30/4/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(28-04-23)724:David Linx,Robert Glasper,Kronos Quartet, Guillaume de Chassy.

1.

David Linx, Guillaume de Chassy - On Shoulders We Stand “Transcriptions” 2022

David Linx (voix), Guillaume de Chassy (piano), Matteo Pastorino (clarinette basse), 

David Linx i Guillaume de Chassy són els iniciadors d'aquest projecte. Linx és un referent vocal, que ha fundat la seva singularitat en la cultura afroamericana i en el paisatge musical europeu. De Chassy és un pianista transfronterer entre el jazz i la música clàssica que destaca en l'art de barrejar diferents llenguatges musicals.

El disc és un homenatge tant a compositors atemporals com Chopin, Rachmaninov, Ravel, Bach i més, com a la poesia, perquè les lletres escrites per Linx són autèntiques perles que il·luminen la música. El resultat és absolutament preciós, portat per la veu de David Linx, el toc delicat de de Chassy i la partitura de vegades més salvatge del clarinetista Matteo Pastorino. 

David Linx s'apropa a aquestes obres mestres amb facilitat. La precisió de les seves lletres i la seva virtuositat vocal permeten que aquestes variacions siguin un èxit.

"On Shoulders We Stand" mostra aquests 3 músics en un viatge de pur desafiament, que emprèn amb alegria un esforç arriscat, un fet inusual avui en dia.

A Drown Out The Noise, adaptació de Sergei Rachmaninoff, la música i el text evoquen el soroll perpetu de la nostra vida quotidiana i la recerca d'una vida més tranquil·la. 

Daunting The Task està inspirada en el Concert en Sol Major , de Maurice Ravel.

A Dragon’s Might, és una variació del preludi Op 87 N°18 de Dmitri Shostakovich.

https://davidlinx.bandcamp.com/album/on-shoulders-we-stand

 


2.

Robert Glasper - Covered 2015

Robert Glasper – piano, arrangement ; Vicente Archer – bass ; Damion Reid – drums

 

Robert Glasper és un pianista, productor discogràfic, compositor i arranjador musical nord-americà amb una carrera destacada en diferents gèneres.Ha guanyat cinc premis Grammy i ha rebut onze nominacions en vuit categories. Ha escrit, interpretat i produït àlbums per a uns quants artistes i ha escrit música per al cinema.

 

Covered és el setè àlbum de Robert Glasper, llançat el 2015 per Blue Note Records, amb versions de cançons d'artistes com John Legend, Radiohead i Joni Mitchell, juntament amb algunes cançons originals i col·laboracions especials. Les sessions de gravació van tenir lloc als Capitol Studios de Hollywood.. Va ser nominat al premi Grammy al millor àlbum instrumental a la 58a edició dels premis Grammy.

 

Reckoner (Radiohead) , Good Morning (John Legend)

 


3.

 

Kronos Quartet -Winter Was Hard 2018

David Harrington – violin ; John Sherba – violin ; Hank Dutt – viola ; Joan Jeanrenaud – cello

 

Winter Was Hard és un àlbum d'estudi del Kronos Quartet . Conté composicions d' Aulis Sallinen , Terry Riley , Arvo Pärt , Anton Webern , John Zorn , John Lurie , Ástor Piazzolla , Alfred Schnittke i Samuel Barber .

 

1.    "Winter Was Hard Op. 20"                 Aulis Sallinen  

2.    "Half-Wolf Dances Mad in Moonlight"      Terry Riley       

3.    "Fratres"                                                 Arvo Pärt       







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada