6/7/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(05-07-24)779:Jacky Molard,François Corneloup,Nils Petter Molvær,Cuareim Quartet,Florian Favre.


 1.
Jacky Molard & François Corneloup Quartet -  Entre les terres - (2024)

https://soundcloud.com/user-132252315/sets/entre-les-terres-jacky-molard-francois-corneloup-quartet

Jacky Molard (violon), François Corneloup (saxophone baryton)., Catherine Delaunay (clarinette), Vincent Courtois (violoncel)
El quartet de Jacky Molard i François Corneloup presenta el seu últim disc "Entre les Terres", publicat per Émouvance. Aquest àlbum ens transporta a un món musical inexplorat, fusionant els sons del violí amb les vibracions del saxo baríton, el clarinet i el violoncel. Amb una paleta de sons que travessen les fronteres del jazz i les músiques tradicionals, "Entre les Terres" ens convida a explorar un territori sonor únic.
Intime Nomade, Jordi’s March





2.
Nils Petter Molvær - STITCHES- 2021        
https://www.youtube.com/watch?v=TnSbkCfAyzc&list=PLIq9Nxac2lnXPppt93qbmLS_kQ6-UBkIY

Jo Berge Myhre- bass, electronics
Erland Dahlen- Drums, percussion
Johan Lindstrøm- pedal steel guitar, organ
Nils Petter Molvær- trumpet, voice

L’àlbum de Nils Petter Molvær, "Stitches", és una obra colpidora que fusiona el jazz amb l'electroacústica, amb una narrativa musical que evoca paisatges sonors deshabitats. Enregistrat durant la emergència sanitària, el procés de producció va començar a Ocean Sound Recordings a l'illa de Giske, però la distància física va obligar els músics a col·laborar a través d'Internet. El resultat és un treball emotiu i cohesionat que demostra com la col·laboració i la visió artística poden superar la distància i l'aïllament.
Molvær, un pioner del jazz electroacústic, ofereix una proposta musical íntima i minimalista, amb un toc de melancolia palpable en tot l'àlbum. Acompanyat per músics com Jo Berger Myhre al baix, Erland Dahlen a la bateria i Johan Lindstrøm a la guitarra, Molvær crea una experiència sonora relaxant, perfecta per a dies de pluja i melangia.

Median, Honey in your head, Framework 2, A Sudden Rash


3.
Cuareim Quartet -  A Jazz Story (2023)
https://www.youtube.com/watch?v=ZJOvPVBKmdk&list=OLAK5uy_nHnxPJQntqrTL69vpzpVRIa4pzKMV4imM

Rodrigo Bauza (violon), Federico Nathan (violon), Olivier Samouillan (Viola), Guillaume Latil (violoncel)

Amb el seu tercer àlbum "A Jazz Story", el quartet uruguaià de corda Cuareim Quartet presenta un homenatge a la història del jazz, en el qual l'oient és portat en un viatge a través del temps a través del divers i extens gènere en forma de peces contemporànies, poètiques i variades, emparellades amb influències tradicionals llatinoamericanes.
El 2013, els dos violinistes Rodrigo Bauzá i Federico Nathan, que es van conèixer com a joves estudiants de violí a l'Uruguai el 2002, van fundar el Cuareim Quartet juntament amb el violoncel·lista Guillaume Latil i el violinista Olivier Samouillan. Configurat per la seva passió compartida tant per la música clàssica com per la popular i caracteritzat pels antecedents musicals i les preferències individuals dels membres, el quartet de corda va publicar el seu àlbum debut "Cinco" el 2015 en col·laboració amb el multiinstrumentista Marcelo Moguilevsk, que va ser votat com a "Àlbum de l'Any" pel diari argentí La Nación. L'àlbum va ser seguit d'una gira per Sud-amèrica i Europa, així com d'una comissió per escriure diverses peces tant per a quartet de cordes com per a orquestra simfònica, que van ser interpretades per l'Orquestra Nacional de Música de Buenos Aires i l'Orquestra de València a Espanya. El 2019, el grup va publicar el seu segon àlbum "Danzas" en col·laboració amb la percussionista Natascha Rogers, inspirat en diverses danses tradicionals de França, Perú, Cuba i els Balcans, entre d'altres. Amb el nou llançament "A Jazz Story", el Cuareim Quartet porta l'oient a través de la història del jazz amb dotze pistes, combinant influències musicals de les llegendes del jazz més importants amb el seu propi estil inconfusible sud-americà per crear una obra que reflecteix l'esperit dels temps a través d'una òptica moderna i poètica, i que li dóna vida.


Swing 21, Valse à Nini,  Echoes of New Orleans



4.
Florian Favre - Idantitâ revisited (2024)  
https://florianfavre2.bandcamp.com/album/idantit-revisited



Florian Favre (piano), Claire Huguenin (veu), Amine Mraihi (oud), Baiju Bhatt (violon), Lucie Göckel (violoncel), Raphael Rossé (euphonium), Louis Matute (guitare électrique)

El pianista suís Florian Favre, reconegut internacionalment amb el seu trio, ha deixat empremta amb uns quant àlbums d'èxit. El seu treball anterior, va ser l'àlbum en solitari Idantitâ, publicat el gener del 2022. Aquest àlbum destacava per les reinterpretacions lliures i personals de cançons populars de la regió natal de Favre, Friburg a Suïssa. A més, Favre va crear unes peces úniques manipulant el piano de cua, generant unes textures sonores captivadores. La premsa va elogiar les seves deconstruccions de les cançons en escenaris sonors jazzístics, definint-les com "encantadores, opressores i llibertadores al mateix temps". Favre també inclou peces pròpies com a homenatge a la història de Friburg. Després de l'èxit de l'àlbum en solitari, Favre va continuar amb la idea de redefinir i desglossar el material musical. El seu nou treball, Idantitâ # Revisited, inclou peces gravades durant els seus concerts i explora un repertori més ampli gràcies a una formació internacional.. Favre, nascut i criat a Friburg, explora la seva identitat a través de la música, incorporant influències tradicionals i contemporànies. Amb aquest treball, Favre demostra com les tradicions poden ser actualitzades i com la diversitat enriqueix la música de manera vibrant i convincent.

La montagne_revisited, Adyu mon bi Payi_revisited



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada