28/7/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(26-07-24)782:Janick Martin,Allison Burik,Dominic Miller,Ohma.

Translator

 

1.
Janick Martin - Sông song (2024)
 



https://janickmartintrio.bandcamp.com/album/s-ng-song
Janick Martin (accordéon diatonique), Julien 'Jack' Tual (guitare électrique), Simon Latouche (trombó), Robin Fincker (saxophone ténor)
L'accordió Janick Martin debuta en solitari amb aquest àlbum. Amb una trajectòria consolidada com a virtuós de l'accordió diatònic, Martin redefineix els límits del seu instrument per crear un so cromàtic i harmònic. Acompanyat de Julien Jack Tual a la guitarra elèctrica i Simon Latouche al trombó, amb Robin Fincker com a convidat especial al saxòfon tenor, Martin presenta un treball que sorgeix de la inspiració d'un episodi històric, la chorémanie del segle XVI a Estrasburg.
La mania de ballar, coremania o epidèmia de dansa de Sant Vit, és un fenomen d'histèria col·lectiva que es va observar principalment a Alemanya i Alsàcia entre els segles XIV i XVIII. De sobte, un grup de persones va començar a ballar d'una manera incontrolada i estranya. Aquesta malaltia va afectar homes, dones i nens per igual, que començaven a ballar fins que es col·lapsaven de cansament i continuaven retorçant-se fins i tot un cop estaven a terra.


Janick Martin imagina la banda sonora d'aquest fenomen de dansa frenètica, que s'inspira en viatges musicals per Apúlia, a Italia,  Bènin a Àfrica, per Turquia i per Bretanya. Aquest és un viatge musical entre el jazz i les tradicions etniques europees, amb composicions pròpies i adaptacions. L'àlbum es presenta com una banda sonora imaginària que ens transporta a través d'una experiència hipnòtica, allunyant-nos de les tensions del món contemporani.

Janick Martin: acordió diatònic
Julien Jack Tual: guitarra elèctrica
Simon Latouche: trombó

Robin Fincker (convidat): saxo tenor

La morsure de papillon (feat. Robin Fincker), Epidemic Dance




2.
Allison Burik • Realm 2024 



https://allisonburik.bandcamp.com/album/realm

Allison Burik - Alto Saxophone, Bass Clarinet, Voice, Alto Flute, Guitar (track 2 only),
Magdalena Abrego - Guitar on tracks 8 and 9

Allison Burik presenta el seu primer àlbum en solitari, "Realm", una obra que fusiona influències i s’inspira en  la mitologia, inspirada en dones i personatges de contes populars, llegendes i història real. La música d'aquesta artista, amb base a Mont-real, s'ha convertit en part fonamental de l'escena vibrant de la música experimental de la ciutat. Burik és membre de diversos grups, com ara Bellbird i el duo Umbrella Pine, i ha col·laborat en projectes de la reconeguda músic Mali Obomsawin.
"Realm" es caracteritza per la recerca d’ una atmosfera envolvent que combina frases texturals de saxo alt i clarinet baix amb veu, enregistraments de camp, tractaments electrònics i fins i tot guitarres, tant de Burik com de la seva col·laboradora de Umbrella Pine, Magdalena Abrego. Amb influències de l'improvisació lliure, l'ambient més fosc i la música folk, aquest àlbum s'erigeix com una introducció poderosa però elusiva al treball de l'artista.
As the Norns Weave, Fragment 94


3.
Dominic Miller - Absinthe 2019

 


 
https://www.youtube.com/watch?v=aSuWlBHHxW8

https://www.youtube.com/watch?v=lDbojhKFLTA

El guitarrista Dominic Miller presentava l’any 2019 el seu àlbum, "Absinthe", un treball que transcendeix les fronteres entre el jazz i la música clàssica. Tot i que a primera vista pot semblar un àlbum de jazz, "Absinthe" incorpora una sensibilitat pròpia de la música de cambra, fent-lo accessible i atractiu per als amants de la música clàssica.
Totes les composicions d'aquest disc són obra de Miller, qui s'inspira en l'art impressionista. L'artista argentí, conegut per la seva llarga trajectòria amb la banda de Sting, toca la guitarra acústica en aquest àlbum. Al seu anterior treball per ECM, "Silent Light", Miller es va centrar en actuacions en solitari o en duo, però a "Absinthe" lidera un quintet que dóna vida a les seves composicions líriques amb gran riquesa de textures.
El primer tema, que acabem d’escoltar Absinthe, dona nom al disc, exemplifica l'intercanvi subtil entre els músics: l'obertura amb guitarra suau, els colors dels plats de bateria, els sons dolços del bandoneó i el suport del baix i la bateria. El bandoneó, tocat per Santiago Arias, aporta una expressivitat que ressona amb la visió musical de Miller.
A mesura que avança l'àlbum, la guitarra de Miller i el bandoneó d'Arias creen les seves melodies, mentre que Mike Lindup als sintetitzadors i Nicholas Fiszman al baix aporten matisos interessants. La bateria de Manu Katché, conegut per la seva inventiva, proporciona el ritme i condiment necessaris.
Amb "Absinthe", Miller ha creat un àlbum amb una atmosfera única, inspirat pel paisatge del sud de França i l'impressionisme.
Absinthe, Mixed Blessing


4.
Ohma, (Featuring Mia Garcia & Hailey Niswanger) • Between All Things 2022 


https://ohma.bandcamp.com/album/between-all-things
"Between All Things" és un projecte creat pel duo OHMA de Los Angeles, format per Mia Garcia i Hailey Niswanger. Aquest àlbum, meticulosament produït durant el 2021, convida l'oient a una experiència profunda i meditativa dins d'un món oníric de sons.
El disc transmet una sensació d'atemporalitat i familiaritat, reforçant la idea de la connexió entre totes les coses. Amb una paleta sonora que abasta tot l'espectre, des dels tons més gruixuts del baix fins als sintetitzadors analògics, OHMA crea un ambient orgànic que busca la ressonància  amb l'essència de la vida.

Between All Things, Upon Arrival, In Essence



20/7/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(19-07-24)781:Analog Heart,Svaneborg Kardyb,Timo Andres,Caroline Davis & Wendy Eisenberg.

Translator
Translator

 

1.
Analog Heart - Short Stories  2020 


Sota el nom de Analog Heart s’amaguen, Eric Kinny i Todd Lombardo.
Erc Kinny diu d’ell mateix “Sóc un compositor resident a Nashville, TN.Escric música per a imatges amb amb el meu propi nom i com a Analog Heart.”
Per la seva banda, Todd Lombardo també és de Nashville, Ha escrit una cançó nominada a un Grammy a la categoria de millor interpretació instrumental country i ha treballat amb artistes com Taylor Swift, Gwyneth Paltrow, Vince Gill i Sara Watkins .

Short Story 1 to 10


2.
Svaneborg Kardyb: At Home 2023
https://svaneborgkardyb.bandcamp.com/album/at-home-an-npr-tiny-desk-concert


 


 

Aquest disc és el resultat d’una sessió que els seus autors han anomenat “concert Tiny Desk” (Home). Quan dic els autors em refereixo a  Svaneborg Kardyb. Una actuació que va ser enregistrada a lar regió de Djursland, Dinamarca . Els autors també indiquen que , per arribar a la casa on van enregistrar el disc "Has de conduir una estona per un camí de sorra, i llavors arribes a una encantadora casa vella envoltada de turons i un rierol d'un costat i un paisatge molt pla de l'altre, on pots veure a deu milles de distància", diuen.  Svaneborg Kardyb està format per Nikolaj Svaneborg al Wurlitzer, sintetitzador i piano, i Jonas Kardyb a la bateria i percussió. La seva configuració instrumental és poc convencional, amb la bateria i les tecles enfrontades, un davant del altre ,una posició en la qual toquen a l'escenari igual que ho fan a la cuina i al saló de Kardyb en aquesta sessió.
1.Haven     2.Et Lite Øyeblikk Bare     3.Orbit     4.Terrassedør



3.
Timo Andres: The Blind Banister 2024
https://timoandres.bandcamp.com/album/timo-andres-the-blind-banister

 




Timo Andres, compositor i pianista nord-americà, presenta el seu darrer disc que inclou tres obres principals: el seu tercer concert per a piano, "The Blind Banister", on ell mateix actua com a solista; "Upstate Obscura", per a orquestra de cambra i violoncel, inspirada en una pintura de John Vanderlyn; i "Colorful History", una peça per a piano sol interpretada pel mateix compositor.
Andres,  va créixer a la zona rural de Connecticut. Va destacar com a jove quan va ser encarregat de compondre la peça "Nightjar" per a la Filharmònica de Los Angeles i John Adams. Des de llavors, ha rebut encàrrecs de prestigioses institucions com Wigmore Hall, Carnegie Hall i el Concertgebouw d'Amsterdam. La seva música, aclamada per la crítica, destaca per la seva fusió entre idiomes musicals tradicionals i contemporanis.
Les influències d'Andres inclouen tant bandes de rock com Sigur Rós i Radiohead com compositors clàssics com Brahms i Mozart. "The Blind Banister", escrit per a ser interpretat juntament amb el segon concert de Beethoven, reflecteix la seva originalitat i profunditat creativa, mentre que "Upstate Obscura" s'inspira en la pintura de Versalles de John Vanderlyn, oferint una visió personal de la música barroca francesa. La peça "Colorful History" explora metafòricament els esdeveniments històrics mitjançant una chaconne que evoca un viatge a través del temps.

The Blind Banister: 1. Sliding Scale,
Upstate Obscura: 1. Valley of Strange Shapes



4.
Caroline Davis & Wendy Eisenberg - Accept When 2024
https://daviseisenberg.bandcamp.com/album/accept-when

 


 

El disc "Accept When" és el resultat d'una col·laboració intensa i íntima entre els músics que intervenen. Van escriure els temes entre el 2022 i el 2023 després de improvisar junts en un espai que havíen compartit. La seva amistat  i els lligams que es van crear, van ser fonamentals en el desenvolupament de les cançons i la seva interrelació com a improvisadors.

Caroline Davis - alto saxophone, voice, synthesizers
Wendy Eisenberg - guitar, voice

with
Greg Saunier - drums

Attention



14/7/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(12-07-24)780:Janick Martin,Allison Burik,Dominic Miller,Ohma.


 

1.

Janick Martin - Sông song (2024) 

 

https://janickmartintrio.bandcamp.com/album/s-ng-song

Janick Martin (accordéon diatonique), Julien 'Jack' Tual (guitare électrique), Simon Latouche (trombó), Robin Fincker (saxophone ténor)

L'accordió Janick Martin debuta en solitari amb aquest àlbum. Amb una trajectòria consolidada com a virtuós de l'accordió diatònic, Martin redefineix els límits del seu instrument per crear un so cromàtic i harmònic. Acompanyat de Julien Jack Tual a la guitarra elèctrica i Simon Latouche al trombó, amb Robin Fincker com a convidat especial al saxòfon tenor, Martin presenta un treball que sorgeix de la inspiració d'un episodi històric, la chorémanie del segle XVI a Estrasburg. 

La mania de ballar, coremania o epidèmia de dansa de Sant Vit, és un fenomen d'histèria col·lectiva que es va observar principalment a Alemanya i Alsàcia entre els segles XIV i XVIII. De sobte, un grup de persones va començar a ballar d'una manera incontrolada i estranya. Aquesta malaltia va afectar homes, dones i nens per igual, que començaven a ballar fins que es col·lapsaven de cansament i continuaven retorçant-se fins i tot un cop estaven a terra.

 

Janick Martin imagina la banda sonora d'aquest fenomen de dansa frenètica, que s'inspira en viatges musicals per Apúlia, a Italia,  Bènin a Àfrica, per Turquia i per Bretanya. Aquest és un viatge musical entre el jazz i les tradicions etniques europees, amb composicions pròpies i adaptacions. L'àlbum es presenta com una banda sonora imaginària que ens transporta a través d'una experiència hipnòtica, allunyant-nos de les tensions del món contemporani.

 

Janick Martin: acordió diatònic 

Julien Jack Tual: guitarra elèctrica 

Simon Latouche: trombó 

 

Robin Fincker (convidat): saxo tenor

 

La morsure de papillon (feat. Robin Fincker), Epidemic Dance

 


 

2.

Allison Burik • Realm 2024 

https://allisonburik.bandcamp.com/album/realm

 

Allison Burik - Alto Saxophone, Bass Clarinet, Voice, Alto Flute, Guitar (track 2 only), 

Magdalena Abrego - Guitar on tracks 8 and 9 

 

Allison Burik presenta el seu primer àlbum en solitari, "Realm", una obra que fusiona influències i s’inspira en  la mitologia, inspirada en dones i personatges de contes populars, llegendes i història real. La música d'aquesta artista, amb base a Mont-real, s'ha convertit en part fonamental de l'escena vibrant de la música experimental de la ciutat. Burik és membre de diversos grups, com ara Bellbird i el duo Umbrella Pine, i ha col·laborat en projectes de la reconeguda músic Mali Obomsawin.

"Realm" es caracteritza per la recerca d’ una atmosfera envolvent que combina frases texturals de saxo alt i clarinet baix amb veu, enregistraments de camp, tractaments electrònics i fins i tot guitarres, tant de Burik com de la seva col·laboradora de Umbrella Pine, Magdalena Abrego. Amb influències de l'improvisació lliure, l'ambient més fosc i la música folk, aquest àlbum s'erigeix com una introducció poderosa però elusiva al treball de l'artista.

As the Norns Weave, Fragment 94

 


3.

Dominic Miller - Absinthe 2019 

https://www.youtube.com/watch?v=aSuWlBHHxW8

https://www.youtube.com/watch?v=lDbojhKFLTA

El guitarrista Dominic Miller presentava l’any 2019 el seu àlbum, "Absinthe", un treball que transcendeix les fronteres entre el jazz i la música clàssica. Tot i que a primera vista pot semblar un àlbum de jazz, "Absinthe" incorpora una sensibilitat pròpia de la música de cambra, fent-lo accessible i atractiu per als amants de la música clàssica.

Totes les composicions d'aquest disc són obra de Miller, qui s'inspira en l'art impressionista. L'artista argentí, conegut per la seva llarga trajectòria amb la banda de Sting, toca la guitarra acústica en aquest àlbum. Al seu anterior treball per ECM, "Silent Light", Miller es va centrar en actuacions en solitari o en duo, però a "Absinthe" lidera un quintet que dóna vida a les seves composicions líriques amb gran riquesa de textures.

El primer tema, que acabem d’escoltar Absinthe, dona nom al disc, exemplifica l'intercanvi subtil entre els músics: l'obertura amb guitarra suau, els colors dels plats de bateria, els sons dolços del bandoneó i el suport del baix i la bateria. El bandoneó, tocat per Santiago Arias, aporta una expressivitat que ressona amb la visió musical de Miller.

A mesura que avança l'àlbum, la guitarra de Miller i el bandoneó d'Arias creen les seves melodies, mentre que Mike Lindup als sintetitzadors i Nicholas Fiszman al baix aporten matisos interessants. La bateria de Manu Katché, conegut per la seva inventiva, proporciona el ritme i condiment necessaris. 

Amb "Absinthe", Miller ha creat un àlbum amb una atmosfera única, inspirat pel paisatge del sud de França i l'impressionisme. 

Absinthe, Mixed Blessing 

 


4.

Ohma, (Featuring Mia Garcia & Hailey Niswanger) • Between All Things 2022 

https://ohma.bandcamp.com/album/between-all-things

"Between All Things" és un projecte creat pel duo OHMA de Los Angeles, format per Mia Garcia i Hailey Niswanger. Aquest àlbum, meticulosament produït durant el 2021, convida l'oient a una experiència profunda i meditativa dins d'un món oníric de sons.

El disc transmet una sensació d'atemporalitat i familiaritat, reforçant la idea de la connexió entre totes les coses. Amb una paleta sonora que abasta tot l'espectre, des dels tons més gruixuts del baix fins als sintetitzadors analògics, OHMA crea un ambient orgànic que busca la ressonància  amb l'essència de la vida.

Between All Things, Upon Arrival, In Essence

 



6/7/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(05-07-24)779:Jacky Molard,François Corneloup,Nils Petter Molvær,Cuareim Quartet,Florian Favre.


 1.
Jacky Molard & François Corneloup Quartet -  Entre les terres - (2024)

https://soundcloud.com/user-132252315/sets/entre-les-terres-jacky-molard-francois-corneloup-quartet

Jacky Molard (violon), François Corneloup (saxophone baryton)., Catherine Delaunay (clarinette), Vincent Courtois (violoncel)
El quartet de Jacky Molard i François Corneloup presenta el seu últim disc "Entre les Terres", publicat per Émouvance. Aquest àlbum ens transporta a un món musical inexplorat, fusionant els sons del violí amb les vibracions del saxo baríton, el clarinet i el violoncel. Amb una paleta de sons que travessen les fronteres del jazz i les músiques tradicionals, "Entre les Terres" ens convida a explorar un territori sonor únic.
Intime Nomade, Jordi’s March





2.
Nils Petter Molvær - STITCHES- 2021        
https://www.youtube.com/watch?v=TnSbkCfAyzc&list=PLIq9Nxac2lnXPppt93qbmLS_kQ6-UBkIY

Jo Berge Myhre- bass, electronics
Erland Dahlen- Drums, percussion
Johan Lindstrøm- pedal steel guitar, organ
Nils Petter Molvær- trumpet, voice

L’àlbum de Nils Petter Molvær, "Stitches", és una obra colpidora que fusiona el jazz amb l'electroacústica, amb una narrativa musical que evoca paisatges sonors deshabitats. Enregistrat durant la emergència sanitària, el procés de producció va començar a Ocean Sound Recordings a l'illa de Giske, però la distància física va obligar els músics a col·laborar a través d'Internet. El resultat és un treball emotiu i cohesionat que demostra com la col·laboració i la visió artística poden superar la distància i l'aïllament.
Molvær, un pioner del jazz electroacústic, ofereix una proposta musical íntima i minimalista, amb un toc de melancolia palpable en tot l'àlbum. Acompanyat per músics com Jo Berger Myhre al baix, Erland Dahlen a la bateria i Johan Lindstrøm a la guitarra, Molvær crea una experiència sonora relaxant, perfecta per a dies de pluja i melangia.

Median, Honey in your head, Framework 2, A Sudden Rash


3.
Cuareim Quartet -  A Jazz Story (2023)
https://www.youtube.com/watch?v=ZJOvPVBKmdk&list=OLAK5uy_nHnxPJQntqrTL69vpzpVRIa4pzKMV4imM

Rodrigo Bauza (violon), Federico Nathan (violon), Olivier Samouillan (Viola), Guillaume Latil (violoncel)

Amb el seu tercer àlbum "A Jazz Story", el quartet uruguaià de corda Cuareim Quartet presenta un homenatge a la història del jazz, en el qual l'oient és portat en un viatge a través del temps a través del divers i extens gènere en forma de peces contemporànies, poètiques i variades, emparellades amb influències tradicionals llatinoamericanes.
El 2013, els dos violinistes Rodrigo Bauzá i Federico Nathan, que es van conèixer com a joves estudiants de violí a l'Uruguai el 2002, van fundar el Cuareim Quartet juntament amb el violoncel·lista Guillaume Latil i el violinista Olivier Samouillan. Configurat per la seva passió compartida tant per la música clàssica com per la popular i caracteritzat pels antecedents musicals i les preferències individuals dels membres, el quartet de corda va publicar el seu àlbum debut "Cinco" el 2015 en col·laboració amb el multiinstrumentista Marcelo Moguilevsk, que va ser votat com a "Àlbum de l'Any" pel diari argentí La Nación. L'àlbum va ser seguit d'una gira per Sud-amèrica i Europa, així com d'una comissió per escriure diverses peces tant per a quartet de cordes com per a orquestra simfònica, que van ser interpretades per l'Orquestra Nacional de Música de Buenos Aires i l'Orquestra de València a Espanya. El 2019, el grup va publicar el seu segon àlbum "Danzas" en col·laboració amb la percussionista Natascha Rogers, inspirat en diverses danses tradicionals de França, Perú, Cuba i els Balcans, entre d'altres. Amb el nou llançament "A Jazz Story", el Cuareim Quartet porta l'oient a través de la història del jazz amb dotze pistes, combinant influències musicals de les llegendes del jazz més importants amb el seu propi estil inconfusible sud-americà per crear una obra que reflecteix l'esperit dels temps a través d'una òptica moderna i poètica, i que li dóna vida.


Swing 21, Valse à Nini,  Echoes of New Orleans



4.
Florian Favre - Idantitâ revisited (2024)  
https://florianfavre2.bandcamp.com/album/idantit-revisited



Florian Favre (piano), Claire Huguenin (veu), Amine Mraihi (oud), Baiju Bhatt (violon), Lucie Göckel (violoncel), Raphael Rossé (euphonium), Louis Matute (guitare électrique)

El pianista suís Florian Favre, reconegut internacionalment amb el seu trio, ha deixat empremta amb uns quant àlbums d'èxit. El seu treball anterior, va ser l'àlbum en solitari Idantitâ, publicat el gener del 2022. Aquest àlbum destacava per les reinterpretacions lliures i personals de cançons populars de la regió natal de Favre, Friburg a Suïssa. A més, Favre va crear unes peces úniques manipulant el piano de cua, generant unes textures sonores captivadores. La premsa va elogiar les seves deconstruccions de les cançons en escenaris sonors jazzístics, definint-les com "encantadores, opressores i llibertadores al mateix temps". Favre també inclou peces pròpies com a homenatge a la història de Friburg. Després de l'èxit de l'àlbum en solitari, Favre va continuar amb la idea de redefinir i desglossar el material musical. El seu nou treball, Idantitâ # Revisited, inclou peces gravades durant els seus concerts i explora un repertori més ampli gràcies a una formació internacional.. Favre, nascut i criat a Friburg, explora la seva identitat a través de la música, incorporant influències tradicionals i contemporànies. Amb aquest treball, Favre demostra com les tradicions poden ser actualitzades i com la diversitat enriqueix la música de manera vibrant i convincent.

La montagne_revisited, Adyu mon bi Payi_revisited