4/5/25

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio (02-05-25) 815 . Masayoshi Fujita, Penguin Cafe , Stephan Micus


 

 1.

Masayoshi Fujita - Migratory 2024


https://masayoshifujita.bandcamp.com/album/migratory


El vibrafonista i marimbista japonès Masayoshi Fujita presentava el 2024 "Migratory", el seu nou àlbum en solitari, després de tornar al Japó el 2020 havent viscut 13 anys a Berlín. Enregistrat al seu estudi Kebi Bird Studio, antic jardí d'infància, el disc explora sons de vibràfon, marimba i sintetitzadors, continuant l'experimentació iniciada a "Bird Ambience" (2021). "Migratory" compta amb col·laboracions de Moor Mother, Hatis Noit i Mattias Hållsten, així com del pare de Fujita al saxo. El títol s'inspira en la imatge d'ocells migratoris i reflecteix les experiències de l'artista vivint a l'estranger i tornant al seu país natal, amb la natura com a font d'inspiració principal.

Pale purple, Blue Rock Thrush,Ocean Flow,In a Sunny Meadow

2.

Penguin Cafe - Rain Before Seven 2023

https://penguincafe.bandcamp.com/album/rain-before-seven

https://www.erasedtapes.com/release/eratp159-penguin-cafe-rain-before-seven


Penguin Cafe, liderat per Arthur Jeffes, presenta el seu cinquè àlbum d’estudi, Rain Before Seven…, una obra que combina ritmes juganers, textures exòtiques i referències personals. Inspirat pel proverbi meteorològic anglès que prediu “pluja abans de les set, clar abans de les onze”, l’àlbum transmet una sensació d’optimisme serè, fins i tot davant l’adversitat.

Jeffes, que escriu amb la influència del llegat del seu pare, Simon Jeffes, fundador del Penguin Cafe Orchestra, ha recuperat els sons i les textures que definien els primers treballs del grup, incloent instruments com el balafon, el cuatro i la melòdica. Aquesta tornada a les arrels es combina amb un enfocament més rítmic i, en ocasions, tocs d’electrònica, com es pot escoltar a Find Your Feet.

El procés creatiu també ha estat influït per l’experiència personal durant la emergencia sanitaria, quan Jeffes i la seva família es van confinar en un antic convent a la Toscana. Temes com Galahad, un homenatge al seu gos de 16 anys, i Lamborghini 754, inspirat en el tractor de la seva mare, reflecteixen aquest període de reflexió i connexió amb l’entorn.

El disc també inclou moments dedicats a figures influents, com In Re Budd, un tribut a Harold Budd, i peces amb narratives més iròniques com Welcome to London, que combina una banda sonora cinematogràfica amb una visió crítica sobre l’experiència de ser un nouvingut a la ciutat.

Amb Rain Before Seven…, Penguin Cafe manté l’equilibri entre l’herència del Penguin Cafe Orchestra i una visió contemporània. Jeffes, fidel a l’esperit del projecte original, continua explorant camins musicals que són, alhora, experimentals i accessibles.


Welcome to London,Temporary Shelter from the Storm, Galahad, Might Be Something

 

3.

Stephan Micus - To The Rising Moon 2024

https://www.youtube.com/watch?v=jh9ZEcrRL5s&list=OLAK5uy_nG1MJ4Tru9rL8-p6p2boIdfqTKxvGJmO8&index=3

Stephan Micus presenta el seu 26è àlbum en solitari per a ECM, "To the Rising Moon", on combina instruments de set països diferents: Colòmbia, Índia, Xina (Xinjiang), Baviera, Cambodja, Egipte i Borneo. El disc destaca pel protagonisme del tiple colombià, un instrument lleugerament més petit que una guitarra acústica, que Micus utilitza per primera vegada en una gravació. L'àlbum alterna peces alegres tocades amb el tiple i altres més meditatives amb instruments de corda fregada com el dilruba indi i el sattar uigur. Micus toca un total de vuit instruments diferents, incloent-hi també la flauta cambodjana, el sapeh de Borneo (que modifica per tocar-lo amb arc) i el tableharp, a més d'utilitzar la seva veu com un instrument més, improvisant síl·labes sense paraules

"To the Rising Moon" mostra la versatilitat de Micus i la seva capacitat per crear paisatges sonors únics, combinant instruments que mai abans s'havien unit en una composició i explorant noves tècniques i afinacions per aconseguir sons inèdits.

Unexpected Joy, The Veil,  Embracing Mysteries, Waiting for the Nightingale



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada