12/2/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(10-02-23)713:Jun Miyake,Anne Paceo,Thierry Maillard


 

1.

Jun Miyake - Whispered garden (2022)

 

Jun Miyake (bugle), Dave Liebman (saxophone soprano), Bob Zung (flûte alto, clarinette basse), Andy Bevan (flûte alto), Jeff Duquesnois (basson), Hitoshi Watanabe (violoncelle, Contrabaix), Hideo Yamaki (Bateria)

 

Jun Miyake ( 7 de gener de 1958 a Kyoto) és un compositor japonès. La seva música (per exemple, les cançons "Lilies in the Valley"  i "The Here and After") es va utilitzar a la pel·lícula Pina, nominada als Oscars a la millor pel·lícula documental el gener de 2012. També ha estat guardonat amb el premi de la crítica alemanya, Der Preis der deutschen Schallplattenkritik, com a Millor Àlbum de l'Any pels seus tres àlbums, "Stolen from Strangers", "Lost Memory Theatre act-1" i "Lost Memory Theatre act-2".

Descobert per la llegenda japonesa Terumasa Hino, Jun Miyake va començar la seva carrera com a trompetista de jazz, graduant-se al Berklee College of Music. Quan va tornar a Tòquio, es va convertir en un artista influent, així com en un compositor d'èxit. Miyake ha treballat estretament amb Pina Bausch, Wim Wenders, Robert Wilson, Oliver Stone, etc, i ha col·laborat amb artistes com, Arto Lindsay, Vinicius Cantuaria, Bulgarian Voices, David Byrne, Grace Jones,Ron Carter, Michael Brecker, i molts d’altres.

Fluctations, Counterflect, Witness, Time Song Theme

 


 

Anne Paceo - S.H.A.M.A.N.E.S 2022 

 

Isabel Sorling : voix

Marion Rampal : voix

Christophe Panzani : saxophones, clarinette basse

Tony Paeleman : piano, fender rhodes, bass station

Benjamin Flament : métallophone, batterie

Anne Paceo : batterie, voix, kamele n’goni

 

La bateria i percussionista Anne Paceo presenta el disc S.h.a.m.a.n.e.s, el seu  setè disc. Anne Paceo parteix d'una premissa introductòria tal com la presenta en la nota de premsa que acompanya el llançament, és a dir, "submergir-se de cap en les possibilitats vocals i percussives de la seva música, però també portar-nos a un viatge, però no qualsevol viatge, el d'un xamanisme "profundament humà" i sense edat".

Nascuda el 1984, va passar la seva infància a Daloa, Costa d'Ivori, sentint el ritme de grans mestres de bateria practicant al costat de casa de la seva família. Anne Paceo va triar la bateria. Una opció gens fàcil, ja que el nombre de dones bateries encara es pot comptar , com aquell que diu, amb els dits d'una mà. Però Anne Paceo tenia la determinació i el talent per desenvolupar una carrera que va començar estudiant al Conservatori Nacional de Música de París.

Els seus àlbums, mereixedors de premis, són una mena de  viatges sonors, on Anne Paceo explora gèneres: funk, soul, pop, jazz; i configuracions: des de  trios a grans formacions,amb músics i música dels  5 continents i de 46 països.

 

Here and Everywhere , L’Aube/Healing   , From the stars, Piel 

 


3.

Thierry Maillard - Une larme de pluie 2022

Escoltant a aquest pianista sobta assabentar-se que aquest “Une larme de pluie” és el primer disc en solitari el pianista Thierry Maillard. Interpreta 16 composicions pròpies. 

Thierry Maillard va començar la música molt aviat, va estudiar harmonia, contrapunt, piano i acordió i va obtenir un diploma de magisteri a l’edat de 17 anys! Va gravar un primer disc l’any 1998, a Nova York, i després va col·laborar amb músics de la categoria de Bireli Lagrène, John Patitucci, Michel Portal, André Ceccarelli, Didier Lockwood, i molts altres..

Ha col·laborat amb una orquestra filharmònica, ha interpretat amb tota mena de formats, trio, piano solista i també va formar la Thierry Maillard Big Band per homanetgar a Brassens, Brel i Ferré. Una altra obra seva és un homenatge a Frank Zappa amb 23 músics, entre d’altres projectes i col·laboracions.

 

Une larme de pluie, À peine perceptible, La péninsule de Dingle

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada