10/6/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(09-06-23)730:Signum Quartett,Trio Chemirani, Ben Lukas Boysen.


 

 

1.

 

Signum Quartett - Sound Escapes

Recorded December 2, 12, and 13, 2013.

    

Signum Quartett  : Cello – Thomas Schmitz ; Viola – Xandi Van Dijk ; Violin – Annette Walther , Kerstin Dill

 

Algunes de les crítiques musicals deien d'aquest disc deien que el so de Signum semblava descobrir les meravelles dels Quartets de Debussy i Ravel i de l'esplèndida Arcadiana d'Ades per primera vegada, mostrant una gran sensibilitat per al ritme emocional i harmònic de cada obra. A través dels set moviments de l'Arcadiana, emergeix una continuïtat atractiva on sostenen de manera experta la ironia i el pathos fins a les darreres pàgines, que són lleugerament insubstancials. Aquest llançament és probablement la combinació més provocadora fins ara per a aquests cavalls de batalla del repertori de quartet.

 

Arcadiana- Op. 12 VI. O Albion (Thomas Adès), String Quartet in G Minor- Op. 10- L. 85 III. Andantino doucement expressif (Claude Debussy)


2.

Trio Chemirani invite - 2011 

Omar Sosa, Ballaké Sissoko, Sylvain Luc, Renaud Garcia-Fons, Titi Robin & Ross Daly

 

Djamchid, el pare i mestre, Keyvan i Bijan Chemirani, els dos fills, han format el Chemirani Trio des de finals de la dècada de 1990, un conjunt de percussió persa. El seu repertori es basa en la poesia persa, componen i desenvolupen formes modernes on l'èmfasi està en els polirrítmes i la multiplicitat de sons; el Trio revela a la seva audiència les infinites possibilitats de la percussió persa. La perfecta concisió del llenguatge, la circulació vertiginosa del diàleg, la infinita variació del toc combinada amb una extraordinària complicitat, fan d'aquesta formació un èxit escènic i discogràfic.

 

Djamchid Chemirani: percussió, veu  ; Keyvan Chemirani: zarb, daf, bendir, udu, platerets ;

Bijan Chemirani: zarb, daf, bendir, reeq, udu, saz, platerets ; Ballake Sissoko: Kora;

Omar Sosa: piano ; Renaud Garcia Fons: contrabaix ; Ross Daly: Lyra, robab ; 

 Sylvain Luc: guitarra ; Titi Robin: bouzouki

 

Dar Bâzé,Alou Soroma, Flamenco mar, Dordaneh, Azadeh


3.

Ben Lukas Boysen - Spells 2016 

Ben Lukas Boysen, també conegut pel seu nom artístic Hecq, és un compositor de música electrònica basat a Berlín. Va estudiar guitarra clàssica i piano quan era petit i es va traslladar a Berlín als primers anys 2000, on va muntar un estudi anomenat Hecq Audio i va compondre música electrònica sota l'àlies de Hecq. Ha llançat tres àlbums sencers en solitari fins avui amb el seu nom real, Ben Lukas Boysen.

Aquest que escoltem avui és el disc “Spells”, publicat el 2016. A la pàgina de Bandcamp de l’enregistrament és pot llegir : “ ‘Spells’ és un àlbum que combina peces de piano programades amb instruments en directe, fusionant el món tècnicament controlable amb els aspectes sovint imprevisibles de la improvisació en directe. En cert sentit, continua allà on va acabar el seu primer àlbum 'Gravity', però amb menys pes, deixant lloc a una escolta més lleugera i energètica. El seu amic i artista de la discogràfica Erased Tapes, Nils Frahm, va mesclar i masteritzar tots dos àlbums. Ben no és un pianista expert com el seu estimat amic, però les seves col·lages de so estan tan meticulosament dissenyades que, després d'escoltar el resultat, Nils va declarar impressionat: "d'ara endavant, si algú pregunta, això és un piano real".

The Veil ; Nocturne ; Sleepers Beat Theme; Golden Times 1, Selene



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada