26/3/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(24-03-23):719:Groupa,Ryuichi Sakamoto,Tryo.

Translator

 


Groupa (Terje Isungset, Jonas Simonson, Mats Eden)  - Silent Folk 2014 

Jonas Simonson: flutes ; Terje Isungset: percussion, jew’s harp ; Mats Edén: fiddles

Recorded live in Masthuggskyrkan, Gothenburg - Sweden, August 2012 and in Studio Brewhouse - Sweden, March 2013.



Terje Isungset (4 de maig de 1964) és un bateria noruec. Des de la seva formació en jazz i música tradicional escandinava, ha dissenyat instruments musicals a partir de materials no tradicionals, inclòs el gel.

La seva obra ha esta aclamada a la crìtica, sovint descrita com a innovadora, visual, enèrgica i diferent de qualsevol concepte conegut anteriorment.



Silent Folk, Kryptorp, Dimma




2.

Ryuichi Sakamoto - 12 2023



12 és el darrer fins avui, àlbum de Ryuichi Sakamoto, publicat a Milan Records. Aquest és el primer disc d’ estudi en solitari del compositor japonés (que no és la  banda sonora d’un film) des que es va publicar l’any 2017 el disc "async" . El nom té un doble sentit , a banda de ser el seu 12è àlbum, és una col·lecció de 12 cançons, de 12 esbossos musicals que va gravar com a diari sonor durant la seva batalla de dos anys i mig contra el càncer. Cada cançó porta el tìtol de la data en què va ser enregistrada. La portada de l'àlbum va ser creada pel conegut artista Lee Ufan, a qui Sakamoto respecta molt. 

Missatge de Ryuichi Sakamoto: "A començaments de març de 2021, després d'una cirurgia important i una llarga estada a l'hospital, finalment vaig 'va tornar a casa' a la meva nova residència temporal. A finals de març, el meu cos se sentia una mica més lleuger, Em vaig trobar buscant un sintetitzador. No tenia intenció de compondre, només volia gaudir del so. Tenia la sensació que tenia un efecte lleugerament curatiu en el meu cos i ànima danyats.

Abans d’arribar a aquest moment , amb prou feines tenia l'energia per escoltar música, i molt menys tocar qualsevol cosa, però després d'aquell dia, vaig començar a tocar sintetitzadors i tecles de piano de tant en tant, i vaig començar a gravar petits esbossos de sons com si fossin un diari. He intentat triar 12 dels meus esbossos preferits per a aquest àlbum. No hi ha ornaments, el serveixo tal com és a propòsit. A partir d'ara, fins que el meu cos es rendeixi, probablement seguiré escrivint aquest 'diari'. "



Hem escoltat els dos primers esbossos, 01 - 2021 03 10 i 02 - 2021 11 30 . Escoltem el tercer, 03 - 20211201.



01 - 20210310 , 02 - 20211130 , 03 - 20211201, 04 - 20220123






3.



Tryo és un grup francès de reggae unplugged popular a Europa i al Quebec, format per tres guitarristes francesos, un percussionista llatinoamericà i un productor. 

Són coneguts per la seva música acústica amb influències de reggae, folk i ska. Les seves cançons sovint tracten temes polítics i socials, com el medi ambient, les desigualtats socials 

i els drets humans.



Guizmo – real name Cyril Célestin – singer, composer, musician (guitar) 

Mali – real name Christophe Petit – singer, composer, musician (guitar, accordion, piano, melodica)Manu – real name 

Manu Eveno – singer, musician (guitar, bass, oud, flute, clarinet, tablas)

Danielito – real name Daniel Bravo – musician (drums, djembé, darbouka, congas, guiro, cajón, bendir, bongos, violin)

Bibou – real name Sébastien Pujol – manager, sound engineer



Escoltarem per acomiadar el programa el tema J’ai trouvé des amis des de’l disc Faut Qu'ils S'Activent...de 2000.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada