6/4/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(05-04-24)766:Pedro Campos, Abdullah Ibrahim,Sylvie Courvoisier,Daniel Santiago&Pedro Martins.


 

1.

Pedro Campos - Gambusino 2024 

https://underpool.bandcamp.com/album/gambusino

Pedro Campos – Electric Bass and Composition.

Enric Peinado – Guitars

Jordi Bastida – Guitars

Hoss Benítez – Drums

 

Featuring

 

Amaia Miranda – Guitarra (Track 2, 3, and 6)

Virts Matos – Keyboards (Track 3)

David Soler – Guitars (Track 6)

Kquimi Saigi – Keyboards (Track 5)

 

A la pàgina de bandcamp d’aquest disc , es pot llegir : “Gambusino és la paraula, en l’argot mexicà, que defineix a un buscador d’or, una metàfora de la feina que ha fet Pedro Campos en aquest nou treball; un EP format per 6 peces originals que ens traslladen al western americà, convertit hàbilment en un gènere musical per aquest músic i productor, tal com ja va passar a Tesoro, el seu anterior disc.

 

En aquest nou treball, Pedro Campos va un pas més enllà i construeix un univers sonor propi, acurat, on cada una de les peces té la seva personalitat ben definida, exprimint al màxim cada un dels recursos musicals que utilitza.

 

La llarga experiència de Pedro Campos en el món de la producció s’aprecia en la sonoritat de Gambusino, un disc que ha comptat amb la complicitat de Jordi Matas que ha estat coproductor del disc i responsable de les mescles.”

 

Cuidado con el Pedro, Bendiciones, Nos vamos

 


2.

Abdullah Ibrahim - The Balance 2019 

https://abdullahibrahim.bandcamp.com/album/the-balance

Abdullah Ibrahim: piano

Noah Jackson: double bass (tracks 1, 2, 4, 6, 8), cello (tracks 3, 10)

Alec Dankworth : double bass (tracks 3, 10)

Will Terrill: drums

Adam Glasser: harmonica (track 10)

Cleave Guyton Jr.: alto saxophone (tracks 2, 3, 6), flute (track 1, 10), piccolo (track 4, 8)

Lance Bryant: tenor saxophone

Andrae Murchison: trombone

Marshall McDonald: baritone saxophone

 

Abdullah Ibrahim, des de’l disc  "The Balance". Aquest àlbum presenta una col·lecció de peces originals que combinen influències espirituals i orientals, reflectint la immersió d'Ibrahim en la cultura japonesa. Enregistrat amb el seu grup habitual, Ekaya. A més, inclou improvisacions de piano en solitari que resalten la naturalesa nostàlgica però esperançadora de la seva música. A través d'aquest treball, Ibrahim explora el concepte de "The Balance", presentant una col·lecció de peces que combinen elements nous amb recreacions d'obres anteriors.

 

Tonegawa, The Balance

 


3.

Sylvie Courvoisier - Chimaera (2023) 

https://sylviecourvoisier.bandcamp.com/album/chimaera

 

Sylvie Courvoisier (piano), Wadada Leo Smith (trompette), Nate Wooley (trompette), Christian Fennesz (guitare électrique, traitement électronique), Drew Gress (contrebasse), Kenny Wollesen (batterie, vibraphone)

 

Sylvie Courvoisier, pianista i compositora suïssa, traslladada a Nova York a finals de la dècada dels 90, presentava l’any 2023 el seu àlbum "Chimaera", una col·laboració amb destacats músics de la escena de Nova York. Inspirada en les obres del pintor Odilon Redon, Courvoisier ofereix una experiència musical expansiva i resplendent que captura l'essència del seu art. Amb la seva banda, que inclou membres del seu trio habitual i altres músics destacats com Wadada Leo Smith i Christian Fennesz, Courvoisier crea un paisatge sonor ric i evocador. Aquest nou àlbum reflecteix la maduresa artística de Courvoisier, que ha col·laborat amb nombrosos artistes i ha guanyat reconeixement internacional per la seva innovadora obra musical.

https://www.youtube.com/watch?v=mApHYkN9oQo&t=290s

 

Le pavot rouge

 


4.

Daniel Santiago & Pedro Martins- Movement 2023  https://danielsantiago.bandcamp.com/album/movement

Daniel Santiago i Pedro Martins són un duet de guitarres extremadament poderós i expressiu que viuen i respiren la música. Han treballat junts en uns quants projectes i ara han unit forces per publicar un àlbum. Produït per Kurt Rosenwinkel, l'àlbum destaca la col·laboració entre aquestes dues figures importants de l'escena musical brasilera, que han estat actius a tot el món. Santiago destaca la importància de tocar amb Martins, afirmant que busquen emocions i impressions junts. 

 

Maracatu, Salamandara, Valentina 

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada