12/3/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(10-03-23)717:David Crosby,Carlos Niño,Portico Quartet.


1.


David Crosby - For Free 2021

For Free és el vuitè i últim àlbum d'estudi en solitari del músic nord-americà David Crosby. L'àlbum va ser publicat el 23 de juliol de 2021  i la portada és un retrat del músic, una pintura orignal de la també cantant, i , és clar , pintora, Joan Baez.

L'àlbum va ser l'últim llançament de Crosby abans de la seva mort el gener del 2023.


David Van Cortlandt Crosby (14 d'agost de 1941 - 18 de gener de 2023) va ser un cantant, guitarrista, compositor i productor musical nord-americà. Es va fer popular com a membre dels Byrds, un grup pioner en els gèneres de folk rock i psicodèlia a mitjans de la dècada de 1960, i més tard com a part del supergrup Crosby, Stills & Nash, que va ajudar a popularitzar el "so de Califòrnia" a la dècada dels 70. A més de la seva música, Crosby era conegut per la seva personalitat, per les seves opinions polítiques i també, pels seus problemes personals; de vegades se'l representava com un personatge emblemàtic de la contracultura de la dècada dels 60s. Després d'actuar en l'escena de la música folk, Crosby va cofundar els Byrds el 1964. Van obtenir el seu primer èxitel 1965 amb una versió de "Mr. Tambourine Man" de Bob Dylan. Crosby va aparèixer en els cinc primers àlbums dels Byrds i en l'àlbum de retrobament de la formació original de 1973. El 1968, va formar Crosby, Stills & Nash (CSN) amb Stephen Stills i Graham Nash. Després del llançament del seu àlbum de debut, CSN van guanyar el premi Grammy al millor artista revelació de 1969. Més tard, el grup va incloure ocasionalment Neil Young. El trio central del CSN es va mantenir actiu des del 1976 fins al 2016, i el duo de Crosby & Nash també va gravar tres àlbums d'or a la dècada dels 70. Les reunions de Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) es van celebrar des de la dècada dels 70 fins a la dècada dels 2000.

Crosby va publicar, tot i que esporàdicament, set àlbums en solitari al llarg de la seva carrera. El seu debut en solitari va ser If I Could Only Remember My Name de 1971. Els quatre últims àlbums en solitari, començant per Croz (2014), van arribar a la darrera dècada de la seva vida. A més, va formar un trio d'influència jazzística amb el seu fill James Raymond i el guitarrista Jeff Pevar. També va aparèixer amb freqüència en enregistraments d'altres artistes, inclosos Joni Mitchell, Jefferson Airplane, Jackson Browne, James Taylor i David Gilmour.

El treball combinat de Crosby amb els Byrds i CSNY han venut més de 35 milions d'àlbums, que es diu aviat, com diu el tòpic. Va ingressar al Saló de la Fama del Rock and Roll dues vegades: una pel seu treball als Byrds i una altra pel seu treball amb el CSN. Cinc àlbums que compten amb la col·laboració de David Crosby  s'inclouen a la llista de Rolling Stone de "The 500 Greatest Albums of All Time", tres amb els Byrds i dos amb CSN(Y).





The Other Side of Midnight  (James Raymond) ,  Secret Dancer (Crosby, Raymond) ,  For Free  (featuring Sarah Jarosz [Sarah Jarosz (nascuda el 23 de maig de 1991) és una cantant i compositora nord-americana, originària de Texas.]) (Joni  Mitchell),  Boxes (Raymond) ,  Shot at Me (Crosby, Dean Parks)



2.

Carlos Niño & Friends -Aquariusssssss 2012


Originalment publicat per l'ara desaparegut segell Porter Records  el 15 de maig de 2012.


Carlos Gabriel Niño (Nascut el 16 de febrer de 1977) és un productor musical californià, percussionista, intèrpret, arranjador, compositor, músic, programador, presentador de ràdio, DJ, consultor musical, poeta i organitzador d'esdeveniments, amb seu a la seva ciutat natal de Woodland Hills, California. Niño ha participat en la producció de més de 150 discos i ha realitzat gires amb diverses bandes i com a DJ per Europa, Japó i els Estats Units.De ell es diu que és un dels ambaixadors de l'escena musical de Los Angeles i que barreja espiritualitat, electrònica i música negra.


Mezame (Awakening) [Featuring – Miguel Atwood-Ferguson Guitar – Robin Aire]


Sailing In Concentric Circles [Featuring – Turn On The Sunlight]


Precipitation Of Paradise


Bath Of Breath Crystal Crescendo [Featuring – Build An Ark]





3.

Portico Quartet - EP Next Stop 2022


Portico Quartet és una banda instrumental de Londres, Regne Unit. Són coneguts pel seu ús del hang, un instrument de percussió modern. El seu àlbum debut, Knee-Deep in the North Sea, va ser nominat al Mercury Prize de 2008 i va ser Àlbum de l’any  de Jazz, Folk and World per la revista  Time Out l'any 2007.

El grup està format per Duncan Bellamy (bateria i electrònica), Jack Wyllie (saxos i teclats), Milo Fitzpatrick (elèctric i contrabaix) i Keir Vine (teclats).

El seu nom prové de quan va ploure un dels seus primers concerts i van acabar tocant sota un pòrtic.

Portico Quartet presentava en 2022 Next Stop, un EP de 4 temes gravat en les mateixes sessions que el seu disc anterior, Monument, de 2021. 

Next Stop és el la continuació d’aquell treball

1.Captured Time 04:24

2.Next Stop 06:41

3.Procession 03:27

4.Youth 05:08 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada