7/5/23

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(05-05-23)725:Ariel Bart,Jimmy Heath,Ray Chen,Jef Neve,Warsaw Village Band.

1.
Ariel Bart - Documentaries (2022)
Ariel Bart (harmonica), Itamar Borochov (trompette), Mayu Shviro (violoncelle), Eden Giat (piano), David Michaeli (contrabaix), Amir Bar Akiva (bateria)
Ariel Bart és una intèrpret d'harmònica i compositora nascuda a Israel. Va debutar amb l'àlbum "In Between" a la primavera de 2021. Ariel va començar a tocar l'harmònica cromàtica als 7 anys i des de llavors ha estat el seu instrument principal.
Durant els anys ha enregistrat i actuat amb músics de renom a Nova York i Israel, i. Es va graduar a la Universitat New School per al Jazz i la Música Contemporània a Nova York el 2020. Al llarg dels anys ha estudiat a Israel i Nova York amb Aaron Parks, Reggie Workman, Shai Maestro, Jane Ira Bloom, Anat Cohen, Anat Fort, Tony Malaby, entre altres.
En el seu segon àlbum "Documentaries", Ariel compta amb la col·laboració del trompetista israelià resident a Nova York Itamar Borochov. Les seves composicions reflecteixen el conflicte entre el que representem a l'exterior i com ens veuen els altres, i la forma com realment ens sentim per dins però no podem trobar la manera de comunicar-ho.
Time is Blind, Teadrop
https://arielbart.bandcamp.com/album/documentaries



2.
Jimmy Heath - Love Letter 2020
'Love Letter' és el darrer disc que va gravar el saxofonista Jimmy Heath poc abans de morir el passat mes de gener de 2020. Heath el va acabar un mes abans de la seva mort. Heath va ser un músic de jazz de renom, amb més de cent discos en la seva carrera i una vinculació amb noms com Kenny Dorham, Gil Evans, Milt Jackson o Art Farmer, així com un breu període a la banda de Miles Davis. El disc 'Love Letter' conté quatre temes clàssics i tres més propis de Heath, a més d'un tema pop. Els acompanyen un conjunt de músics de luxe, amb la presència de Gregory Porter, Cécile McLorin Salvant i Wynton Marsalis com a convidats. El disc transmet malenconia i saviesa a cada nota i, en paraules de Heath, fer música és una qüestió d'amor, d'aquí aquesta carta d’amor a la música.

Don’t misunderstand (Gordon Parks)(Amb Gregory Porter), Left Alone (Billie Holiday)(Amb Cécile McLorin Salvant)

Músics: Jimmy Heath (saxo tenor); Kenny Barron (piano), Russell Malone (guitarra); Monte Croft (vibràfon); David Wong (contrabaix); Lewis Nash (bateria).Músics convidats: Wynton Marsalis (trompeta); Gregory Porter (veu); Cecile McLorin Salvant (veu)


3.
Ray Chen - The Golden Age (Koncz, Kreisler, Ponce, Bruch, Debussy, Gershwin, Scott) - 2018
Ray Chen,és un prestigiós violinista australià-taiwanès. L’any 2018 va llançar el seu àlbum "The Golden Age", que conté una selecció d'obres d'estils molt diversos, interpretades amb un virtuosisme i una musicalitat indubtables. El disc inclou col·laboracions amb altres músics de renom com ara Noah Bendix-Balgley i Amihai Grosz, i destaca el Concert per a violí núm. 1 de Bruch, interpretat amb l'Orquestra Filharmònica de Londres. Ray Chen és un dels violinistes més innovadors el seu estil de tocar és fluït i melòdic, mostrant la seva qualitat musical i fragilitat en la interpretació.

Syncopation (Fritz Kreisler) , Estrellita (Manuel Ponce), Clair de lune (Debussy), Lotus Land( Ciryl Scott)

4.
Jef Neve - Spirit Control 2017

Jef Neve és un pianista i compositor belga. Va néixer a Turnhout, Bèlgica, el 1977. Als 14 anys ja componia música i tocava en bandes. Va estudiar música clàssica i jazz a Lemmensinstituut a Leuven, on es va graduar el 2000. Neve ha escrit música per a pel·lícules i sèries de televisió i ha col·laborat amb altres músics en diferents projectes. El seu estil musical incorpora elements del jazz, la música clàssica i el rock.
L’any 2017, quan es va publicar el disc “Spirit Control”, acabava de fer quaranta anys. El disc era el resultat de com se sentia en aquell moment de la seva vida, després d'haver passat per una severa depressió, tal com ell mateix havia confessat. En una entrevista, Neve va afirmar que després de publicar aquest disc se sentia en el millor moment de la seva vida.

Crystal Lights, Jumpin on waves



5.
Warsaw Village Band - Uprooting 2004
Warsaw Village Band és una banda de Varsòvia, Polònia, que toca música folklòrica tradicional polonesa combinada amb elements moderns. Van ser concebuts com una resposta a la cultura de masses i la mentalitat estreta, que porta a la destrucció de la dignitat humana. La banda es va formar després de la caiguda del Mur de Berlín i l'ampliació de la Unió Europea a la majoria dels països del Pacte de Varsòvia. El seu objectiu era explorar les tradicions musicals de Polònia i fer-les rellevants per a la nova economia capitalista del país. La banda utilitza instruments poc habituals en la música moderna, com el tambor de bastidor, la gaita de roda i la suka, una viola polonesa del segle XVII amb la qual toquen les cordes amb les ungles en lloc dels dits. La seva música inclou lletres conscients socialment, i han aparegut en diversos festivals de música internacionals.

L’any 2004, Warsaw Village band va enregistrar el seu tercer disc d’estudi, Uprooting.

Fishie








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada