13/7/25

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio (11-07-25) 825 Rachel Eckroth & John Hadfield, Gianluigi Trovesi e Marco Remondini, Angus MacRae.

 





 


1.

Rachel Eckroth & John Hadfield - Speaking In Tongues 2025


https://racheleckrothjohnhadfield.bandcamp.com/album/speaking-in-tongues

Speaking in Tongues, de Rachel Eckroth i John Hadfield, és un àlbum que explora la improvisació i la connexió entre música, religió, mitologia i astronomia. Gravada a Atenes el 2023, la seva instrumentació eclèctica combina piano, sintetitzadors, percussions exòtiques i electrònica. El disc reflexiona sobre les creences que guien les decisions humanes. La improvisació és central, creant textures sonores que transcendeixen gèneres i ofereixen una experiència introspectiva i etèria.

Rachel Eckroth: Piano (Steinway Grand), Wurlitzer 200a, Vibe Electric Piano,  sintetitzadors (com el Roland Juno-106, Korg Minilogue, Sequential Prophet 6, Korg Monologue), Mellotron M4000D i Moog Subsequent 25. També contribueix amb vocals.

John Hadfield: Bateria, percussions com crotales, kalimba, Myanmar bells, Morfbeats Gamelan Strips, OP–1 (sintetitzador, sampler i màquina de bateria), Roland TR-808 i altres màquines de bateria.

God Particle, Jeanne D'Arc, Blood Moon, The Gospel Of, Sanctus



2.

Gianluigi Trovesi e Marco Remondini (TroveRemo) (Alla ricerca di ciò che non esiste) 2025

TroveRemo és un projecte musical del clarinetista Gianluigi Trovesi i el violoncel·lista Marco Remondini, publicat el 2025. El disc, Alla ricerca di ciò che non esiste, és un concept album que explora temes mitològics i literaris a través de 27 peces breus. La instrumentació combina clarinets/saxos amb violoncel i efectes electrònics, creant un diàleg entre jazz, música contemporània i clàssica. El treball és una recerca simbòlica d'un objectiu inabastable, amb una narrativa que es desenvolupa a través d'un llibret que acompanya el disc.

Gianluigi Trovesi: Clarinetto piccolo, clarinetto contralto

Marco Remondini: Violoncello, elettronica, registrazioni

Dance from the East n2 (Salpa L'Ancora), Festa Mahleriana, La Suave Melodia, Nella Villa (Apericena), Piccola Glaciazione, Una Piccola Piaga d'Egitto



3.

Angus MacRae - Bell Jar 2025

https://angusmacrae.bandcamp.com/album/bell-jar-feat-michael-winograd


Bell Jar (2025) del compositor britànic Angus MacRae és un EP neoclàssic-minimalista de tres moviments, creat en col·laboració amb el clarinetista Michael Winograd. Amb un estil atmosfèric i introspectiu, combina piano, cordes i clarinet per crear textures narratives i melancòliques, possiblement inspirades en la novel·la homònima de Sylvia Plath. Continuant la línia del seu anterior treball Vivarium (2022), MacRae explora temes de memòria i imaginació amb un llenguatge musical emotiu i econòmic.

Bell Jar I




 

 

 

6/7/25

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio (04-07-25) 824 Abysskiss, Tryptique, Alonefold.

 

 

Abysskiss 2022

El disc Abysskiss (2022) és un projecte liderat per la saxofonista Camille Maussion i el guitarrista l, amb la participació de Illya Amar (vibràfon) i Victor Auffray 

(euphonium i flugabone). Gravada com a quartet, l’obra destaca per una instrumentació inusual que barreja sons acústics i textures electròniques, amb influències molt variades . 

Saxo soprano i tenor (Maussion), guitarra baríton (Tereygeol), vibràfon (Amar) i euphonium (Auffray)

L’estil del grup es basa en lImprovisació lliure amb estructures obertes, però també hi conviuen melodies evocadores i ritmes fracturats, buscant segons diuen ells mateixos imatges arqueològiques o memòries enterrades. 

El projecte va néixer d’una col·laboració previa entre Maussion i Tereygeol, i es va presentar en directe a festivals i sales, explorant connexions amb la música contemporània i les arts escèniques.

https://abysskiss.bandcamp.com/album/abysskiss-2

White lake, Le goût des orties,Shadows whispering




2.

Tryptique, - Fern Lindzon, George Koller & Colleen Allen 2024

https://fernlindzon.bandcamp.com/album/tryptique

Tryptique, format per Fern Lindzon al piano, Colleen Allen a la flauta i saxos, i George Koller al contrabaix, presenta un projecte de música de cambra amb ànima de jazz. Aquesta formació canadenca explora un repertori que abasta des del barroc fins al bop, passant pel blues, tot posant èmfasi en l'obra de compositors canadencs.

Format durant la emergència sanitaria, Tryptique s'ha dedicat a experimentar i expandir el seu llenguatge musical a través de trobades setmanals on incorporen peces clàssiques, de jazz i d'arreu del món, així com improvisacions lliures i composicions originals. L'estreta relació entre els seus membres, que han col·laborat en uns quants projectes anteriorment, es tradueix en una proposta musical que equilibra la tradició amb la improvisació.

El nom del grup, inspirat en el món de les arts visuals, reflecteix la idea de crear una obra completa a partir de tres parts que, juntes, superen la suma de les seves parts individuals.


Wondering (D.Wilde, )

Canarios (Lindzon)

Retrato em Branco e Preto (AC Jobim)

A Flower for Amadeus (Moe Koffman)

Après un rêve (Fauré)


3.

 Alonefold - Impressions (2018)

Impressions és un àlbum de Alonefold, un projecte musical liderat pel compositor i productor espanyol José Manuel Leal, que explora paisatges sonors ambientals i textures electròniques. L’àlbum consta de dues peces ,"Winter Industry"  i  "Railway Horizon"

Ambients electrònics, atmosferes evocadores i una producció minuciosa.

Impressions forma part de la trajectòria experimental d’Alonefold, que ha publicat altres treballs com Butterfly Eternal (2021) o Sing with Me Drifter (2020).

Winter Industry