1.
Miloš Karadaglić: The Sound of Silence 2019
https://www.youtube.com/playlist?list=PLdpBGt9Vk1yFco6cV4Eygm4MUY8xDI8uc
Miloš Karadaglić, conegut simplement per MILOŠ, és un guitarrista clàssic que va néixer a Montenegro el 23 d'abril de 1983. Sovint se'l reconeix com a precursor del ressorgiment de la guitarra clàssica de l'última dècada.
El guitarrista Miloš Karadaglic´ presentava el 2019 el seu disc, "The Sound of Silence", amb la intenció de fusionar els mons de la guitarra clàssica i el rock. En aquest àlbum, Miloš interpreta versions de cançons de rock adaptades al llenguatge de la guitarra clàssica, mostrant la versatilitat i l'expressivitat d'aquest instrument.
El disc inclou rendicions de cançons populars com "Sour Times" de Portishead, "The Book of Love" de The Magnetic Fields i "Moving Mountains" de Skylar Grey. A través d'arranjaments musicals subtils i atmosfèrics, Miloš captura l'essència de les cançons originals mentre aporta la seva pròpia interpretació única.
A més de les versions de rock, l'àlbum també presenta peces del repertori clàssic de guitarra, com "Oremus" i "Endecha" de Francisco Tárrega i "Milonga" de Pujol. A través d'aquestes interpretacions, Miloš demostra la seva destresa tècnica i la seva sensibilitat artística en el món de la guitarra clàssica.
En resum, "The Sound of Silence" és un disc que combina amb èxit el món del rock i el de la guitarra clàssica, mostrant la versatilitat i el talent de Miloš Karadaglic´ com a intèrpret i músic innovador.
Sour Times (Portishead) , Famous Blue Raincoat (Leonard Cohen)
2.
Arve Henriksen - The Nature of connections 2014
Arve Henriksen és un trompetista noruec nascut el 22 de març de 1968. Henriksen ha col·laborat amb multitud d'artistes i ha participat en diversos projectes musicals des dels seus inicis a la dècada de 1980. Destaca per la seva capacitat de vocalitzar sense paraules i per la seva contribució a bandes com Supersilent. També ha treballat amb compositors com David Sylvian i ha rebut reconeixement per les seves actuacions en directe. La seva influència en la música noruega i la seva reputació internacional són notablement apreciades.
"The Nature of Connections" és un àlbum d’aquest artista noruec, publicat el 22 d'agost de 2014 a Oslo, Noruega, pel segell discogràfic Rune Grammofon (RCD2161). En aquest disc, Henriksen col·labora amb alguns dels músics més destacats de Noruega, provinents de diferents tradicions com ara la música folk, la improvisació i el jazz. Gairebé totes les composicions són obra dels membres del grup que participen a l'àlbum. "The Nature of Connections" té una estreta relació amb la música folk nòrdica i la música de cambra minimalista contemporània.
Hambopolskavalsen, Budbringeren
3.
Kevin Hays, Lionel Loueke - Hope 2019
https://kevinhays-lionelloueke.bandcamp.com/album/hope
Kevin Hays piano & voice
Lionel Loueke guitar & voice
Kevin Hays i Lionel Loueke, dos destacats músics contemporanis, presentaven l’any 2019 el seu àlbum conjunt titulat "Hope", que captura l'essència de la seva sorprenent col·laboració. Tot i les seves diferents influències i orígens culturals, Hays i Loueke convergeixen en un treball que combina elements acústics i vocals de manera innovadora. L'àlbum, originalment publicat el 2017 i relançat el 2019 amb tres pistes addicionals, destaca per la seva diversitat emocional i la seva profunditat musical. Des de melodies alegres fins a balades melancòliques, "Hope" ofereix una experiència sonora rica i captivadora. L'interacció entre els dos músics és excepcional, mostrant una sincronia quasi simbiòtica en les seves interpretacions. El ritme juga un paper central, amb moments enèrgics i altres més contemplatius que enriqueixen la narrativa musical. L'ús de la veu com a instrument musical és particularment destacable, amb les interpretacions evocadores de Hays i Loueke que aporten una dimensió única a l'àlbum.
Azizza, All I Have.
4.
Gustaf Ljunggren with Skúli Sverrisson - Floreana 2022
https://gustafljunggren.bandcamp.com/album/gustaf-ljunggren-with-sk-li-sverrisson-floreana
El multiinstrumentista suec Gustaf Ljunggren s'uneix al baixista i compositor islandès Skúli Sverrisson per crear l'àlbum "Floreana", que ofereix als oients espais musicals íntims per habitar. Les seves melodies clares i melòdiques teixeixen el passat i el futur en el present. La música convida a explorar estats de presència i atenció, sense buscar clímaxs. Els concerts en directe exploren aquests espais musicals. Ljunggren, saxofonista i mestre de diversos instruments, ha col·laborat amb artistes com C.V. Jørgensen i Sofia Karlsson. Sverrisson, baixista islandès, ha treballat amb Laurie Anderson i Ryuichi Sakamoto.
Leading Somewhere, Codimar
5.
Anouar Brahem - Astrakan Café 2000
El disc "Astrakan Café" d'Anouar Brahem, enregistrat per ECM, és un viatge fascinant pel món de la música del Pròxim Orient. Amb l'oud tunisià com a protagonista, Brahem, juntament amb el clarinetista Barbaros Erköse i el percussionista Lassad Hosni, crea un ambient hipnòtic i dramàtic. Després del seu èxit amb "Thimar", Brahem torna a les arrels de la música del Pròxim Orient amb aquest àlbum. Les improvisacions entre els membres del trio són excepcionalment fluides, captivant l'atenció de l'oient amb atmosferes misterioses i hipnòtiques. "Astrakan Café" és una obra que captura la essència de la música oriental amb una destresa excepcional i una expressió emocional profundament enriquidora..
Aube rouge à Grozny, Blue Jewels
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada