1.
Christophe Panzani - Mères océans (2024)
https://www.youtube.com/watch?v=8F3bSNbjJNw&list=OLAK5uy_nIRJfV9gP96ZTosATWCCGKBv_33nIhdvU
Descobert per la compositora i directora d'orquestra de jazz Carla Bley, el jove Christophe Panzani va començar a formar-se a la seva Big Band des del 2002. El 2007, va fundar el Pasta Project amb l'acordionista Vincent Peirani, el guitarrista Pierre Perchaud, el baixista Bruno Schorp i el bateria Antoine Paganotti. També destaquen els seus projectes amb músics americans com Michael Rodriguez, Dan Tepfer, Aaron Parks... i Keith Witty, amb qui va fundar el grup de Jazz, hip hop i spoken word anomenat Thiefs. A més, ha col·laborat amb Electro Deluxe, The Watershed, Hocus Pocus, Ben l'Oncle Soul, Odezenne, Anne Paceo, Nelson Veras, Magic Malik, Ben Wendel o Yael Naïm. Aquest quart àlbum és la continuació d’anteriors treballs de Panzani, els àlbums Les âmes perdues, Les correspondances i Les mauvais tempéraments.
Durant la malaltia de la seva mare, afectada d'un càncer al cervell i quan ja es trobava extenuada i no podia parlar, Christophe Panzani va sentir l'urgència d'escriure-li una carta musical. "L'urgència de dir el màxim possible, el millor possible, només amb la música. Trobar una manera de comunicar-se sense paraules, amb el llenguatge de les emocions pures, el llenguatge dels sons. Així que vaig enregistrar aquesta música sol perquè ella pogués escoltar-la".
Els títols de l'àlbum expressen la tristesa, la fatalitat, les forces que se'n van, la impotència davant de la mort imminent. I també la joia de "la vida que m'ha ofert", precisa Christophe Panzani. Com que ningú escapa de l'experiència de la pèrdua dolorosa d'un ésser estimat, aquest disc, que en un principi només era una dedicatòria a la seva mare, es converteix avui en un missatge que ens parla a tots, amb l'ajuda constant i valuosa del seu amic Tony Paeleman. Trobarem aquest últim als teclats, Enzo Carniel al piano, Antoine Pierre i Guillaume Flouzat a la bateria.
Christophe Panzani (saxophone ténor), Tony Paeleman (claviers), Enzo Carniel (piano), Guilhem Flouzat (batterie)
A pas lents, Les corps chauds, Regarder la mer s'éloigner
2.
Rebecca Dale - Requiem for my Mother 2018
https://www.youtube.com/watch?v=nRq3wrlRLyo&list=PLE4GwMfcLCwdNsHmBl97W8lre3bZXXcRm
La compositora britànica Rebecca Dale, la primera dona compositora a signar amb Decca Classics, va publicar l’any 2018 el seu primer àlbum "Requiem For My Mother". Aquest àlbum inclou dues obres principals: el seu nou Materna Requiem i la seva simfonia coral "When Music Sounds".
El Materna Requiem de Rebecca és un commovedor i esperançador homenatge a la seva mare difunta, que va morir el 2010. Aquesta obra, que combina el text tradicional de la Missa Catòlica amb poesia contemporània, és un homenatge als pares de tot arreu. Compta amb les veus de soprano Louise Alder, tenor Trystan Griffiths i joves cantaires com Hannah Dienes-Williams i Edward Hyde (Cantant Jove de l'Any 2016 de la BBC Radio 2), juntament amb l'Orquestra Filharmònica Reial de Liverpool.
Rebecca descriu l'àlbum com "un moment emocionant per compartir la meva música amb tothom". El procés de composició del Materna Requiem ha estat catàrtic per a ella, una forma de connectar amb la seva mare. A més, Rebecca dona suport a l'organització Winston's Wish, dedicada al dol infantil.
El disc també inclou la simfonia coral "When Music Sounds", interpretada pel Cantus Ensemble, una de les principals corals de cambra de Londres. Aquesta obra inspiradora és un magnífic complement al Requiem i tanca l'àlbum de manera espectacular..
Kyrie, Pie Jesu
3.
Laura Misch - Sample the Sky 2023
https://lauramisch.bandcamp.com/album/sample-the-sky
La londinenca Laura Misch s'endinsa en el món de la Natura amb el seu debut "Sample The Sky. En aquest treball ha comptat amb la col·laboració d’artistes de la vibrant escena creativa del sud de Londres.
Laura Misch és una artista multidisciplinària i productora que amb "Sample The Sky" presenta un debut que és un cant a la cura, la connexió i l'escolta del món natural. Un disc que promet transportar-nos a un viatge màgic en directe, acompanyada de la banda que acaba de formar amb Marysia Osu a l'arpa i Tomáš Kašpar a la guitarra.
Portals, Widening Circles,Sax Rise
4.
Allison Burik • Realm 2024
https://allisonburik.bandcamp.com/album/realm
Allison Burik presenta el seu nou àlbum "Realm" .Utilitza enregistraments de camp, especialment aquells capturats durant la seva residència a Skagaströnd, Islàndia. Allison Burik ha estat part integral de grups musicals d’éxit, com Bellbird i Umbrella Pine. Les seves col·laboracions amb músics destacats com Mali Obomsawin els han valgut reconeixement en el món del jazz i més enllà. Els temes d’aquest àlbum, “Realm” estan inspirats en figures de mites, contes populars i història de tot el mon.
As the Norns Weave, Fragment 94
5.
Daniel Humair - Drum Thing (2020)
Daniel Humair (batterie), Yoann Loustalot (bugle), Vincent Lê Quang (saxophone soprano), Stéphane Kerecki (contrebasse)
Daniel Humair, nascut el 23 de maig de 1938 a Ginebra, Suïssa, és un bateria, compositor i pintor suís.
Reconegut internacionalment, va ser nomenat Cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres el 1986 i Oficial el 1992. Ha col·laborat amb nombrosos intèrprets de jazz, com Phil Woods, Jean-Luc Ponty, Chet Baker, Michel Portal, Martial Solal, Dexter Gordon, Gerry Mulligan, Rahsaan Roland Kirk i Eric Dolphy.
Humair també és un pintor de talent. Descriu la seva obra com "abstracte figurativa" i ha creat una obra coherent que demostra la seva passió i coneixement de la pintura. Els seus quadres reflecteixen les seves habilitats com a músic, amb els pinzells recordant el ritme de les seves baquetes i els tons dels seus platerets. Al seu àlbum "Drum Thing", Humair actua com a conductor humil, guiant els músics en improvisacions creatives. Acompanyat per destacats solistes com Vincent Lê Quang i Yoann Loustalot (convidat especial), i amb Stéphane Kerecki com a contrabaixista i sent un dels grans bateristes de jazz del món, Humair crea un escenari rítmic fascinant que els seus companys poden adornar amb la seva música.
Mutinerie
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada