31/3/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(29-03-24)765:Jean Kapsa,Vargkvint,Jakob Lindhagen,Minua,Natalia Tsupryk,Alexandra Hamilton-Ayres.


 

1.

Jean Kapsa -Syncline 2023

https://www.youtube.com/@leiterverlag

Jean Kapsa, pianista i compositor nascut i criat al sud de França i que treballa a París, ens presentava  el seu disc "Syncline". Kapsa va descobrir la seva passió per la música des de ben jove i va perfeccionar les seves habilitats escoltant, tocant en escoles locals i estudiant sota la guia de músics reconeguts.

Després de traslladar-se a París per immergir-se en la escena de la ciutat, Kapsa es va convertir en un pianista molt sol·licitat, conegut pel seu sentit de desenvolupament en la improvisació. Ha col·laborat amb molts músics a París i a l'estranger, actuant en clubs i festivals reconeguts a tot Europa. A més, ha publicat àlbums aclamats per la crítica com a co-líder, mostrant la seva àmplia gamma d'influències i estils musicals.

A més de la seva tasca com a intèrpret, també ha compost i interpretat música per a pel·lícules i produccions de teatre en viu.

Amb "Syncline", Kapsa ens ofereix una col·lecció de sis peces solistes enregistrades a casa seva i publicades per LEITER, un segell fundat per Nils Frahm i Felix Grimm. Aquest àlbum és una finestra oberta a la creativitat i la tècnica de Kapsa com a pianista i compositor.

Pastoral, Basswood


2.

Vargkvint feat. Jakob Lindhagen 2023

https://www.youtube.com/watch?v=AjpsrHO5YPI&list=PLsbPpexUb4MrlKZGQRfmhmzd9hXK8Gc2w

https://www.youtube.com/watch?v=5qHDUFophZw&list=PLsbPpexUb4MrlKZGQRfmhmzd9hXK8Gc2w&index=2

El juny de 2023, la multiinstrumentista sueca Sofia Nystrand, alias Vargkvint, va publicar la seva col·lecció de 9 cançons "Månens Hav". Hem escoltat a Varkvint acompanyade de Jakob Lindhagen amb el tema Artemis. Escoltem un altre tema interpretat per Varkvint i Lindhagen, el tema titulat Drömmarnas hav.


3.

Minua - Irradiance 2023

https://minua.bandcamp.com/album/irradiance

Segons explica el grup Minua a la seva pàgina de Bandcamp “ La música de Minua es presenta en constant alteració. Envoltant drons i estructures més basades en cançons, el seu estil desafia els límits del gènere amb una combinació subtil de textures acústiques i electròniques.”

 

Kristinn Kristinsson – guitar, lute, electronics, double bass

Luka Aron – harmonium, mellotron, guitar, drum

Fabian Willmann – bass clarinet

Raphaël Rossé – euphonium

Halldór Bjarki Arnarson – harpsichord (on track 1, 5 & 6) 

 

Inner Works, Needlepoints


4.

Natalia Tsupryk - When We Return To The Sun 2022

https://nataliatsupryk.bandcamp.com/album/when-we-return-to-the-sun

 

"When We Return To The Sun" és el darrer recull musical de Natalia Tsupryk, una compositora ucraniana amb base a Londres. A través de quatre pistes, reflexiona sobre la seva experiència personal de veure una guerra a la seva terra natal des de lluny. El disc combina instrumentació clàssica amb elements electrònics, creant un conjunt contemplatiu i íntim. Tsupryk utilitza la música per expressar sentiments de dolor i desesperació, però també per reflexionar sobre el poder de la voluntat i l'amor en temps de guerra. La seva música, influïda per la seva formació clàssica, combina elements de música popular, electrònica i clàssica. A més de la seva carrera musical, Tsupryk ha escrit música per al cinema i el teatre, i ha actuat com a violinista en tot el món.

 

Son Solo Vikon, We are born 


5.

Alexandra Hamilton-Ayres - Play Echoes 2022

https://ah-a.bandcamp.com/album/play-echoes

 

Alexandra Hamilton-Ayres és una premiada compositora de música de cinema i multiinstrumentista. 

"Play Echoes" és un àlbum d'Alexandra Hamilton-Ayres, una col·laboració amb Her Ensemble, la primera orquestra de dones i persones no binàries del Regne Unit. Aquest àlbum combina la instrumentació clàssica amb elements electrònics, creant una col·lecció meditativa i captivadora. El disc, que conté dotze cançons, es basa en una enregistrament íntim d'una conversa entre Hamilton-Ayres i la seva mare quan ella tenia tres anys. Amb una atmosfera de nostàlgia dolça-amarga, "Play Echoes" confirma Hamilton-Ayres com una de les compositores més captivadores del moment.

Channel, Grenadine, Play Echoes

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada