13/5/23

Ronda de nit a Sants 3 Ràdio(12-05-23)726: Daniel Herskedal,Omer Avital&Avi Avital,Josh Rager,Philippe Côté.


 1.
Daniel Herskedal - Voyage 2019
Daniel Herskedal Tuba And Bass Trumpet ; Bergmund Waal Skaslien Viola ; Eyolf Dale Piano
Helge Andreas Norbakken Percussion
Daniel Herskedal és un compositor i músic noruec nascut el 1982. És conegut principalment per la seva habilitat com a intèrpret de tuba, però també és un prolífic compositor i arranjador.
Després de formar-se en música clàssica i jazz, Herskedal es va donar a conèixer amb la seva banda de jazz "Urban Connection" i més tard amb el "Trondheim Jazz Orchestra". El 2008, va publicar el seu primer àlbum en solitari, "Slow Eastbound Train", que va ser ben rebut per la crítica.
La seva música és una fusió de diferents estils, incloent música clàssica, jazz i música tradicional nòrdica. Herskedal utilitza la seva tuba com a instrument solista, explorant les possibilitats sonores d'aquest instrument poc habitual. També incorpora altres instruments com el piano, la guitarra, el violoncel i la percussió en les seves composicions.
Herskedal ha realitzat nombroses gires per tot Europa i també ha col·laborat amb altres artistes de renom com ara Marius Neset i Django Bates. Ha publicat uns quants àlbums en solitari i ha rebut diversos premis i reconeixements per la seva obra musical.
Molly Hunt's Seagulls, Rescue-at-sea Operations,The Lighthouse



2.

Avital meets Avital 2017

Accordion – Uri Sharlin ;Bass, Oud – Omer Avital ; Mandolin, Mandola – Avi Avital ;Percussion – Itamar Doari ; Piano – Yonathan Avishai

Aquest es presenta com “crossover”. Les promocions sempre necessiten etiquetes, quan és ben sabut que la música, durant tota la seva història, ha estat la crònica de la barreja d’estils, de l’eclecticisme d’époques, de tècniques i d’origens . Avi Avital és principalment un mandolinista clàssic. Omer, baixista i compositor de jazz . Poden compartir el mateix cognom, però no son familia,  només comparteixen  la passió per la música de la seva herència de l'Orient Mitjà. Alguns crítics han anomenat Omer l'israelià Charles Mingus, amb seu a Nova York, mentre que d'altres han atribuït a Avi el fet de fer per a la mandolina el que va fer Andrés Segovia per a la guitarra. Omer ha treballat amb el pianista de jazz Yonathan Avishai, Avi amb el percussionista Itamar Doari.

Zamzama, Ana Maghrebi, Ballad for Eli

3.
Josh Rager - Embraceable You 2021
released August 25, 2021
Recorded by Mark Corwin
Oscar Peterson Hall, Montreal, Canada
May 17, 2021             
Josh Rager és un pianista, arranjador, compositor i professor de Montreal, Canadà. Durant la seva carrera de 15 anys ha actuat extensament a Japó, Europa i Amèrica del Nord. El 2005 va ser nominat per al Prix du Festival al Festival Internacional de Jazz de Montreal. El 2007 va tocar al Carnegie Hall amb Nikky Yanofsky, El 2009 va rebre un encàrrec de la Unió Europea de Radiodifusió per a compondre una suite de jazz per a dos pianos titulada "Menuet and Duo", que va ser enregistrada per CBC al seu estrena a Montreal a Pollack Hall i emesa internacionalment. Actualment, Josh és professor assistent en la especialització de jazz a la Universitat Concordia de Montreal.

Caminhos cruzados, Alfie, Embraceable You

4.
Philippe Côté - Bell Toll Variations 2021
Compositor, saxofonista, multiinstrumentista i improvisador, Philippe Côté, amb seu a Montreal, és un explorador musical a la cruïlla del jazz i la clàssica. Lungta, el seu primer àlbum de composicions originals per a quintet de jazz i orquestra de vent, va ser produït pel reconegut saxofonista nord-americà David Binney.
Aquest disc és un conjunt de variacions imaginades per Côté sobre el tema "The Bell Tolls" de Marc Copland, inclos al disc publicat el 2009 pel  trio de Marc Copland, “ Night Whispers”.

released November 5, 2021

Philippe Côté: soprano sax, bass clarinet
Marc Copland, piano

Quatuor Saguenay:
Laura Andriani: violin
Nathalie Camus: violin
Luc Beauchemin: viola
David Ellis: cello

Le Baume au coeur, The Bond, Lethe’s Song
https://philippecote.bandcamp.com/album/bell-tolls-variations

>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada