26/2/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(24-02-23)715:Jon Hassell,Renaud Garcia-Fons / Derya Türkan,Bill Laurance.


 

1.

Jon Hassell - Last Night the Moon Came Dropping Its Clothes in the Street 2009

 

Jon Hassell (22 de març de 1937– 26 de juny de 2021) va ser un trompetista compositor nord-americà. Va desenvolupar el concepte de música del "Quart Món", que descriu un "so primitiu / futurista unificat" que combina elements de diverses tradicions ètniques mundials amb tècniques electròniques modernes.  El concepte es va articular per primera vegada a Fourth World, Vol. 1: Possible Musics, la seva col·laboració de 1980 amb Brian Eno.

 

Nascut a Tennessee, Hassell va estudiar música clàssica contemporània a Nova York i més tard a Alemanya amb el compositor Karlheinz Stockhausen. Posteriorment va treballar amb els compositors minimalistes Terry Riley i La Monte Young (com a part del seu grup Theatre of Eternal Music), i va estudiar amb el cantant hindustani Pandit Pran Nath. La seva associació amb Brian Eno a principis de la dècada de 1980 introduiria Hassell a un públic més ampli. Posteriorment va treballar amb artistes musicals com Talking Heads, David Sylvian, Farafina, Peter Gabriel, Tears for Fears, Ani DiFranco, i Ry Cooder entre molts d’altres.

 

Blue Period, Light on Water 

 


2.

Renaud Garcia-Fons /  Derya Türkan - Silk Moon 2014

Contrabaix de 5 cordes, Percussió, Arranjaments– Renaud García-Fons

Kemenche – Derya Türkan

 

Kemenche o kemençe és el nom de diversos tipus d'instruments musicals de corda fregada que té el seu origen a la Mediterrània Oriental—sobretot Grècia, i Turquia— i les regions adjacents al mar Negre. Són instruments folklòrics que generalment tenen tres cordes i que es toquen en posició vertical amb la seva cua recolzada al genoll del músic. El nom kemençe es deriva del persa Kamanchehi significa simplement "petit arc". He trobat que de vegades també s’en diu “rabec” o , en castellà “rabel”. 

Renaud Garcia-Fons(24 de desembre de 1962) és un contrabaixista i compositor francès que es caracteritza per la improvisació en les seves interpretacions.

Derya Türkan és un jove mestre del rabec clàssic turc . És un gran intèrpret del repertori de la música clàssica otomana i de la seva improvisació.Türkan va néixer a Istanbul (Turquia), el 1973.

 

Silk Moon,  A Girl from Istanbul, Istanbul’da Bir İspanyol

(si no m'equivoco vol dir en turc una cosa com ara “un espanyol a istanbul”)




3.

Bill Laurance - Cables 2019

Zeal EP 2021

Bill Laurance - Piano, Rhodes, Moog One, Prophet 6, Juno 106, Mellotron

Jonathan Harvey - Electric, Upright & Synth Bass

Marijus Aleksa - Bateria i caixa de ritmes.

 

Violins: Andra Vornicu, Chloe Hayward, Eleanor Shute, Emma Rushworth, Heather MacLeod, Helena Logah, Isabella Baker, Kathleen Ord, Madeleine Fitzgerald, Simmy Singh, Stephen Bradshaw

Violas: Henry Rankin, Rosamund Hawkins, Sophia Dignam, Natalia Senior-Brown

Cellos: Awen Blandford, Rebecca Thomas, Ellie Boney, Polly Virr, Inés Mota

Double Bass: Alice Phelps, Joshua Cavanaugh-Birley

 

Bill Laurance (Londres, 2 d'abril de 1981) és un compositor, productor i músic multiinstrumentista anglès. Laurance és membre de la banda de jazz fusió i funk Snarky Puppy, així com fundadora i CEO del segell discogràfic Flint Music, amb seu a Londres. Hem escoltat un tema inclòs al disc “Cables”, de 2019. Es tracta d’un tema dedicat a la pel·lícula de Stanley Kubrik “2001 : una odissea de l’espai” i porta per tìtol el nom de l’ordinador protagonista de la pel·lícula , “HAL”. Escoltem tot seguit un tema inclòs a l’EP Zeal de l’any 2021, el tema titulat Balm.

 

Hal, Balm, Artífice, Zeal EP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada