28/1/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(27-01-23)711:Weber,Mays,Vallon,Gridna,Haden.


 

1.

Eberhard Weber (Stuttgart, Alemanya, 22 de gener de 1940) és un contrabaixista i compositor alemany. Com a baixista, és conegut pel seu to i fraseig molt distintius. Les composicions de Weber barregen jazz de cambra, música clàssica europea, minimalisme i ambient i es consideren exemples característics del so ECM Records.

Malauradament , El 2007, Weber va patir un ictus i a partir de llavors va haver d’abandonar les seves actuacions.

El 2021, el music Lyle Mays, conegut per ser la mà dreta, company de vida i de música,  de Pat Metheny,que va morir al mes de febrer de 2020,  va publicar pòstumament l'enregistrament de 13 minuts Eberhard, revisat a partir d'una composició del 2009 estrenada a la Universitat de Lawrence i escrita com a homenatge a l'influent estil compositiu de Weber. Aquest EP ha estat guardonat amb un Grammy a la millor composició instrumental el 2022.

 

Músics :Lyle Mays (piano, keyboards, synthesizers), Bob Sheppard (sax and woodwinds), Steve Rodby (acoustic bass), Jimmy Johnson (electric bass), Alex Acuña (drums and percussion), Jimmy Branly (drums and percussion), Wade Culbreath (vibraphone and marimba), Bill Frisell (guitar), Mitchel Forman (Hammond B3 organ, Wurlitzer electric piano), Aubrey Johnson (featured vocals), Rosana Eckert (vocals), Gary Eckert (vocals), Timothy Loo (principal cello), Erika Duke-Kirkpatrick (cello), Eric Byers (cello) and Armen Ksajikian (cello).





2

 

Colin Vallon - Danse 2017

 

Colin Vallon (Lausana, 17 de novembre de 1980) és un pianista suís.

El Colin Vallon Trio porta uns quants anys a la recerca del seu propi espai en el món del trio de piano, amb una proposta que desafia les convencions del gènere. Aquest Danse  era el seu tercer àlbum al segell discogràfic ECM. Vallon tornava a liderar el grup no amb una virtuosa exhibició en solitari, sinó amb un perfil pacient de la melodia i l'establiment de marcs en què es pot produir la improvisació en grup. Tot i que Vallon és l'autor de nou de les peces , els membres de la banda comparteixen les mateixes responsabilitats pel que fa a la creació musical. L'atracció gravitatòria del baix de Patrice Moret i l'intens detall que proporcionen la bateria i els címbals de Julian Sartorius són crucials per a l'èxit del concepte artístic de Vallon i el ventall d'emocions que pot transmetre la música.

 

Smile, Danse, L’onde, Oort, Kid.

 


 

3.

Gordon Grdina's Haram - Night's Quietest Hour 2022

Gordon Grdina -Oud ; Marc Ribot -Guitar ; Emad Armoush -Vocals, Ney ; Tim Gerwing -Darbuka ; Liam MacDonal -Riq ; Tommy Babin -Bass ; Kenton Loewen -Drums ; Francois Houle -Clarinet ; Christopher Kelly -Sax ; Jp Carter -Trumpet ; Josh Zubot -Violin ; Jesse Zubot -Violin

 

Aquest disc el signa el grup  Haram, liderat per Gordon Grdina, amb un convidat especial, el guitarrista  Marc Ribot.

Gordon Grdina, va formar el grup Haram l’any 2008 amb la idea d’interpretar el repertori de música clàssica àrab. El grup va començar amb la música popular iraquiana i l'edat d’or  de la música radiofònica egípcia. Des de llavors han incorporat també el repertori clàssic sudanès i persa. Aquestes peces es reinterpreten de manera que s’aconsegueix conjuntar la tradició i la improvisació d'avantguarda. Aquesta barreja és el que dona a Haram el seu so propi i personal.

 

Sala Min Shaaraha A-Thahab (Or caigut dels seus cabells) 


4.

Charlie Haden - Nocturne 2002

Charlie Haden - Bass ; Gonzalo Rubalcaba - Piano ; Ignacio Berroa - Drums.

Nocturnal

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada