10/12/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(09-12-22)705:Turunen,Balke, Siwan,Melkoni,Luu


 

1.

Tuomas A. Turunen  – Lifesparks 2022

 

Tuomas Antero Turunen, nascut el 1980 i procedent de Kontiolahti, Finlàndia Oriental, va començar a tocar el piano i a compondre música als 5 anys. Va ser autodidacta durant gairebé 10 anys fins que va ingressar al Conservatori de Joensuu on va estudiar del 1994 al 2000.

El 2004 es va traslladar a Suècia per començar els estudis de piano a la Universitat de Göteborg.

Ha guanyat premis com a  pianista i compositor de i és conegut com a artista solista i com a membre de diversos grups, especialment Emil Brandqvist Trio. És intèrpret freqüent en sales de tota Europa i en festivals internacionals.

 

Aquest 2022 ha publicat aquest disc en format de piano solo, Lifesparks.

 

The End, Longing for, Alone again.


2.

Jon Balke, Siwan - Hafla (2022)

 

Jon Balke (claviers, électroniques, tombak [Una mena de tambor de la música tradicional iraniana]), Mona Boutchebak (voix, kwitra [Tipus de llaüt tradicional algerià]), Derya Türkan (kemence [Espècie de violí o viola de la música tradicional de Grecia, Iràn i Turquia]), Bjarte Eike (violon baroque), Helge Norbakken (percussion), Pedram Khavar Zamini (tombak), Per Buhre (voix, alto), Peter Spissky (violon), Louis Gorm (violon), Arsema Asghodom (violon), Torbjörn Köhl (alto), Mikkel Schreiber (alto), Mime Yamahiro Brinkmann (violoncelle), Judith-Maria Blomsterberg (violoncelle), Johnannes Lundberg (contrebasse)

 

Label ECM (4537594)

Jon Georg Balke (7 de juny de 1955) és un pianista noruec que dirigeix la Magnetic North Orchestra. És el germà petit del saxofonista Erik Balke.

Siwan, el col·lectiu musical transcultural liderat pel teclista/compositor noruec Jon Balke, s’inspira en l'esperit creatiu de la tradició musical  de l’Al-Andalus. El conjunt teixeix línies de comunicació entre músics de múltiples tradicions i localitzacions. Entre els textos ambientats per Balke en el tercer àlbum de Siwan i cantats persuasivament per la vocalista algeriana Mona Boutchebak hi ha versos de la princesa omeia Wallada bint al-Mustakfi (1010-1091) i contemporanis seus, com ara Ibn Zaydun (1003-1071) i Ibn Sara As-Santarini (1043-1123). Hafla es va gravar entre els mesos de  maig i juny de 2021 als Village Recording Studios, a Copenhaguen.

 

Tarraquab, Enamorado de Júpiter, La Estrella fugaz, Arrihu Aqwadu Ma Yakunu Li-Annaha

 


3.

Melkoni Project - Melkoni project (2022)

Louise Perret (voix), Gwen Cahue (guitare)

 

Nascut de la trobada entre la cantant Louise Perret i el guitarrista de Nantes Gwen Cahue, el Projecte Melkoni navega entre el virtuosisme instrumental i la sensibilitat (melkoni significa "malenconia" en bretó). A través d'un repertori original inèdit que desvelen al llarg d'aquest disc, Louise i Gwen celebren el fructífer matrimoni del jazz i la cançó francesa. Els seus textos poètics expliquen en tota intimitat defectes humans, desitjos, les històries d'amor…

 

De dame et d'homme, Le jardin, Fleur bleue, Un homme en grand

 

 


4.

Elisa Luu The time of waiting (2010)

Elisa Luu (Elisabetta Luciani) és una compositora establerta a Roma. Comença la seva carrera musical com a saxofonista. Elisa Luu ha participat en molts projectes musicals al llarg dels anys, incloent el quartet de fusió Prodotti Speciali   i    la Monday Night Jazz Orchestra de Short. El 2007 va fer un canvi d’objectius a la seva carrera i va començar a compondre música ambiental/electrònica. També és cofundadora de La Bèl, un netlabel italià que ofereix música electroacústica gratuït.

 

R735

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada