15/7/22

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(15-07-22)691:Marc Ribot,Trio Medieval+Arve Henriksen,Marco Vezzoso,Manu Katché


 1.
Marc Ribot y Los Cubanos Postizos 1998
Bass – Brad Jones
Robert J. Rodriguez* Drums, percussion,backing vocals
EJ Rodriguez*  Percussion,
Marc Ribot - Guitar

El guitarrista de Nova York Marc Ribot ret  tribut a la música del compositor Arsenio Rodriguez, : D'una banda , la guitarra plena de jazz i plena de rock de Ribot, i d'una altra l'acompanyament escuet , però contundent que ofereixen  Els cubans postissos: John Medeski a l' orgue, Brad Jones al baix, Robert J. Rodriguez en bateria i EJ Rodriguez en percussió. Marc Ribot i Els cubans postissos una proposta original i valenta del guitarrista Marc Ribot amb el seu estil plé d'originalitat i consistència, donant una nova visió de la música del  compositor cubà Arsenio Rodríguez .

Aurora en Pekin , Aquí como allá

2.
Trio Medieval & Arve Henriksen: Rímur 2017
Anna Maria Friman: veu, Hardanger Fiddle (1)    ; Linn Andrea Fuglseth: veu, Shruti Box (2)  ;           Berit Opheim: veu;         Arve Henriksen: Trompeta, electrònica.

El disc Rímur és una col·lecció de cançons de la tradició islandesa. Transmesos oralment durant segles, al segle XX van ser gravats i transcrits per etnògrafs i col·leccionistes de cançons populars. Formen part de la inspiració d'aquesta música,  cants, cançons populars, himnes religiosos i melodies de violí. També hi ha un èmfasi en la improvisació, en col·laboració amb el trompetista Arve Henriksen. Mentre que cantants i trompetistes noruecs sovint han actuat junts en escenaris en directe, el seu únic enregistrament anterior havia estat l'àlbum de Sinikka Langeland "The Magical Forest".

St Brigitta Hymn - Rosa Rorans Bonitatem , O Jesu Dulcissime, Om ödest skulle skicka mig, Morgunstjarna

(1) Un violí hardanger (en noruec: hardingfele) és un instrument de corda tradicional considerat com un instrument nacional de Noruega.

(2)El Shruti Box és un instrument musical de vent d'Índia
El Shurti Box és u instrument utilitzat per acompanyar diferents instruments clàssics hindús.
Deu el seu nombe a un terme Sànscrit usat en diversos contextos a través de la història de la Música d'Índia
És utilitzat en la música de l'Índia per mantenir la nota pedal, igual que instruments com la tampura.

3.
Marco Vezzoso - Travel 2022
Marco Vezzoso és un trompetista de jazz nascut a Alba (Itàlia). Es va graduar al Conservatori de Torí i va assistir a nombroses classes magistrals amb alguns dels trompetistes italians i europeus més famosos.

Marco Vezzoso, trompetista italià que des de 2012 viu i ensenya al Conservatori Nacional de Niça i el pianista de jazz Alessandro Collina confirmen la seva col·laboració amb "Travel" un nou projecte discogràfic. En aquest disc cada pista va ser composta a quatre mans per Vezzoso i Collina i vol reproduir l'ambient de les diferents ciutats en què el duo ha actuat al llarg dels anys. Jakarta, Kuala Lumpur, Tòquio són només alguns dels diferents universos musicals que podràs escoltar a "Travel".
El disc "Travel", publicat al març d'aquest 2022,  compta també amb el famós percussionista Trilok Gurtu, músic veterà i reconegut , i el baixista Dominique Di Piazza. Aquests dos musics  es van trobar a l'estudi per enregistra aquest "Travel" 30 anys després de la seva històrica gira mundial amb el guitarrista John McLaughlin.

Un projecte discogràfic de música instrumental que mostra una barreja de tradicions, gèneres i experiències musicals.

Breathing Istanbul, Moonlight in Prague, Canton's Mood

4.
Manu Katché: ‘Live in concert’ 2014
Manu Katché - drums ; Luca Aquino - trumpet ; Tore Brunborg - saxophone ; Jim Watson - piano & Hammond B3
Recorded live at Jazzclub New Morning, Paris, June 16, 2014

Manu Katché (Saint-Maur-des-Fossés, 27 d'octubre de 1958) és un percussionista i compositor de cançons francès. Posseeix gran prestigi en el seu àmbit instrumental i ha acompanyat artistes de la talla de Peter Gabriel, Dire Straits, Sting, Bee Gees, Mango, Claudio Baglioni, Jan Garbarek o Joe Satriani.

Song For Her

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada