31/12/23

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(29-12-23)752:Surnatural Orchestra,Anoushka Shankar,Tania Giannouli,Solstein.

Translator


 




1

Surnatural Orchestra - I K I R U plays Satie 2023

Fabrice Theuillon (saxo ténor), Yvan Robilliard (piano)

 

Erik Satie és un compositor i músic francès que ocupa un lloc destacat en la història de la música del segle XX. Va ser un inconformista durant els seus estudis al Conservatori de París i va entaular amistats amb importants artistes avantguardistes de l'època. La seva música es va imposar ràpidament a París i va ser un precursor de moviments artístics rellevants del segle XX. 

Fabrice Theuillon (saxofonista) i Yvan Robilliard (pianista) fan un homenatge en aquest disc, Ikiru plays Satie,  a l'univers d’aquest interpretant les seves obres més conegudes i altres de no tan conegudes. La seva interpretació barreja composició i improvisació, aportant una dosi d'audàcia i emoció pura a la música del genial compositor.

 

Sévère réprimande, Nocturne nº 3, Méditations

 

 


2.

Anoushka Shankar - Chapter I: Forever, For Now 2023  

 

https://anoushkashankar.bandcamp.com/album/chapter-i-forever-for-now

Anoushka Shankar, nascuda el 9 de juny de 1981, és una sitarista i artista musical britànica-americana. Ha estat nominada a nou premis Grammy, sent la primera músic d'origen hindú a presentar-se en directe a la ceremonia de lliurament  premis Grammy. La seva música abasta diversos gèneres i estils, des de la música clàssica fins a la contemporània, i des de l'acústica fins a l'electrònica.

Nascuda a Londres i criada entre Londres i Delhi com a filla del mestre sitarista Ravi Shankar, Anoushka va actuar com a sitarista clàssica, tant en solitari com amb importants orquestres internacionals. També ha treballat en la composició musical per a pel·lícules i ha escrit una biografia del seu pare. Ha participat en nombrosos concerts benèfics i ha defensat unes quantes causes humanitàries al llarg de la seva carrera musical.

Daydreaming feat. Nils Frahm: Arranged by Anoushka Shankar and Nils Frahm

Anoushka Shankar – Sitar, Nils Frahm – Piano  

 

Stolen Moments: Arrranged by Anoushka Shankar and Arooj Aftab

Anoushka Shankar – Sitar,                  Nils Frahm – Glass Harmonica and Harmonium, 

Magda Giannikou – Accordion

 



 3.

 Tania Giannouli - Solo 2023

https://tania-giannouli.bandcamp.com/album/solo

 

Tania Giannouli és una pianista, compositora, improvisadora i líder de banda. Va nèixer a Atènes, Grècia el 1977. Amb formació clàssica i influències de jazz, crea música que transcendeix fronteres i estils. Utilitza la improvisació com a punt de partida i busca la seva propia expressió en un llenguatge musical obert, segons les seves paraules,  líric, inspirador, eclèctic i original. La seva música és clarament evocadora i convida l'oient a somiar.

 

El cinquè àlbum de Tania Giannouli per la discogràfica Rattle és sens dubte el més important dels seus treballs fins ara, un conjunt d'improvisacions per a piano que van des de la pastoral i la lírica fins a les melodies més erràtiques i desolades.SOLO és un àlbum concentrat artísticament, sense por, personal i profundament musical, un treball que destaca els talents de la pianista Tania Giannouli.

 

Intone, Same dream

 


4.

Solstein - Solstein 2023 

Solstein és un projecte musical que combina la fusió més rítmica amb elements del rock progressiu i el funk, amb la participació destacada del bateria extraordinari Keith Carlock (Steely Dan, Toto, John Legend, Sting) i el multiinstrumentista Jacob Holm-Lupo (White Willow, The Opium Cartel, Donner), així com el jove guitarrista Stian Larsen i els teclistes Brynjar Dambo (White Willow) i Bill Bressler.

Sobre tot, Solstein és un terreny de joc per als músics, on cadascun té llibertat per fer el que cregui que la música necessita. El resultat és un àlbum accessible però aventurer, ric en colors, amb ritme i captivant.

February 9th ; Hamada ; The Creeper ; The Night Owl 


 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada