14/5/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(13-05-22)682: Lakshminarayana Shankar, Oliver Coates, Philip Aaberg, Waclaw Zimpel


 1.
Wacław Zimpel
Wacław Zimpel (Poznań, 27 de juliol de 1983) és un clarinetista polonès que toca música improvisada. En el seu treball combina elements de jazz, música folklòrica polonesa, klezmer i música de l'Orient Mitjà.

Wacław Zimpel és en un dels principals representants de l'escena musical polonesa, sobre tot si parlem de música improvisada. Va fer el seu debut com a cofundador de la formació de jazz Emergency, mentre buscava els seus propis mitjans d'expressió originals basats en les tradicions del jazz i la música clàssica contemporània. La seva principal inspiració prové de l'obra d'artistes com: Eric Dolphy, John Coltrane, Ornette Coleman, Jimmy Giuffre, Anton Webern o Igor Strawiński. La seva exploració musical se centra principalment en l'enfocament modern del material musical en la improvisació, aplicant tècniques compositives del segle XX per a la melodia i l'harmonia. Zimpel ha col·laborat extensament amb els pirncipals musics contemporanis de nivell internacional.
Escoltem la composició de 2021, "Fen".

Escoltem un altre tema des de'l disc "Massive Oscillations" de 2020, el tema "Release".

2.
Philip Aaberg (Nova York, 8 d'abril de 1949) és un pianista i compositor nordamericà. Va obtenir reconeixement internacional a través d'una sèrie d'enregistraments de piano publicats a Windham Hill Records. Tot i que estem parlant d'un músic de  formació clàssica, Aaberg incorpora elements tant clàssics, com de jazz, bluegrass, rock i d'altres corrents  en les seves composicions i estructures musicals.  És  conegut i reconegut pel seu treball per a piano sol, i el seu espai musical natural  és l'anomenat  "jazz de cambra".

Segons la seva biografa, Linda Kohanov, les seves composicions es caracteritzen per la seva "rigorosa tècnica de teclat, influències diverses  i un estil compositiu  acolorit".

L'any 1981 va publicar el disc "Cinema" en format de piano solo, on interpretava les seves versions de musiques de pel·lícules.

Sentimental Walk (from Diva) Composed By – Vladimir Cosma
Andante Cantabile (from My Brilliant Career) Composed By – Robert Schumann
Last Dance/Dexter´s Tune (from Awakenings) Composed By – Randy Newman
The Story Of Naomi Uemura (from Theme For Naomi Uemura) Composed By – Philip Aaberg

Naomi Uemura (植村 直己, Uemura Naomi, 12 de febrer de 1941 - desapareguda el 13 de febrer de 1984) va ser un aventurer japones conegut especialment per les seves gestes en solitari. Per exemple, va ser la primera persona a arribar al Pol Nord en solitari, la primera persona a recorrer fer rafting  l'Amazones en solitari, i la primera persona a escalar el mont Denali, a Alaska, en solitari. Va desaparèixer un dia després del seu 43è aniversari mentre intentava escalar per segona vegada justament el Denali a l'hivern.
L'any 1986 es va estrenar la pel·lícula  "Lost in wilderness : The Story Of Naomi Uemura"  Un dels autors de la música d'aquesta pel·lícula va ser Philip Aaberg.

3.
Lakshminarayana Shankar (Nascut el 26 d'abril de 1950),[1] més conegut com a L. Shankar, Shankar i Shenkar, és un violinista, cantant i compositor indi.

Vision és un àlbum del violinista indi L. Shankar que va ser llançat per ECM el 1983. Shankar toca un violí elèctric que té dos colls i deu cordes. L'acompanyen el saxofonista Jan Garbarek i el trompetista Palle Mikkelborg.


Psychic Elephant


4.
Oliver Coates és un violoncel·lista, productor electrònic i compositor del Regne Unit. Un camí musical , el del senyor Coates , essencialment exploratori, sense deixar de visitar múltiples paisatges sonors, com ara els del ambient, de la musica clàssica, electrònica , etc ... . Les seves actuacions en directe se centren en el violoncel amplificat que interactua amb entorns informàtics per al processament de so, provocant retards , distorsions i patrons de sintetitzadors sota llargues i suggesitves melodies.
Disc : skin s slime 2020
A la pàgina de Bandcamp de Oliver Coates podem llegir, entre d'altres coses :
"Després del  seu àlbum de 2018 "Shelley's on Zenn-La", el violoncel·lista i productor lidera una apassionada interpretació de corda a través de modulació viscosa i sintètica, desencadenant el costat més fosc de la seva sensibilitat compositiva".

Honey, Still Life

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada