10/12/23

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(08-12-23)749:Yeghiazaryan,Saglio,Dueñas & Sanglas,Rifflet & Gordiani...


 

Lucy Yeghiazaryan - Lonely House 2023 

https://lucyyeghiazaryan1.bandcamp.com/album/lonely-house

 

Veu: Lucy Yeghiazaryan

Piano: Michael Kanan

 

Lucy Yeghiazaryan és una vocalista estatunidenca d'ascendència armenia que s'ha convertit en una veu destacada del panorama musical estatunidenc. Ha col·laborat amb alguns artistes destacats, incloent Harold Mabern i Terell Stafford, i ha llançat uns quants àlbums.

Lucy Yeghiazaryan té un canal de Youtube on canta i fa galetes, al seu apartament de la ciutat de Nova York

En aquest àlbum titulat "Lonely House", publicat aquest 2023, Lucy Yeghiazaryan captura com va ser viure a Nova York durant la pandèmia, especialment durant els primers i foscos dies del 2020. Es reunia amb el seu marit, el saxofonista Grant Stewart, davant del piano del seu apartament per cantar i tocar, triant temes clàssics que reflectissin les complexitats emocionals d’aquell moment. A més, va comptar amb la col·laboració del pianista Michael Kanan, treballant estretament per ajustar el repertori i donar forma a cadascun dels temes  perquè expressesin fidelment la seva visió. 

 

Lonely House, Ill Wind, The Sounds Around the House.


2.

Matthieu Saglio - Voices 2023 

https://matthieusaglio.bandcamp.com/album/voices

 

Matthieu Saglio (violoncel), Alim Qasimov (veu), Christian Belhomme (piano), Steve Shehan (percussions, bateria), Léo Ullmann (violí)

Matthieu Saglio, un violoncel·lista francès afincat a València, combina influències de tota la Mediterrània, des del Nord d'Àfrica fins al Sud d'Europa. Va guanyar reconeixement internacional com a membre del trio "NES" i l'àlbum "Ahlam" el 2018. El seu àlbum en solitari "El Camino de los Vientos" va assolir un gran èxit, amb més de set milions de reproduccions només a Spotify. El seu nou àlbum "Voices" continua explorant aquest camí musical, posant èmfasi en la similitud del violoncel amb la veu humana. L'àlbum compta amb cantants de diferents parts del món i cerca fusionar veus i melodies de diverses cultures.

 

Elevation (feat. Alim Qasimov), La Risa de Bea




3.

Ismael Dueñas - Abril Sanglas - Lo cant dels mesos 2023

 

L’artista, pianista i director musical Ismael Dueñas presenta el seu vuitè disc juntament amb l’Abril Sanglas. Lo cant dels mesos és una musicació original del poemari de 1901 de Víctor Català/Caterina Albert. El disc comprèn una mirada que va des d’allò ancestral, als sons de la natura, els sons rurals i el noucentisme de l’època de Caterina Albert, fins al folk, el blues rural, fins a la cambra-pop-jazz, on el piano sempre pren un rellevant paper.

 

Tot canta, Cant de setembre


4.

 

Diego Schissi Quinteto - Te 2021 

Diego Schissi: piano ; Guillermo Rubino: violín ; Santiago Segret: bandoneón y voz ; 

Ismael Grossman: guitarra ; Juan Pablo Navarro: contrabajo

L'any 1973, Luis Alberto Spinetta va gravar un dels àlbums més emblemàtics del rock argentí: "Artaud", concebut en solitari, però publicat sota el nom de la banda Pescado Rabioso. A la tercera pista d'aquell disc, "Por", Spinetta va compondre primer la melodia i va utilitzar un procediment típic del corrent poètic surrealista per a la lletra: l'escriptura automàtica. L'autor va emprar exactament 47 paraules soltes, una de les quals va donar nom a la cançó.

Aquesta obra va cridar l'atenció de Diego Schissi, líder del Quinteto creat el 2009 i que actualment destaca com una de les propostes més originals del panorama del tango a l'Argentina. Schissi va decidir escriure una peça per a cadascuna d'aquelles paraules. "Te reúne" és la culminació d'aquest projecte. Les 19 composicions no segueixen estrictament l'univers musical de Spinetta, abraçant el tango, el jazz, la música contemporània i fins i tot improvisacions al piano. No obstant això, a "Nube", la peça final, podem trobar un homenatge a la font original d'inspiració, amb les notes de "Por", harmonitzades des de la perspectiva única de Schissi.

Árbol, Riel, Hijo

 


5.

Sylvain Rifflet & Philippe Gordiani -  EP 1.1 2023

 

Philippe Gordiani. (Compositor), Sylvain Rifflet. (Compositor), Sylvain Rifflet (saxo ténor), Philippe Gordiani (DJ)

 

Sylvain Rifflet és un saxofonista, clarinetista i compositor francès guanyador de  premis, i ha actuat al costat de músics destacats com Henri Texier, Paolo Fresu, Louis Sclavis i molts altres. 

És una figura destacada de la jove generació de músics del segle XXI i ha treballat amb molts músics de l'escena europea.

Influenciat principalment per Stan Getz, la seva música barreja improvisació, repetició, ruptura, "bruitisme" i recorrent sovint a la música americana repetitiva i minimalista.

 

Philippe Gordiani és un artista versàtil amb una àmplia gamma d'expressió artística. És músic (guitarrista, productor de música electrònica i electroacústica, improvisador), així com compositor per al teatre, la dansa i les arts digitals.

Ja sigui en solitari o amb diferents companyies, ha treballat en diversos àmbits artístics durant més de quinze anys, des de l'elaboració d'un nou llenguatge en la música electrònica fins a la col·laboració en el camp de les arts digitals i les arts escèniques.

En els seus projectes personals (en concerts i teatre), aborda la música amb les eines actuals. El so és fonamental en la seva concepció de la música i l'especialització sonora és una part integrant de la seva creació.

 

INST 1.8

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada