4/3/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(03-03-23)716:The World,Melanie de Biasio,Suzanne,Géls.


 

1.

The World - Kosmos 2022

 

Fabian Kallerdahl - keys,    Anton Eger - drums,      Petter Eldh - bass.       Special Guest: Otis Sandsjö - sax.

 

Fabian Kallerdahl és el líder de The World. una banda sueca. Juntament amb  , Petter Eldh i Anton Eger combinen rock clàssic,influències de Schönberg, grooves i molta inspiració i improvisació. Kosmos és el segon àlbum de The World. Després d'11 anys d'espera, aquests mestres del neo-jazz contemporani llancen el seu segón disc . Creat en un petit estudi de Prenzlauerberg en plé confinament , es tracta realment d'un àlbum  molt interessant fet amb molta energia.

 

Psalmboksmusik,Top Style, 4th World,Referens Jura



2.

Melanie de Biasio - No Deal 2014

Melanie De Biasio (Charleroi 12 July 1978) és una vocalista belga que barreja jazz, blues i soul.

De Biasio va néixer a Charleroi, de mare belga i pare italià. Va aprendre ballet des dels tres anys i va començar a tocar la flauta travessera als vuit. Fan de grups com Nirvana, Portishead, Pink Floyd i Jethro Tull, als 15 anys es va unir a una banda de rock durant un temps.Va continuar els seus estudis de cant al Conservatori Reial de Brussel·les. El 2004, durant una gira per Rússia, De Biasio va patir una greu infecció pulmonar que va causar una pèrdua de la capacitat de cant durant un any sencer. Durant aquest temps de convalescència va desenvolupar el seu característic cant xiuxiuejant

 

With all my Love



3.

Suzanne - Berthe (2020)

Hélène Duret (clarinette basse), Pierre Tereygeol (guitare), Maëlle Desbrosses (viola        )

 

Al dossier de premsa d’aquest disc, parlant d’aquest trio, és poit llegir :

Inspirat en el folk i la música de cambra, aquest trio mixt, recorre els territoris més salvatges de la improvisació. Un viatge instrumental ple de passió, talent, equilibri. Combinant la viola de Maëlle Desbrosses i els clarinets d'Hélène Duret amb la guitarra de Pierre Tereygeol, Suzanne Trio és una veu que de vegades taraleja, de vegades instrumental, de vegades cantada, de vegades esquinçada. Una veu que uneix tres joves artistes al voltant del que semblen cançons populars d'un nou segle. En aquest quadre musical acolorit, les influències que estimen es barregen: Jeff Buckley, Big Thief o fins i tot Becca Stevens, i la música de cambra francesa del segle XX. A això s'hi afegeix l'esperit de la 'improvisació lliure . Una música tan accessible com exigent, per a una festa en companyia d'un trio amb una expressió musical inimitable.

 

Her Place Near the River , Max’s House


4.

Géls - Sinergies 2022 

Sinergies és el 2n disc de Gèls (Gès Burgès (Kamele Ngoni) i Cels Burgès (guitarra elèctrica))- format per 8 cançons composades i gravades entre 2021 i 2022.

Cada peça musical ha estat treballada, produïda i gravada amb la col•laboració d'un artista diferent.

Sense perdre la seva essència, el duet ha experimentat l'evolució i l'enriquiment de les seves composicions amb sensibilitats, instruments i sonoritats molt variades.

Jordi Matas, Carles Viarnès, Valentina & The Electric Post, Santi Careta, Marialluïsa, Cèlia Tort i 4L3X 4LM1R4LL formen part de Sinergies, un petit viatge musical on el pop, el folk, l'electrònica, l'afro, l'ambient, el minimalisme contemporàni hi tenen cabuda.

Els autors expliquen a la seva Bandcamp:

"La sinergia és la integració d'elements que fa com a resultat quelcom més gran que la simple suma d'aquests elements, és a dir, quan dos o més elements s'uneixen sinèrgicament creen un resultat que aprofita i maximitza les qualitats de cadascun dels elements".

 

Gels & Jordi Matas - Formiga ,  G​è​ls & Carles Viarn​è​s - Calma, G​è​ls & C​è​lia Tort - Estossina't,




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada