14/1/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(13-01-23)709: Lou Tavano, Gerald Clayton, Demenga/Larcher/Anzelotti


 

1.

Lou Tavano - Uncertain Weather 2020

Lou Tavano (veu), Alexey Asantcheff (piano), Guillaume Latil (violoncello), Alexandre Perrot (contrabaix), Ariel Tessier (bateria), Eric Perez (cors), Pierre Tereygeol (cors).

 

Lou Tavano és una cantautora francesa establerta a París. Va ser nominada als French Jazz Awards 2020 a la millor artista vocal. De mare escriptora i pare bateria de rock, Lou Tavano comença a tocar el piano clàssic als cinc anys , comença a cantar als deu, i als quinze anys  ja es dedica a actuar als escenaris. Va estudiar a l'Escola Americana de Música Moderna de París.  Va publicar  el seu àlbum debut For You el març de 2016. El seu segon àlbum Uncertain Weather es va publicar el gener de 2020.

 

J'attends, Le fil de la vie, Uncertain Weather. 

 


2.

Thomas Demenga, Thomas Larcher, Teodoro Anzellotti – Chonguri 2006

Thomas Demenga (12 de juny de 1954) és un compositor i violoncel·lista suís.

Thomas Larcher (Innsbruck, 16 de setembre de 1963) és un compositor i pianista austríac.

Teodoro Anzellotti (Apulia, Itàlia, 1959) és un acordeonista italià especialitzat en música de concert i en música contemporània

L’any 2006 aquest trio de músics es va reunir per enregistrar aquest disc pel segell ECM, escollint un repertori molt variat, amb obres de J.S.Bach, Chopin, Fauré, Litstz, Darius Milhaud, Anton Webern, i una petita peça de Sulkhan Tsintsadze, compositor georgià, anomenada Chonguri, com l’instrument musical tradicional del seu pais. Però també hi va haver lloc per una peça de Gaspar Cassadó, el tema que acabem d’escoltar , la “Danse du diable vert”. Gaspar Cassadó i Moreu (Barcelona, 5 d'octubre de 18971Madrid, 24 de desembre de 1966) va ser un violoncel·lista i compositor català. Considerat un dels més grans violoncel·listes del seu temps, tenia, a més, com a compositor un talent excepcional. Les seves obres originals es van inspirar en nombroses ocasions en les formes i estil hispànic antic. A més , al disc Chonguri també hi ha lloc per alguna composició pròpia.

Danse du diable vert, Après un Rêve (Fauré) Berceuse Op.16 (Fauré), New York Honk.


3.

Gerald Clayton: Bells on sand 2022 

Gerald Clayton (piano); John Clayton (contrabaix); Justin Brown (batería); Charles Lloyd (saxo tenor)

 

'Bells on sand'  en  presenta deu temes entre propis i aliens entre els quals destaquen les dues peces que acabem d’escoltar,  ‘Elegia´ i 'Damunt de tu Només les Flors' ´totes dues  del compositor català Frederic Mompou, conegut pels seus treballs per a piano solo i per ser l'autor de la 'Música callada'. 

 

A aquest disc hi ha, com deia abans,  John Clayton (el pare de Gerald) al contrabaix, el bateria Justin Brown y la cantant portuguesa Maro, una senyora que també posa la seva veu al tema‘ Just a dream’.

 

'Bells on sand' és un disc intimista, on també cal destacar dos temes a piano solo interpretats per Gerald Clyton ('My Ideal' i 'My Ideal 2') i 'Peace Invocation', una delicada cançó interpretada al costat de l'octogenari saxofonista Charles Lloyd.

 

Elegia,Damunt de tu nomes les flors, Just a Dream, Peace invocation

 


4.

Lou Tavano - Uncertain Weather 2020

 

Simple Ways to be

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada