21/4/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(19-04-24)768:Beirut,Dhafer Youssef,Get The Blessing,Field Kit.


 

1.

Beirut - Hadsel 2023 

https://beirutband.bandcamp.com/album/hadsel

 

L'àlbum "Hadsel" de Beirut és una obra que reflecteix el canvi i la continuïtat en la carrera musical de Zach Condon, el líder del grup. Enregistrat en una remota illa noruega, aquest àlbum té un aire familiar però amb elements de renovació.. Condon, amb la seva veu característica i els seus arranjaments de metall, manté l'essència de Beirut, però incorpora nous elements com l'ús de l'òrgue de l'església de Hadsel, que aporta una elegància austera a algunes cançons. Al mateix temps, els sintetitzadors modulars i les màquines de bateria adquireixen un paper més destacat, però s'integren de manera tan subtil que passen desapercebuts. Tot i les dificultats personals que va experimentar Condon durant la gravació de l'àlbum, "Hadsel" irradia una claredat i una força compositiva considerable. Aquesta obra, en la qual Condon explora temes com la desesperança i la solitud, és alhora íntima i poderosa, capturant l'essència de Beirut i inaugurant un nou capítol en la seva trajectòria musical. S’ha de destacar que tots els instruments estan interpretats pel propi Zach Condon.

 

Hadsel, Arctic Forest, Baion, So Many Plans


2.

Soupir Eternel (Live in Carthage) 2022 

at Festival international de Carthage , Tunisia 

Dhafer Youssef Oud, Vocal 

Eivind Aarset, Guitar 

Husnu Senlendirici, Clarinet

 

Dhafer Youssef, mestre tunisià de l'oud, vocalista i compositor nascut el 19 de novembre de 1967 a Teboulba, un poble de pescadors de Tunísia. Criat en una família modesta de mestres de l’alcorà, la seva capacitat vocal es descobreix aviat, influenciada pels recitals corànics iniciats pel seu avi. Comença a cantar les cançons de la ràdio amb la seva mare i experimenta amb la seva veu a la cuina. Als 6 anys, descobreix la ressonància de la seva veu a l'hammam del seu poble. Encoratjat pel muezzí local, comença a fer la crida a la pregària des del minaret, tot utilitzant un micròfon de plàstic barat. Als seus anys de joventut, esdevé vocalista en un grup de cant litúrgic local i descobreix l'oud en un centre juvenil, a més de jazz i altres gèneres musicals a Viena. Amb el temps, forma la seva primera banda, Zeryab, amb el percussionista austríac Gerhard Reiter. Les seves primeres gravacions i concerts al club vienès Porgy & Bess atrauen l'atenció, i aviat publica el seu primer àlbum, "Malak", amb Enja Records, combinant jazz europeu amb ritmes mediterranis. Segueixen altres àlbums com "Electric Sufi", "Digital Prophecy", "Divine Shadows" i "Abu Nawas Rhapsody", explorant noves sonoritats i col·laborant amb músics de renom internacional. La seva carrera continua amb èxits com "Birds Requiem", aclamat per la crítica, i "Diwan of Beauty and Odd", enregistrat a Nova York amb músics destacats de la escena de jazz. L'àlbum "Sounds of Mirrors", publicat el 2018, combina modes i ritmes musicals de l'Orient Mitjà i el sud-est asiàtic. Reconegut com un dels líders del moviment musical contemporani que fusiona música oriental i occidental, Dhafer Youssef ha aconseguit portar l'oud més enllà del seu rol tradicional, explorant diverses genres musicals amb èxit.

 


3.

Get The Blessing - Pallett (2023) 

https://gettheblessing.bandcamp.com/album/pallett

 

Pete Judge (trompette, piano, alto, traitement électronique), Jake Mac Murchie (piano, traitement électronique), Adrian Utley (guitare électrique), Jim Barr (basse électrique, traitement électronique), Clive Deamer (batterie)

 

"Get the Blessing" és un quartet amb seu a Bristol que va ser format el 1999 i gaudeix d'una base de fans internacional, gràcies al seu so únic que desafia la classificació. Després de vint anys, segueixen sent capaços de produir música creativa i intel·ligent, amb un equilibri de subtilesa i passió, demostrant l'esperit lliure que els caracteritza. L'àlbum "Pallet" consta de nou composicions minimalistes centrades en el ritme, la textura, l'electrònica i la espontaneïtat, nascudes d'una sèrie d'improvisacions entre Barr, Pete Judge a la trompeta i Jake McMurchie al saxofon. Aquestes gravacions primes es van enviar a Clive Deamer, que hi va afegir les seves parts de bateria a casa seva, a Oxfordshire.

Els títols de les cançons evocan una gamma de colors imaginària amb la qual l'oient pot omplir la imatge d'una paleta feta de taulons de fusta muntats a la portada.

Dry Brush Blue, Oscillation Ochre

 


4.

Field Kit - Field Kit 2021

https://fieldkitmusic.bandcamp.com/album/field-kit-2

 

En el seu debut discogràfic homònim, Field Kit, un col·lectiu musical de Berlín liderat per Hannah von Hübbenet, ofereix un conjunt d'originals i sorprenents composicions. Amb una fusió de sons industrials i acústics, creen una atmosfera "ciber-noir". Les seves composicions, riques en ritmes i textures, es caracteritzen per una interacció entre sons mecanitzats i càlids. A través d'aquest equilibri, el disc reflecteix temàtiques comunes a la ciència-ficció, com el futur incert i el patiment humà. Amb una estructura musical única, Field Kit presenta un treball que destaca per la seva innovació i profunditat emocional.

 

Lune, Motorized Piano, Substance , String Drift

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada