26/3/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(25-03-22)675:Tarkovsky Quartet,Bremer/McCoy,Molly Johnson,Arthur H


 1.
Tarkovsky Quartet - Nuit Blanche 2017

El quartet que comanda el pianista francès François Couturier ha volgut lligar el seu destí musical amb el d'Andréi Tarkovsky, el realitzador soviètic al qual només li van caldre set llargmetratges (entre ells Solaris, La infancia de Iván, Sacrificio...)  per convertir-se en un artista de culte del segle XX. Per la seva banda, la formació franco-alemanya Tarkovsky Quartet, després de debutar amb una obra de títol inequívoc (Nostalghia. Song for Tarkovsky, 2006) (descrit a la contraportada com "Música inspirada en les pel·lícules d'Andrei Tarkovski, els seus actors favorits i la forma en què juga amb tons de color i so"),  va seguir indagant en l'univers íntim del cineasta amb el disc Nuit blanche, on, a més d'improvisació, també hi ha buits per a una lectura de Vivaldi o d'un anònim del Renaixement alemany.
Tarkovsky Quartet son : François Couturier, piano | Anja Lehner, violoncel | Jean-Marc Larché, saxo soprano | Jean-Louis Matinier, acordió

Rêve, Nuit Blanche, Rêve II, Soleil sous la pluie 14:35

2.
Bremer/McCoy - Ordet 2015

Duo danès format pel pianista Morten McCoy i el baixista Jonathan Bremer ;  van començar a fer música junts el 2012. Una formació paralela és el grup Livity Allstars, que en essència és Bremer/McCoy + amics.

Ordet, Forenet, Midnat, Himalaya, Hojt At Flyve  18:43

3.
Molly Johnson - Meaning to tell ya 2018

Margaret Leslie "Molly" Johnson, OC és una cantautora canadenca , nascuda el 1959. Coneguda com una de les millors veus del Canadà, és mare, cantautora, artista i filantropa. Johnson ha tingut l'honor de rebre la  (O.C.), la ordre del Canadà.
L'any 2018 va publicar el disc "Meaning to tell ya".

Lady Day and John Coltrane (Gil Scott-Heron), Boggie Street (L.Cohen) 10:09

4.
Arthur H - Amour chien fou 2018

Arthur Higelin (nascut a Paris el 27 de març de 1966), més conegut amb el seu nom artístic Arthur H ,, és un cantautor , músic, pintor i il·lustrador francès.La seva música del qual barreja jazz, rock i electro. És fill del cantant Jacques Higelin.. És conegut a França per les seves actuacions en directe: ha gravat quatre dels seus àlbums  en directe. L'any 2018 va publicar el disc Amour chien fou.

La Boxeuse Amoureuse 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada