30/4/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(29-04-22) 680 :Airelle Besson,Thibault Cauvin,Myriam Alter,Silje Nergaard

 

1.

Airelle Besson: trompeta; Nelson Veras: guitarra. Prélude 2015

Airelle Besson, nascuda el 23 de març de 1979 a París és una trompetista francèsa, compositora, arranjadora i directora d'orquestra.

Nelson Veras (Salvador de Bahia, Brasil, 6 d'agost de 1977) és un guitarrista  brasiler.

Pouki Pouki, Neige , Full Moon in K.

2.
Diu Thibault Cauvin a la seva web que  va néixer amb una guitarra a les mans, que li havia regalat el seu pare, que era músic. A partir d'aquell moment tot va seguir el seu camí natural. Primer va estudiar al Conservatori de Bordeus i més tard al Conservatori Nacional De París, graduant-se amb honors. Es va apassionar per les competicions internacionals de guitarristas, un trampolí per a un artista que vol fer carrera. No va deixar de guanyar premis i, amb 20 anys, havia guanyat un total de 36 (13 primers premis), més que qualsevol guitarrista abans.

El setembre de 2018, Sony Music va publicar «Cities II», el desè àlbum de Thibault.
Guitarra Clàssica – Thibault Cauvin ; Violin – Didier Lockwood


Csárdás (Vittorio Monti) (Dedicada a Budapest)
(Csárdás (també Czárdás, de csárda, "taverna, taverna de poble") (Dita en espnyol Zarda i en cataalà també Zarda o Sarau) és un ball tradicional hongarès. Va ser popularitzat per bandes de música romaní a Hongria i a les zones veïnes de Voivodina, Eslovàquia, Eslovènia, Croàcia, Ucraïna, Transilvània i Moravia, així com a Bulgària.
Alguns compositors clàssics han utilitzat saraus en la seva obra, com Emmerich Kálmán, Franz Liszt, Johannes Brahms, Johann Strauss, Pablo de Sarasate, Piotr Ilich Chaikovski i Pedro Iturralde. Probablement la sarau més conegut és Zardas de Vittorio Monti, escrites el 1904 per a violí o mandolina i piano. Aquesta virtuosa peça té cinc variacions de tempo.



3.
Myriam Alter - Crossways 2015
Myriam Alter (Brussel·les, 26 de setembre de 1945) és una pianista  belga. Alter, que prové d'una família sefardita, va rebre classes de piano clàssic des dels vuit anys. A l'edat de 15 anys, va interrompre es seus estudis musicals i es va dedicar a altres interessos. Va estudiar psicologia a la Universitat de Brussel·les, va treballar en una agència de publicitat i va obrir un estudi de dansa, que va dirigir durant set anys. A l'edat de 36 anys va començar a estudiar piano de nou i aviat va començar a compondre.


Myriam Alter: compositions ; John Ruocco: clarinet ; Luciano Biondini: accordion ; Michel Massot: tuba, trombone ; Michel Bisceglia: piano and arrangements ; Nicolas Thys: double bass ; Landers Gyselinck: drums

Again, Inviting you, Don't Worry

A Crossways Myriam Alter signa les composicions, i no més es posa al piano al darrer tema, dedicat al seu amic , el pianista Mal Waldron.

No Room to Laugh

4.
Silje Nergaard - Chain of Days 2015
Silje Nergaard (nascuda el 19 de juny de 1966 a Steinkjer, Noruega) es una compositora y cantant noruega Canta en noruec i en anglés.

The Dance Floor (with Kurt Elling and Gabrielle Cahell Holand)  , Those Rainy Nights

Airelle Besson, Nelson Veras
Thibault Cauvin
Myriam Alter
Silje Nergaard



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada