29/10/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(28-10-22)699:Ginger, Abeniara,Arnau Obiols,Miquel Brunet


 1.

Ginger - Oriol Pons de Vall , Enric Cervera - Perucho’s Road. 2022

Oriol Pons de Vall i Enric Cervera presenten el llibre-disc Perucho's Road. Tots dos

van col·laborar amb l’Oriol Perucho, en la formació de grups com Perucho’s, Tropopausa, Al Kufah, Les Anciens i altres manifestacions de la música d’avantguarda a Barcelona des de la dècada dels 70 fins avui en dia. El present llibre-disc, d’edició limitada de 200 exemplars, inclou dos CD amb els títols Persona i Mundana, 34 il·lustracions i 32 poemes, reflexant la darrera proposta d’aquests dos creadors. A partir dels temes i poemes aportats per l’Oriol, l’Enric construeix un relat sonor i gràfic, que ens porta a través de les tendències que ambdós han estat transitant aquests darrers anys.

Part Persona : Perdut en Qualsevol Nit, Poc Després, Es desperta el dia  amb fred, Per un Tros.

Part Mundana: El Miracle del Vi, Tant, Escolta la teva ment, Del que Parlen Les Coses.



2.

Abeniara - 12 Llunes 2022

A la seva pàgina web , el col·lectiu Abeniara es presenta així.

“A l'hivern del 2003 una colla de joves del poble de Felanitx es va començar a trobar els dissabtes horabaixa per ballar. D'aquestes trobades, en nasqué l'idea de formalitzar l'agrupació i, així, al març del mateix any va néixer l'Agrupació Abeniara. Gairebé a la par amb el grup de balladors, també es va crear el grup de sonadors. Abeniara es va presentar dia vint de juliol del mateix any, dia de la patrona del poble, santa Margalida, amb un recull de set cançons i balls populars amb una bona acollida per part del poble.”

Aina Martinez: Veu i Guitarra

Tomeu Rotger: Veu i Guitarra

Margalida Rigo: Veu i Guitarró

Pere Barceló: Flautes, llaüt, bandurria i xeremies

Toni Garcias: Guitarró

Margalida Adrover: Violí

Xisca Asensio: Violí

Toni González: Percussions (tambor i caixó)

Martí Tomàs: Percussions (darbuka i acompanyaments) i flabiol i tamborino

Pere Bennassar: Baix elèctric

Jota de Ponent, Quan tu venies - bolero, Fandango melindrós, Jota de sa font.



3.

Mont Cau és el quart disc d’Arnau Obiols com a líder. Un projecte coherent amb el seu anterior treball, Tost (Segell Microscopi, 2019) on ja convinava l’electrònica amb veu i instruments com la bateria, però també instruments de la música tradicional. Un mon musical on hi ha una influència de la muntanya, en aquest disc feta muntanya real, el Montcau. El respecte a la Natura i també al perill que encarna pel propi ésser humà impregna aquesta obra. Textos i músiques propis juntament amb d’altres textos de Perejaume i de Martí Boada..

Mont Cau, M’adreço a tu

https://www.enderrock.cat/disc/9598/mont-cau

4.

Es pot fer música electrònica amb una ximbomba? Sembla que aquesta és la pregunta que es va fer el músic Miquel Brunet. Per aquest projecte , La lleï d’Ohm , un títol que ens parla de resistència, va buscar la participació del cantant Biel Majoral.

Miquel Brunet (Bunyola, Mallorca, 1961) és pianista i compositor., ha interpretat tots els instruments, exceptuant la ximbomba i la veu, que ha interpretat en Biel Majoral, a alguns dels moviments de l’obra. També hi participa el glosador Macià Ferrer, que ha estat l’encarregat d’escriure els textos. El resultat, molt interessant, m'ha recordat la música de Germán Díaz i el seu Método cardiofónico, on el genial  músic utilitzava els batecs enregistrats molt de temps enrere per posar ritme a les seves composicions màgiques.

El resultat aquí és més “mainstream” i més digital, però , com dic , no menys interessant.

Sequències 8,9 i 10

https://www.enderrock.cat/disc/9575/llei-ohm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada