19/11/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(18-11-22)702:Tak Shindo,S.Deschamps & M.C. D'Acqui,John Zorn,Quartet Brossa


  1.
Tak Shindo -Mganga ! (The primitive sounds of Tak Shindo) (1958)


Tak Shindo. (Compositeur)

Label Blue Moon
Takeshi "Tak" Shindo (11 de novembre de 1922 - 17 - d'abril de 2002) va ser un músic, compositor i arranjador nordamericà. Va ser un dels artistes destacats de gènere de la anomenada música exòtica durant la dècada de 1950 i principis de 1960. Shindo també va fundar una banda de ball el 1947, oferia coneferències i escrivia articles sobre la música japonesa. Es conegut pel seu treball a la pel·lícula Sayonara de 1957. Va exercir com a director musical de la sèrie de televisió Gunsmoke . També va compondre música per als programes de televisió The Ed Sullivan Show i Wagon Train. És conegut pels exòtics àlbums que va publicar del 1958 al 1962, incloent-hi Mganga! Els sons primitius de Tak Shindo (1958), Llautó i bambú (1959) i Accent sobre bambú (1960). També va publicar àlbums al Japó a mitjans de la dècada de 1960 que barrejaven tradicions musicals nord-americanes i japoneses. L’any 1980, Shindo va rodar un documental, Encounter with the Past, que parlava del camp de reubicació del Manzanar, on va ser traslladat el 1942 com a part de la política d'internament nord-americana japonesa.
Manzanar és el lloc d'un dels deu camps de concentració nord-americans, on més de 120.000 nord-americans japonesos van ser empresonats durant la Segona Guerra Mundial de març de 1942 a novembre de 1945. Es troba al peu de les muntanyes de Sierra Nevada a la vall d'Owens de Califòrnia, entre les ciutats de Lone Pine al sud i Independència al nord, aproximadament a 230 milles (370 km) al nord de Los Angeles. Manzanar significa "hort de pomeres" en castellà. El Lloc Històric Nacional del Manzanar, que conserva i interpreta el llegat de l'empresonament nord-americà japonès als Estats Units, va ser identificat pel Servei de Parcs Nacionals dels Estats Units com el més ben conservat dels deu antics llocs de campament.

Mombasa Love Song, Safari To Kenya, Nyoba Festival, Mganga


2.
Sandrine Deschamps & Marie-Christine D'Acqui - A contrario (2021)
La contrabaixista especialitzada en música clàssica Marie-Christine D'Acqui i la cantant de jazz Sandrine Deschamps van voler unir dos mons a priori oposats, el jazz i el clàssic. Un disc ple de poesia, delicadesa i emocions que explica principalment històries de la vida de les dones.
Gravar un disc a duo amb només un contrabaix per acompanyar la veu va ser una aposta arriscada, El resultat és un disc de gran bellesa.
Marie-Christine D'Acqui i Sandrine Deschamps prenen a la seva manera cançons o estàndards que combinen jazz, músiques del món i música barroca i posen la figura de la dona al centre del disc.

A l’infini , Alfonsina y el mar


Sandrine Deschamps (veu), Marie-Christine D'Acqui (contrabaix)

3.
John Zorn - Garden of Forking Paths (2021)
John Zorn. (Compositeur), Bill Frisell (guitare), Julian Lage (guitare), Gyan Riley (guitare)

Label Tzadik (TZ8386)

Aquest és el cinquè CD de música nova escrit expressament per al trio de guitarres de Bill Frisell, Julian Lage i Gyan Riley. Zorn s'inspira aquí en les històries enigmàtiques del filòsof i escriptor argentí Jorge Luis Borges. Com una col·lecció de contes, cada composició és un món en miniatura en si mateixa. Es barrejen aquí els estils, clàssica, jazz, bluegrass, world music i moltes altres coses, d’una manera inclasificable i singular.
Un disc amb composicions de John Zorn inspirades pel conte “El jardí de les senderes que es bifurquen” de Borges.

Riverrum, The Secret Mirror, Circular Ruins

4.
Quartet Brossa - Les transformacions 2022
El que ens proposa el Quartet Brossa amb aquest treball, Les transformacions és la composició de 20 peces per a quartet de corda escrites per l’Aleix Puig i inspirades en l'obra del mateix nom de Johannes Eyckermann. Eyckermann va ser un científic deixeble de Nicolau Copèrnic.


Aleix Puig Caminal, violí, Pere Bartolomé Valls, violí, Imma Lluch Revert, viola, Marçal Ayats, violoncel.


Vol, Alè, Pedra, Ametla, LLar

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada