5/2/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(03-02-23)712:Hania Rani / Dobrawa Czocher,Ishmael Ensemble,Anne Müller


 

1.

Hania Rani / Dobrawa Czocher – Biała Flaga 2015

 

Cello – Dobrawa Czocher,  Piano – Hania Rani

 

El duet Hania Rani (piano) i Dobrawa Czocher (violoncel )practica un tipus  de la música que de vegades s'ha etiquetat com a  "clàssic modern". Les etiquetes, sempre traidores , es veu que son necessàries, sobre tot, per vendre música.

 

Dobrawa Czocher és una violoncel·lista polonesa que explica que va començar a tocar als 7 anys. Es va graduar a dues prestigioses universitats musicals :  la Universitat De Música Chopin de Varsòvia i la Hochschule für Musik de Detmold a Alemanya.Ha guanyat concursos de música solista i de cambra. Ha participat en nombroses classes magistrals internacionals i festivals de música.

 

Hania Rani, nascuda Hanna Raniszewska (Gdańsk,5 de setembre de 1990) és una pianista, compositora i cantant polonesa. Va estudiar música a l'Escola de Música Feliks Nowowiejski de Gdańsk i a la Universitat de Música Fryderyk Chopin de Varsòvia.

 

El duet es va crear l'agost de 2012, però el debut pròpiament dit va tenir lloc el setembre de 2015, quan aquestes dues artistes van decidir llançar el seu primer àlbum, amb la inspiració de la figura de Grzegorz Ciechowski. (Grzegorz Zbigniew Ciechowski (nascut el 29 d'agost de 1957 a Tczew, mort el 22 de desembre de 2001 a Varsòvia) va ser un músic de rock polonès, pianista, flautista, poeta, compositor, columnista, líder i vocalista de la banda Republika, que va començar la seva activitat artística el 1980.) Es van comprometre a crear nous arranjaments de les seves 10 cançons més famoses i volien fer-ho d'una manera original, per això van decidir limitar el conjunt instrumental a només dos instruments: violoncel i piano. 

Malgrat la seva formació en música clàssica, el duo visita  d'altres gèneres,  diversos estils musicals que son perceptibles a les seves composicions. 

 

Mamona, Biala Flaga , Republika marzen.

 


2.

Ishmael Ensemble - Visions Of Light 2021

El col·lectiu de música experimental de Bristol Ishmael Ensemble va publicar el 2021 el seu àlbum "Visions Of Light". Van publicar el seu disc de  debut el 2019,  "A State of Flow",que va tenir una molt bona rebuda per part de públic, crítica i professionals de la música.

El líder de la formació és Pete Cunningham, un músic que va créixer a Midsomer Norton,Somerset, Anglaterra.De petit, va estar envoltat de música. Els seus pares teníen una col·lecció de discos clàssics dels anys 70 amb Bob Dylan, Frank Zappa i Neil Young entre d'altres i el seu pare tocava la guitarra. Més tard va arribar la seva vocació pel saxo.

D:\Documents\Sants 3 ràdio\Ronda de Nit\temp 2022-2023\Repositori\Ishmael

 

Alto Flute, Bass Clarinet – Ross Hughes

Bass – Harry Stoneham

Double Bass – Rich Allen

Drums – Rory O'Gorman

Drums, Bodhrán, Percussion – Rory O'Gorman

Electric Guitar – Stephen Mullins

Electric Piano [Wurlitzer] – Chris Hillier

Flute – Lydia Clews

Harp – STANLÆY*

Saxophone – Pete Cunningham

Saxophone, Electronic Drums [Programmed Drums] – Pete Cunningham

Saxophone, Piano, Synthesizer [Bass Station II], Synthesizer [808], Electronic Drums [Programmed Drums] – Pete Cunningham

Saxophone, Resonator Guitar, Electronic Drums [Programmed Drums] – Pete Cunningham

Synthesizer [Modular Synth] – Jake Spurgeon

Violin – Bethany M. Roberts

Vocals – Tiny Chapter

Vocals, Electric Piano [Wurlitzer], Piano – Chris Hillier

Vocals, Piano – Holysseus Fly

 

Intro, Feather, Empty Hands, Lookin Glass




3.

Anne Müller - Heliopause 2019

 

Nascuda i criada a Berlín, Anne Müller és una aclamada compositora i violoncel·lista centrada en noves aproximacions a la instrumentació clàssica . Profunda creient en el poder de la col·laboració artística, Anne ha treballat amb una gran varietat d'artistes, inclosos Nils Frahm, Ben Lukas Boysen i Markus Sieber.

 

Heliopause és un disc en solitari,  en tots els sentits de la paraula, Müller va escriure, gravar, arranjar i produir tota la música inclosa. L'àlbum rep el nom del límit on el vent solar  deixa de tenir influència. És, en definitiva, la frontera del nostre sistema solar. Müller va pensar en aquest concepte quan les dues naus Voyager enviats a l’espai en una missió exploratòria fa 42 anys, van creuar l'Heliopausa, entrant a l'espai interestel·lar i perdent tota la influència del  nostre propi sol. Müller es va reconèixer en aquest moment, no només per que ella , personalment, s’acostava  a la mateixa edat de la missió espacial, sinó també per la idea de obrir  nous camins; després d'haver col·laborat  amb tantes altres estrelles, ara s’aventurarava al desconegut amb la seva primera experiència en solitari; "L'Heliopausa marca el final d'un llarg viatge però també l'inici de viatges per explorar nous mons estranys", diu la pròpia Anne Müller.

 

Solo! Repeat? , Nummer 2 ,  Aarhus/Reminiscences

 

https://annemuller.bandcamp.com/album/heliopause

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada