4/11/23

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(03-11-23)744:Eva Cassidy,Jean-Marie Machado,Sissoko, Segal, Parisien, Peirani,Bill Withers.


 

1.

Eva Cassidy - I Can Only Be Me 

https://evacassidy.bandcamp.com/album/i-can-only-be-me

 

Eva Cassidy (voix), Orchestre Symphonique de Londres, Chris Egan (direction)

Quan la cantant Eva Cassidy va anar a l'estudi del productor Chris Biondo a Glenn Dale, Maryland, per guanyar diners cantant a les demostracions d’una  banda, es va embarcar en un viatge sense precedents que la va portar a  vendre més de 12 milions d'àlbums a tot el món, la majoria pòstums. El 1996, als 33 anys, va morir d'un melanoma, deixant enrere una petita col·lecció d'enregistraments, minuciosament reunits en una dotzena d'àlbums que mostraven la seva veu única i el seu gust precís en un repertori seleccionat. Amb motiu del que hagués estat el seu 60è aniversari (el 2 de febrer passat), Blix Street Records ha publicat un nou disc que combina la veu d'Eva Cassidy amb el suport de la mítica Orquestra Simfònica de Londres. El títol de l'àlbum, "I Can Only Be Me", és una versió d'una cançó poc coneguda de l'heroi musical d'Eva Cassidy, Stevie Wonder.

 

Ain’t no Sunshine , I Can Only be Me, Autumn Leaves

 


2.

Jean-Marie Machado & Danzas - Cantos Brujos 2023

https://labellabuissonne.bandcamp.com/album/cantos-brujos

 

 

Jean-Marie Machado. (Compositeur), Jean-Marie Machado (piano), Karine Sérafin (voix), Cécile Grenier (alto), Cécile Grassi (alto), Guillaume Martigné (violoncelle), Elodie Pasquier (clarinette basse), Jean-Charles Richard (saxophone soprano), Francois Thuillier (tuba), Stéphane Guillaume (flûte), Didier Ithursarry (accordéon), Ze Luis Nascimento (percussions)

 

Jean-Marie Machado és un eclèctic  compositor i pianista. Des dels anys 80, ha obert les portes del jazz modern a altres mons musicals. Amb el seu conjunt Danzas, el 2006 va produir diverses obres inspirades en diferents fonts, com la cançó, la música tradicional, la dansa i la música clàssica. En el seu últim treball, Cantos Brujos, adapta l'obra El amor brujo de Manuel de Falla, mantenint l'escenari original escrit per Gregorio Martínez Sierra. La suite consta de vint quadres, cada un dels quals és una "cançó de bruixot" que segueix la història d'una gitana anomenada Candela, perseguida pel fantasma del seu antic amant. Machado ha treballat en l'arranjament i la reescriptura de la partitura original, explorant les influències àrab-andaluses, africanes i de l'escola de Viena. Aquest enregistrament captura les subtileses d'una música que combina el jazz amb temes impressionistes i referències a compositors com Debussy, Ravel i Poulenc. Cantos Brujos és una obra agosarada que aspira a establir-se  com un referent en la història de la música contemporània.

 

Cancion del amor dolido,La Luna y el Misterio , Danza ritual del fuego, Canción del fuego fatuo

 


3.

Sissoko, Segal, Parisien, Peirani - Les égarés (2023) 

https://sissokosegalparisienpeirani.bandcamp.com/album/les-gar-s-3

 

Ballaké Sissoko (kora), Vincent Segal (violoncelle), Emile Parisien (saxophone soprano), Vincent Peirani (acordió)

La història del quartet comença l'any 2021 al festival Nuits de Fourvière a Lió on el violoncel·lista i compositor els va reunir  per primera vegada on van oferir un concert únic. Evidentment, aquesta reunió havia de tenir continuitat . .Quan aquests égarés , "perduts" s'ajunten, és per submergir-se els uns en els altres i per fer possible el miracle d’una música màgica, trobant enllaços artístics entre la música tradicional, el jazz, la música contemporània o d'avantguarda.

 

Orient Express , Esperanza, Ta Ny

 


4.

Bill Withers - Lovely Day (Menagerie, 1978)

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada