24/12/22

Ronda de Nit a Sants 3 Ràdio(23-12-22)707:La Marraqueta,John Surman,Klô Pelgag,Dino Saluzzi,Nduduzo Makhathini


 

1.

La Marraqueta - Astral 2022

Andrés Pollak (tcl) Pablo Lecaros (b) Mauricio Rodríguez (g) Pedro Greene (dr-perc)

La Marraqueta és una banda de jazz fusió xilena formada a Santiago, amb una clara influència de la música folklòrica i fins i tot de la música maputxe. El que ells han denominat «jazz fusió criolla».

Es va iniciar el 1992 a partir de l' extinció definitiva de Cometa, una banda que tenia com a integrants tres dels actuals membres d'aquesta banda: Andrés Pollak,Pablo Lecaros i Pedro Greene. S'hi van sumar els guitarristes Jorge Díaz i Mauricio Rodríguez. La seva existència ha estat una de les més valuoses propostes en la història del jazz xilè, ja que proposa la trobada entre la improvisació jazzística i la temàtica de la música d'arrel folklòrica.

 

Odas de todo el mundo

________________________________________

2.

John Surman - Invisible Threads 2017

John Douglas Surman (Tavistock, de West Devon, 30 d'agost de 1944) és un músic britànic , especialitzat en saxo soprano, clarinet baix i sintetitzador; toca també el saxo baríton.

 

És compositor, entre d’altres estils, de free jazz i jazz modal, i sovint fa servir temes de la música tradicional com a base. També ha compost i ha realitzat molta música per a espectacles de dansa i les bandes sonores de pel·lícules.

 

Invisible Threads és un àlbum del saxofonista i compositor anglès John Surman gravat a Noruega el 2017 i publicat al segell ECM l'any següent

 

           John Surman – saxòfon soprano, saxòfon baríton, clarinet baix

           Nelson Ayres – piano

           Rob Waring - vibràfon, marimba

 

At First Sight, Autumn Nocturne, Within the Clouds

________________________________________

3.

 

Klô Pelgag - Notre-Dame-des-Sept-Douleurs 2020

 

Klô Pelgag, el nom de naixement de la qual és Chloé Pelletier Gagnon, nascuda el 13 de març de 1990 a Sainte-Anne-des-Monts, Quebec, és una cantant, pianista i guitarrista canadenca.

Segons explica ella mateixa, Inspirada per l'art visual (Botero, Dalí, Magritte), la literatura i el teatre (Vian, Ionesco), el cinema (André Forcier, Jean-Claude Lauzon) i la música (Vigneault, Debussy, Brel, Zappa), Klô Pelgag compon música des de la seva adolescència.

 

Klô Pelgag : Piano, voix, synthés, samplers ; Étienne (Baboo) Dupré : Basse, synthés, guitare ; François (Zaï) Zaïdan : Guitares, synthés ; Pete (Poud) Pételle : Batterie, percussions, pinocles ; Sylvain (Sysyllium) Deschamps : Guitare, synthés; Vincent Lauzer : Flûtes à bec (Für Élise) ;

 

A més al disc col·labora una amplia formació de corda i de metalls.

 

Rémora, Umami, J'aurai les cheveux longs

________________________________________

4.

Dino Saluzzi - Rios 1995

Acoustic Bass, Electric Bass – Anthony Cox ; Bandoneon, Voice, Percussion – Dino Saluzzi

Marimba, Vibraphone, Percussion – David Friedman

 

Avui tornem a portar a la Ronda de Nit al gran Dino Saluzzi. En aquest cas , des d’el disc “Rios” , publicat l’any 1995.Timoteo "Dino" Saluzzi (n. 20 de maig de 1935; Campo Santo, provincia de Salta), és un músic, bandoneista i compositor argentí.

Anthony Cox (Nova York, 24 d'octubre de 1954) és un baixista nordamericà. És conegut pel seu treball amb músics destacats, inclosos Geri Allen, Dewey Redman, Dave Douglas, John Scofield, Pat Metheny, o  Joe Lovano entre molts d’altres.

David Friedman, per la seva banda,  (Nova York, Estats Units, 10 de març de 1944) és un percussionista nordamericà.. Els seus instruments principals són el vibràfon i la marimba. Està considerat un dels vibrafonistes més influents de la història de l'instrument.

 

Los Them, Fulano de tal…Sketch #1

________________________________________

5.

Nduduzo Makhathini (24 de setembre de 1982) és un músic sud-africà d'Umgungundlovu, Pietermaritzburg, Sud-àfrica.

Provinent d'una família musical, va començar desde molt petit a estimar la música.  Makhathini ha actuat amb multitud d’artistes de la música africana. Va completar la seva diplomatura en Piano Jazz a la Universitat Tecnològica de Durban l’any 2005.

Acomiadarem el programa d’avui amb un tema inclós al disc In The Spirit Of Ntu, d’aquest any 2022, amb el tema Amathongo.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada