26/11/23

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(24-11-23)747:Mózes & Kaltenecker,Joan Berenguer,Ies Muller,David Munnelly,Philippe Fouquet.


 

1.

Mózes & Kaltenecker - Futurized 2022 

Dos músics experimentats uneixen les seves forces per crear un món ric i atmosfèric basat en teclats amb múltiples efectes i una veu humana. Neix una producció contemporània molt personal i poc convencional, que aprofundeix i ofereix un so que abraça des de la psicodèlia dels 70s, l'aproximació electrònica dels primers grups tecno fins a a elements de pop i rock i improvisació.

Hi ha qui diu que el que fan aquests músics és "Art pop de música de cambra" . Un disc de Mozes & Kaltenecker , és a dir, la cantant Tamara Mózes i el virtuós del teclat Zsolt Kaltenecker que van començar a ser un equip de composició el 2017. L’any 2022 presentaven el seu àlbum de debut, aquest "Futurized".

 

Tamara Mózes (voix), Zsolt Kaltenecker (teclats)

 

Blade, It’s Open

 


2.

Joan Berenguer - Piandèmies 2020 

https://joanberenguer.bandcamp.com/album/piand-mies

 

El pianista barceloní Joan Berenguer va enregistrar l’any 2020 un total de vint peces instrumentals a piano sol, inspirades –com el seu nom indica– en la situació d'emergència sanitària d’aquell any. Aquest va ser el primer volum d’aquestes “Piandèmies”.. Després d’aquest disc, van arribar un segón i un tercer volum de “Piandèmies”. Avui hem escoltat les deu primeres del primer volum.

 


3.

Ies Muller,  David Munnelly - Detached 2019 

https://munnellymusic.bandcamp.com/album/detached

 

"Detached" és una representació de les idees musicals d’aquests . Aquest CD, enregistrat el desembre de 2018, combina una barreja sorprenent, un flautista neerlandès i un acordionista irlandès, amb un repertori principalment irlandès i bretó.

El so distintiu de l'acordió de Dave Munnelly revela la seva mestria i profund respecte per altres acordionistes. Ies Muller es va exposar a la música irlandesa i bretona i als sons de la flauta de fusta durant els seus viatges per unss quants països. Això va enriquir el seu repertori i fascinació inicial. 

El material prové dels esforços individuals de tots dos músics, incloent-hi melodies dels anys 20, i danses de bar. Tot i que la música irlandesa tradicional és la base principal, les seves pròpies interpretacions mostren una comprensió i afecte pels matissos de la música bretona, i pels elements clàssics. Junts, interpreten música plena d'energia i vida, amb respecte i passió.

 

New Reels, Lament, 20s Bardances


4.

Philippe Fouquet - Un matin d'​é​té 2018

 

https://philippefouquet.bandcamp.com/album/un-matin-d-t

Philippe Fouquet explica que aquest àlbum està format per 11 temes instrumentals en solitari i que vol ser  com una mena de viatge musical poètic.

I sobre ell mateix ens diu que “Sóc un guitarrista acústic instrumental de fingerstyle. Sempre he compost la meva pròpia música.El meu estil personal està influenciat principalment per la música celta i la música barroca.Aquest és el meu quart àlbum. El meu propòsit és fer poesia musical. Algunes persones m’han dit , en francés, que la meva música els hi  fa bé , diuen  "elle fait du bien”.

 

Le Sentier, La Rose de vents, Winter is coming, Grand Ciel.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada