2/4/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(01-04-22)676:ES:MO,Avishai Cohen,Dhafer Youssef ,Sswwassewa,Exit North...


 1.
ES:MO - The Weight Of Hope 2021
Elizabeth Shepherd i Michael Occhipinti: ES:MO. Actuen junts des de 2012. Després de 4 anys de repertori acumulat, van pensar que valia la pena enregistrar aquests temes en un disc.

"The weight of Hope", (El pes de l'esperança),el títol del disc, prové d'una línia d'un poema d'Alice Oswald que tots aquests dos músics crèien que encaixaven en els temps que estem vivint.

llançat el 29 d'octubre de 2021

Elizabeth Shepherd - veu, pianos, sintetitzadors
Michael Occhipinti - guitarres, baix elèctric
Roberto Occhipinti - baix acústic
Davide Direnzo - bateria i percussió a alguns dels temes
Mark McLean - bateria a Any Other Way
David Travers-Smith - campanes i bols

Riverman, Any Other Way, October Daugthers


2.
Avishai Cohen - 1970 2017

L'any 2017, el contrabaixista Avishai Cohen ens va sorprendreamb el seu nou "1970", i, és clar, amb el seu costat més Pop.Un disc on el gran contrabaixista, compositor, arranjador i també cantant , després d'haver introduit fragments vocals als seus discos, en aquest àlbum ho fa de forma completa. Un músic israelià que cal no confondre amb el trompetista de mateix nom i origen.
L'acompanyen Yael Shapira amb el violoncel, Karen Malka a la veu, Elyasaf Bishari a l'Oud, baix i veu, Jonatan Daskal als teclats, i Tal Kohavi a la bateria.

For no one, Se'i Yona

3.
Dhafer Youssef - Diwan of Beauty and Odd 2016
Dhafer Youssef (ظافر يوسف; nascut el 19 de novembre de 1967) és un compositor, cantant i intèrpret d'oud.
Dhafer Youssef va néixer a Téboulba (un petit poble de la costa de Tunísia); el seu avi era un muetzí.
Un muetzí (de l'àrab مُؤَذِّن, muʾaḏḏin, ‘qui anuncia’, ‘qui crida a (l'oració)’[1]) és, a l'islam, el membre de la mesquita encarregat de fer la crida a l'oració (àdhan) cinc cops al dia de la torre o minaret estant.
Va desenvolupar un interès pel jazz des de molt jove i el va escoltar clandestinament durant la seva educació en una escola alcorànica. [2] Més tard va deixar Tunísia per començar la seva carrera musical i ha viscut a Europa des de 1990, normalment a París o Viena. També treballa amb musics d'avaguarda i amb les "anomenades" músiques del món. Ha estat nominat a multitud de premis.

Delightfully Odd, Fly Shadow Fly

4.
Sswwassewa - Nva k'la 2020
Ssewakiryanga James Jr., també conegut com a SSEWASSEWA, és un multiinstrumentista, compositor, i educador musical ugandès.
Transporta el seu públic a la commovedora cultura musical africana amb instruments tradicionals, cançons i històries de la seva terra natal, teixint aquestes tradicions amb un so modern i global. La música de SsewaSsewa tracta sobre temes socials i globals, sobre la diversitat, sobre el desenvolupament econòmic i l'empoderament. La música de SsewaSsewa vol ser un matrimoni intercultural entre Uganda, Àfrica i el món. Prova de promoure les tradicions ugandeses mentre les modernitza i les entrellaça amb altres gèneres internacionals per renovar l' esperit de la seva cultura indígena. El janzi , que toca aquest músic, és un instrument d'Uganda creat i dissenyat pel propi SsewaSsewa. Té 22 cordes, onze en cadascun dels seus dos llargs colls de fusta. Les cordes del pal de l'esquerra estan afinades en l'escala diatònica i les cordes de la dreta en l'escala pentatònica, fet que li dona un só molt característic.

Abassesse

5.
Exit North - Book of Romance and Dust (2018)

L'any 2014 es va començar a concretar un projecte musical liderat pel cantant Thomas Feiner (1968 , Göteborg, Suècia)al que es van afegir el pianista Ulf Jansson y el productor musical Charles Storm. Aquell projecte es va convertir en la banda Exit North y en la materialització del àlbum Book Of Romance And Dust, una colecció de nou cançons enregistradas a Göteborg l'any 2018.

Ulf Jansson: Piano, Keyboards ; Charles Storm: Synthesisers, Treatments, Guitars, Bass, Voices ; Steve Jansen: Keyboards, Drums, Percussion, Sound Design, Backing Vocals ;Thomas Feiner: Lead Vocals, Trumpet, Additional Piano, Additional Guitar, Harmonium ; Anna Bylund additional vocals

Losing 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada