25/6/22

Ronda de Nit a Sants Ràdio(24-06-22) 688:Nick Bärtsch,Roman,Shakti,


 1.
Nick Bärtsch - Continuum
Nik Bärtsch (3 d'agost de 1971) és un pianista, compositor, líder de banda, productor discogràfic i autor suís de Zuric.
La repetició i el canvi són motius centrals en la pràctica musical i d'interpretació de Nik Bärtsch.

L'obra de Nik Bärtsch es troba en la intersecció de la música contemporània, el jazz i les influències funk. L'ús de la repetició, així com les estructures basades en elements entrellaçats en la seva música suggereix la influència de la música minimalista, i en particular de Steve Reich. [6] Bärtsch també està influenciat per la filosofia oriental i l'ostinato de James Brown. [6] També s'ha interessat molt per l'obra dels compositors nord-americans John Cage i Morton Feldman. [7]

Bärtsch viu amb la seva dona, doctorada en biòloga amb un doctorat, terapeuta de shiatsu, i professora d'aikido, i les seves tres filles a Zuric, on toca cada dilluns a "Exil".

Continuum és un àlbum del pianista i compositor suís Nik Bärtsch's Mobile gravat a Suïssa el 2015 i publicat pel segell ECM.

    Nik Bärtsch — piano
    Sha - bass clarinet, contrabass clarinet
    Kaspar Rast, Nicolas Stocker - drums, percussion
    Etienne Abelin, Ola Sendecki - violin
    David Schnee - viola
    Ambrosius Huber, Solme Hong - cello

"Modul 29_14" , "Modul 12"
--------------------------------------------------------

2.
Romane - Impair&Valse 1999
Contrabaix – Alice Bassie , Guitarra – Romane

Patrick Leguidecoq, conegut professionalment com a Romane , és un guitarrista nascut a París , França el 1959, especialitzat en jazz manouche.
Tot i que no és gitano de naixement, Romane és va relacionar des de ben petit  amb  guitarristes gitanos  i va aprendre especialment de les gravacions de Django Reinhardt , de qui ha estat un fidel hereu al llarg de la seva carrera. Aquest respecte, però no l'  no li impedeix compondre peces originals del gènere gypsy jazz.

Mintch valse, Mystérieuse, Soir de dispute, Passion.
--------------------------------------------------------------
3.
Shakti - Natural Elements 1977

Zakir Hussain – bongos, dholak, percussió, tabla, timbals, triangle, veu; John McLaughlin – guitarra, guitarra acústica, veu ; Lakshminarayana Shankar – viola, violí, veu ; Vikku Vinayakram – ghatam, kanjeera, percussió, veu

Shakti va ser un grup de fusió acústica, que combinava elements de la música d'Índia, amb el jazz, que va estar actiu entre 1975 i 1978.1Es considera un dels pioners de la world music.

Va estar liderat pel guitarrista anglès John McLaughlin, però també formaven part de la banda el violinista indi L. Shankar, i els percussionistes Zakir Hussain (taula), Ramnad Raghavan (Mridangam) i T. H. "Vikku" Vinayakram (Ghatam).

La banda fusionava estils musicals de l'est i de l'oest de l'Índia, a més d'integrar les tradicions de la música clàssica indostaní i de la música carnàtica, ja que Hussain procedia del nord de la península i la resta dels membres hindús del sud.

Natural Elements és un àlbum d'estudi de la banda de fusió mundial Shakti, publicat el 1977 per CBS Records.
Hapiness is being together, Bridge of Sighs, Get down and Sruti, Peace of mind

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada