7/10/23

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(06-10-23)740:This American Life,Jamie Saft,Steve Swallow,Iggy Pop,Thomas Enco,Michael Mantler


 

1. 

This American Life (TAL) és un programa de ràdio setmanal nord-americà d'una hora de durada produït en col·laboració amb Chicago Public Media i presentat per Ira Glass , un presentador molt popular de la ràdio pública nord-americana. S'emet a nombroses emissores de ràdio públiques dels Estats Units i internacionalment, i també està disponible com a podcast setmanal gratuït. Principalment un programa periodístic de no ficció, també ha presentat assajos, memòries, enregistraments de camp, ficció curta i material trobat. El primer episodi es va emetre el 17 de novembre de 1995 sota el títol original del programa, Your Radio Playhouse. La sèrie va ser distribuïda per Public Radio International fins al juny de 2014, quan el programa es va auto distribuir amb Public Radio Exchange lliurant nous episodis a les emissores de ràdio públiques. 

 

 

Stephen Ulrich, guitarrista i líder de la banda Big Lazy, va publicar el seu primer àlbum en solitari, "Music from This American Life", a Barbès Records el febrer de 2023. L'àlbum inclou 10 peces escrites per a l'icònic programa de ràdio d'Ira Glass. La música d'Ulrich combina elements ombriosos i optimistes, creant una base melòdica i textural que s'ha utilitzat en molts episodis de TAL. Amb una instrumentació austera, el trio Big Lazy, format per Ulrich a la guitarra elèctrica, Andrew Hall al baix acústic i Yuval Lion a la bateria, ha estat actiu durant més de 20 anys 

 

 

Stephen Ulrich - Music from this American life 2023 

 

 

Earthly, Fellow traveler. 

 

 

El que és molt interessant , és que es pot trobar , gratuïtament, tot de músiques que s’han fet servir al programa.  

Expliquen : Els oients de vegades pregunten sobre la música que fem servir a This American Life. Utilitzem centenars de bandes i músics, però aquí teniu informació sobre alguns dels artistes que més fem servir. La majoria d'aquests músics han escrit música original especialment per al nostre show. També hem creat llistes de reproducció de aquesta música.  

Escoltem alguns exemples 

 

 

Marcus Bagala - Materials 

 

 

Marcus Thorne Bagala, conegut de vegades com a Moose, és un compositor, dissenyador de sintetitzadors i enginyer d'àudio amb seu a la ciutat de Nova York. El seu treball es pot escoltar en podcasts, pel·lícules i televisió, inclosos This American Life, The Daily, PBS i a la plataforma Amazon. Va col·labora a la musica de la pel·lícula Fathers of Football amb la llegendària banda de rock independent The Flaming Lips. Actualment, Marcus està component un musical sobre concursos de cuina amb la seva dona i companya d'escriptura Megan Dorn. 

 

 

wowmomwow - Volum I 

 

 

Christina Courtin és una violinista, compositora i cantautora amb seu a la ciutat de Nova York. Ha contribuït a This American Life amb el seu projecte wowmomwow. Va començar el projecte Pilot Violet amb Michael LaValle el 2016 i està treballant en un nou llançament en solitari amb The Knights, un col·lectiu de cambra del qual és membre fundadora i col·laboradora des de fa temps. 

 

 

Mark Orton - Awkward Party 

 

 

Mark Orton és un compositor que treballa en els mitjans de música de pel·lícules, música de concerts i produccions radiofòniques. És multiinstrumentista i col·leccionista d'instruments antics i inusuals, actuant amb guitarres de tota mena (i de totes les èpoques), també teclats i percussió. Mark és el cofundador de Tin Hat, un col·lectiu de compositors i improvisadors de renom internacional amb set àlbums aclamats per la crítica. 

 

 

2. 

 

 

Thomas Enco -Thirty-EP - Excerpts from Concerto for Piano and Orchestra 2018 

Remenbering, Two Souls 

Thomas Enhco és un pianista i compositor francès. Nascut el 1988, ha publicat 7 àlbums com a líder en discogràfiques com Sony Music, Verve, Deutsche Grammophon i Label Bleu. Col·labora amb artistes de diferents gèneres com jazz, música clàssica, pop, dansa, teatre i cinema. Amb més de 100 concerts anuals arreu del món, és convidat a escenaris jazzístics i clàssics de renom. Ha treballat en solitari, en duo, en trio de jazz i amb orquestres, interpretant tant obres de Mozart, Ravel i Gershwin com les seves pròpies composicions. Ha rebut diversos premis, com les Victoires du Jazz i el FIPA d'Or per millor música de cinema. 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. 

Jamie Saft, Steve Swallow, Iggy Pop - Loneliness Road 2017 

Jamie Saft - p, org ; Steve Swallow - el-b ; Bobby Previte - d ; Iggy Pop - vo 

 

 

Jamie Saft, reconegut compositor i pianista, s'ha establert com un visionari de la música americana contemporània en una carrera que abasta gairebé trenta anys. Ha col·laborat amb figures icòniques com Bad Brains, Beastie Boys, els B-52, Donovan, John Adams i John Zorn, sense por de buscar l'elevació espiritual a través de la música. El seu treball reflecteix la seva voluntat d'abraçar i transcendir el cànon musical americà, assimilant gèneres, tradicions i línies de temps diverses. 

El seu àlbum Loneliness Road és un projecte que va sorgir casualment i destaca per la col·laboració amb el cantant Iggy Pop. Saft i el seu trio, format per Steve Swallow i Bobby Previte, van enregistrar les pistes instrumentals a Nova York, amb un enfocament analògic. Després, Iggy Pop va gravar les seves contribucions a Miami, capturant l'essència de les cançons en la primera presa. 

Loneliness Road és un treball musical profund i innovador, que fusiona les grans formes de cançons americanes amb la brillantor orquestrativa de Swallow i Previte. Saft destaca la llibertat i el privilegi de treballar amb aquests músics excepcionals. L'àlbum és un resultat col·laboratiu en què les lletres i l'enfocament vocal d'Iggy són essencials per a cada cançó. 

 

 

 

Loneliness Road, Everyday 

 

 

 

 

4. 

 

 

Michael Mantler - Coda 2021  

Michael Mantler (nascut el 10 d'agost de 1943) és un trompetista de jazz d'avantguarda i compositor austríac. Va néixer a Viena i va estudiar música a l'Acadèmia de Música i la Universitat de Viena. Després, va continuar els seus estudis al Berklee College of Music a Boston. El 1964, es va traslladar a Nova York i es va unir al Jazz Composers Guild, on va fundar el quintet Jazz Realities amb Carla Bley. Posteriorment, va crear la Jazz Composer's Orchestra Association (JCOA) per a noves composicions orquestrals de jazz.. 

Va fundar el New Music Distribution Service el 1972 i la seva pròpia empresa, WATT, que era un segell discogràfic, un estudi de gravació i una editorial de música, juntament amb la pianista Carla Bley 

Va traslladar-se als Estats Units a Europa el 1991 i va començar a dividir el seu temps entre Copenhaguen, Dinamarca i el sud de França. Va rebre diversos encàrrecs per a noves peces orquestrals i va treballar amb diferents músics i bandes. El 1992, va gravar un nou àlbum anomenat "Folly Seeing All This" amb el Quartet Balanescu i altres instrumentistes. Va continuar treballant en nous projectes, com "Cerco un Paese Innocente" i "L'Escola d'Enteniment". Ha rebut premis per la seva contribució a la música improvisada i va publicar una antologia dels seus enregistraments. Va continuar presentant nous projectes i treballs, com ara "Hide and Seek" i el "Concert per a marimba i vibràfon". El 2011, va publicar l'àlbum "For Two" i va continuar treballant en noves obres amb diferents conjunts i orquestres. El 2017, es va estrenar "Comment c'est (How It Is)", un cicle de cançons per a veu i orquestra de cambra. L’any 2021 publicaba  l'àlbum "CODA - Orchestra Suites" , i hem escoltat des d’aquest disc la suite “Alien”. 

 

 

 

Alien Suite 

> 

 

 

 

 

> 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada