21/5/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(20-05-22)683:Bon Voyage Organisation,Marhulets-Baranova-Szymanowski Quartet,Exit North...


 1.
Damian Marhulets, Marina Baranova, Szymanowski Quartet - Ecartele

Damian Marhulets és un compositor i artista audiovisual  amb seu a Alemanya. Un músic eclectic que es mou entre diverses tendències artístiques. Segons explica ell mateix, rebutja els clixés de la música convencional i aspira a  desenvolupar un llenguatge musical original.

Nascut el 1980 a Minsk, Bielorússia, Damian va ser estudiar al Minsk College of Music des d'els 6 anys.Va començar  com a solista d'oboè amb algunes de les orquestres més reconegudes del país i de l'estranger. Va guanyar des de ben jove  nombrosos concursos internacionals de música. L'any  2000  es va traslladar a Alemanya. Allà, va estudiar a l'Acadèmia de Música de Hannover i a Colònia amb el professor Johannes Schoellhorn i Joachim Heintz.

Ecartele 2017

4. Less than a Year 03:43
5. Synchronicity 03:19
6. Chasing the Number 03:27
7. Erna's Theme, Reprise 01:21
8. December 1929 04:13

Compositora Marina Baranova
Nascuda en una família musical a Ucraïna, Marina Baranova va començar a tocar el piano quan tenia cinc anys. Als 11 anys, Marina va guanyar el primer premi en el Concurs Internacional per a Joves Pianistes d'Ucraïna, que va precedir la seva primera gira internacional de concerts a Finlàndia.

A finals dels anys 90 es va traslladar a Alemanya per començar a estudiar amb el professor Vladimir Krainev. Marina encara resideix a Hannover. Fa gires habitualment,per famoses sales de concerts d'Europa i del món.

Quartet de corda de Varsòvia, Szymanowski Quartet, fundat el 1995.
AGATA SZYMCZEWSKA    ,   ROBERT KOWALSKI     ,    VOLODIA MYKYTKA     , KAROL MARIANOWSKI

Els autors diuen :
ECARTELE és una banda sonora imaginària per a un llargmetratge que data de la dècada de 1970 sobre la trobada entre dos dels principals pensadors del segle XX: el físic guanyador del Premi Nobel Wolfgang Pauli i el psicoanalista i creador de la teoria dels arquetips, Carl Gustav Jung. L'àlbum relata en termes musicals la història de la inusual amistat entre els dos científics i explora la misteriosa zona grisa entre la física i la psicologia de l'inconscient.

2.
Exit North - Book of Romance and Dust (2018)

Exit North és una col·laboració musical entre l'ex bateria japonès Steve Jansen, el cantant Thomas Feiner, el pianista Ulf Jansson i el multiinstrumentista/ enginyer / productor Charlie Storm.
Van publicar l'àlbum Book of Romance and Dust el 2018.
Els tres membres excepte Jansen són músics suecs, tots residents a Göteborg.
Sembla ser que el grup porta un temps preparant un segon disc, però de moment, no arriba.

Another Chance

3.
Poppy Ackroyd - Feathers 2014

Poppy Ackroyd és una compositora de Londres, actualment establerta a Brighton. De formació clàssica, va estudiar violí i piano. En les seves creacions, experimenta amb la manipulació d'aquests dos instruments.

El seu àlbum de debut "Escapement" va ser publicat al desembre de 2012 . A més , l'any 12014 es va publicar un DVD amb el titol de  Escapement Visualized - amb creacions visuals fetes expresament pel disc per  Tom Newell .
'Feathers', el seu segon àlbum, es va publicar al novembre de 2014, i es basa en el concepte de manipulació del só del violí i del piano, però aquesta vegada afegeix  altres instruments de teclat i corda, inclosos clavicèmbals, harmòniums, pianinos i violoncels.


Feathers , Birdwoman

4.
Bon Voyage Organisation - Loin des Rivages 2022

Secció Rítmica :
Adrien Durand : Piano, Sintetitzador baix, Orgue, Sintetitzadors, Vibràfon.
Maxime Kosinetz: Sintetitzadors addicionals en Yuseef.
Adrian Edeline: Guitarra Acústica i Elèctrica.
Pedro Barrios : Congas, Percussions, Cavaquinho, Vibràfon.
Wendy Killman : Bateria, Timbals, Glockenspiel.
Arnaud Biscaia : Bateria, Marimba, Kayambe, Triangle.

Músics addicionals :
Emma Broughton : Flauta d'Alt i Baix.
Julien Cavard : Saxòfon Soprano, Flauta.
Arnaud Sèche : Flauta contralt i soprano.
Adrien Soleiman : Tenor & Baryton Saxòfon.
Tanguy Jouanjan : Trompeta, Flugelhorn.
Malvina Meinier : Clavicèmbal Baldwin (Apacheta).
Gustave Rudman : Sintetitzador de cordes Solina (Apacheta).

Els autors d'aquest disc explican al seu Bandcamp:
"El nostre últim disc, La Course (2020) es va publicar durant el confinament. Inspirats en els comentaris dels oients, que van rebre la música amb especial atenció, va néixer la idea i la necessitat de (Loin des) Rivages. Vam sortir del confinament per unir-nos als músics de l'estudi".

Bon Voyage Organisation és sobretot la història de la construcció d'un conjunt, la recerca de l'harmonia, a través de la música, entre éssers. Un leitmotiv central en la composició i producció d'Adrien Durand durant gairebé deu anys.
Emancipat de totes les restriccions i afirmant l'elecció radical (Loin des) Rivages es va gravar durant cinc dies al juny de 2020  es va barrejar l'estiu següent per Adrien Durand al seu estudi parisenc, Bureau 12. Les deu pistes es van tocar en directe, reunint fins a tretze músics a la mateixa sala.
Aquesta estreta col·laboració va permetre a Adrien Durand i als membres del conjunt transcendir-se a si mateixos. Junts, ofereixen la increïble energia de Sentier des Orpailleurs (i el magnífic solo d'Adrian Edeline) que acabem d'escoltar o  la profunditat de la malenconia d'Apacheta (coescrita i co-arranjada per Adrien Durand i Gustave Rudman) que escoltem tot seguit , i la Originalitat d'Et s'éveillent...

Un disc inspirat en els grans exploradors de l'ànima: Sun Ra, Moondog, Coltrane - una versió de Naïma obre l'àlbum.

No es tracta d'un disc intel·lectual, sinó d'un esforç espiritual, perquè, com li agrada repetir Adrien Durand en els seus concerts: "Entrem en la música a mesura que entrem en un santuari"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada