24/6/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(23-06-23)732:Hidden Orchestra,Laurent Korcia,Mattia Vlad Morleo,Lana Lee


 

1.

Hidden Orchestra - Wingbeats 2016

Hidden Orchestra és el projecte en solitari de l'instrumentista, compositor i productor Joe Acheson, que compta amb músics convidats de diferents estils musicals per als seus àlbums i espectacles en viu. La banda es va formar a Edimburg i inclou membres regulars com Poppy Ackroyd (violí/piano) i els bateries Tim Lane i Jamie Graham.

Acheson enregistra els músics individualment i després combina les gravacions en un estudi com si els músics formessin part d'una orquestra. Utilitza enregistraments de camp, baix, bateria i percussió.

L’any 2016 Hidden Orchestra va publicar  l'EP "Wingbeats" . L'EP inclou set pistes, entre les quals destaca la pista principal que dona tìtol a  l'EP. A més, s'inclouen diverses composicions originals en les quals les enregistraments de camp s'entrellacen amb bateries, percussió i instruments eclèctics com el piano, l'arpa electrònica, el glockenspiel, la mey turca i el violoncel.

Hi ha a aquest EP  esbossos orquestrals, arranjaments de bateria, improvisacions solistes o enregistraments de camp manipulats.

L'EP compta amb la participació de Tim Lane i Jamie Graham a la bateria, Poppy Ackroyd al piano i violí, Mary Macmaster a l'arpa, Su-a Lee al violoncel i serra, i Jiri Javurek al clarinet baix.

Wingbeats


2.

Laurent Korcia – Danses 2004

Laurent Korcia és un violinista destacat que toca un Stradivarius del 1719 amb gran habilitat i un timbre exquisit. El seu repertori inclou des de temes de pel·lícules fins a peces de Brahms i Ravel, acompanyat al piano per Jean-Efflam Bavouzet. També destaca la seva interpretació de la Història del Tango d'Astor Piazzolla, amb el suport íntim de la guitarra de Christian Rivet. El repertori inclós a aquest disc  acaba amb una melodia popular (La Villette) cantada per Julie Depardieu (Sí , sí , la filla de Gerard Depardieu)  i acompanyada per diversos instruments, incloent un tuba. El director de cinema Bertrand Blier afirma en les notes del disc que va escoltar el disc de forma incessant durant una nit i que el seu veí li va demanar al dia següent si li podia prestar.

 

Stéphane Grappelli – Les Valseuses; 

Antonín Dvořák– Danse Slave N°2 en mi menor opus 46;

Chico Buarque– Paratodos ;  

Jean Lenoir, Jacques Charles–La Villette

 

Acoustic Bass – Gergana Terziyska

Bandoneon, Bass Clarinet – Michel Portal

Cimbalom – Cyril Dupuy

Guitar – Leonardo Sanchez

Piano – Jean-Efflam Bavouzet

Tuba – Arnaud Boukhitine

Violin – Laurent Korcia

Vocals – Julie Depardieu


3.

Mattia Vlad Morleo - The Second Light of a Man 2022

Mattia Vlad Morleo és un compositor i músic italià nascut a Fasano, Apúlia, el 2000. Va començar a estudiar música tocant el piano amb el seu pare, Luigi Morleo, percussionista, i després va estudiar al Conservatori de música Niccolò Piccinni a Bari. El seu treball com a compositor s'estén a diferents gèneres i estils musicals: pop, clàssica, rock, ambient i minimal. Les seves obres han estat utilitzades en diferents mitjans, com ara la ràdio, curtmetratges, vídeos d'art i publicitat. Ha participat en   festivals i esdeveniments musicals a ciutats com ara Bari, Torí, Lecce, Parma, Cosenza i Cagliari. És considerat un dels representants més prometedors de la música contemporània italiana.

Explica el propi Morleo : Gravat majoritàriament a última hora de la nit a la solitud íntima i el silenci del meu estudi , 'The Second Light of a Man' parla de l'amor per l'art, el cinema, la literatura i l'experimentació amb l'expressivitat filosòfica dels autors de principis del sègle XX com a fil narratiu de tota l'obra. Les composicions es van gravar amb diferents tècniques de gravació, mostreig i edició, així com els pianos utilitzats van ser diferents amb una selecció específica de sintetitzadors analògics i samplers.

 

The Second Light of a Man  Øyne feat. Daniel Herskedal (Tuba) - From Diary  -   Exist feat. Laura Masotto (Violí)

https://mattiavladmorleo.bandcamp.com/album/the-second-light-of-a-man


4.

Lana Lee - “M.D.A.H Vol.6 – Bizarro Sound System” 2022

Àlbum experimental compost i realitzat en col·laboració amb amics músics de bandes (“Patio Rosemary”, “Miles, “Jeering Tom”, “Red Baleine”) i artistes en solitari (Alicia Canguero)

 

Bestiar netlabel.

 

Lana Lee & Vera Patio Rosemary - Gender WTF?

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada