7/1/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(05-01-23)753:Jakob Bro,Fiona Grond,Velvet Revolution,Olivia Perez Collellmir.


  1.
Jakob Bro (guitarras), Thomas Morgan (contrabajo), Joey Baron (batería)
Jakob Bro presentava el 2016 el seu segon àlbum com a líder per ECM, titulat "Streams", continuant la seva col·laboració amb Thomas Morgan al contrabaix i incorporant Joey Baron a la bateria. Després de l'èxit de l'àlbum "Gefion", Bro aprofundeix en el seu projecte de trio, destacant la melodia, el so, l'espai i les textures interactives. La connexió musical entre Bro i Morgan és extraordinaria, amb l'afegit de Baron a la bateria. Aquest àlbum inclou cinc noves composicions de Bro i una peça improvisada dedicada al difunt Paul Motian.
Amb influències de Motian, aquest àlbum destaca per les seves melodies somiadores, atmosfèriques i volàtils. Enregistrat als estudis La Buissonne al sud de França i produït per Manfred Eicher, "Streams" va veure la llum just abans d'una extensa gira del trio per diversos països. La música destaca per la seva bellesa i tranquil·litat, oferint un respiro en l'ambient agitat del segle XXI. La carrera de Bro es pot comparar per exemple, amb la de Bill Frisell, mantenint una sonoritat constant al llarg del temps.
Opal, Heroines


2.
Fiona Grond - Poesias 2023

Fiona Grond (voix), Moritz Stahl (saxo ténor), Philipp Schiepek (guitarra)
Fiona Grond és una jove vocalista i compositora molt sol·licitada en l'escena musical alemanya. Amb el seu trio "Fiona Grond / Interspaces", va llançar el seu àlbum debut el 2021, que va ser molt ben rebut pel públic i la premsa. Ha actuat regularment amb el premiat Svetlana Marinchenko Trio, amb qui va fer gires per Rússia, entre d'altres llocs. Nascuda i criada a prop de Zuric, Fiona Grond va mostrar un gran interès per la música des de ben petita i va rebre lliçons d'iniciació a la flauta, a la guitarra i al cant clàssic. El 2014, es va traslladar a Munic.. Fins ara ha estudiat i col·laborat amb diversos músics internacionals com Bobby McFerrin, Sheila Jordan, Ben Monder i molts altres.
You Call Me, Simpler Times


3.

Velvet Revolution - Message in a Bubble 2023

Daniel Erdmann (saxo ténor), Théo Ceccaldi (violon), Jim Hart (vibraphone)

La formació Velvet Revolution, que té gairebé deu anys d’existència , ha estat el grup més exitós de l'etiqueta BMC durant l'última dècada, amb dos àlbums anteriors que van guanyar premis alemanys i francesos. Daniel Erdmann ha mantingut una relació estreta i intensa amb BMC Records durant molt de temps. Ha col·laborat en tres àlbums d'Aki Takase: "Japanic" (2019), "Isn't It Romantic?" (2021) i "Carmen Rhapsody" (2023), amb una segona gravació amb Japanic ja planejada. Aquest any, també es va llançar l'àlbum d'improvisació del trio format per Vincent Courtois, Daniel Erdmann i Robin Fincker. El nou trio de Erdmann, Organic Soulfood, presentarà el seu àlbum debut a BMC Records.

No obstant la col·laboració d’Erdmann amb múltiples formacions, el grup més exitós i durador del saxofonista és Velvet Revolution, amb membres de tres països diferents, però tots basats a França i amb gires per Europa. El seu àlbum debut, "A Short Moment of Zero G" (2016), va rebre les millors puntuacions de la premsa especialitzada francesa i va guanyar premis alemanys, inclosos l'Echo Jazz Award i el German Jazz Award. El seu segon àlbum el 2019, "Won't Put No Flag Out", va continuar amb l'èxit i va valer a Daniel Erdmann el premi German Jazz Award.
L'àlbum "Message in a Bubble", el tercer de la banda, reflexiona sobre un tema propi dels nostres temps, la solitud, amb l'esperança que el diàleg sincer i la convivència siguin possibles avui dia. En aquest àlbum, els tres membres del trio arriben a una igualtat plena.

Maybe Tomorrow ; Danke, wirklich danke





4.
Olivia Perez Collellmir - Olivia 2023

https://oliviaperezcollellmir.bandcamp.com/album/olivia

L'àlbum "OLIVIA" és una col·lecció musical que abasta molts dels interessos musicals d'Olivia. Aquest enregistrament explora la fusió de la música flamenca i el jazz llatí amb les tradicions musicals espanyoles i la música clàssica, creant un so universal sense barreres musicals. D’Olivia Perez Collellmir es diu que aporta "un toc flamenc al jazz de cambra".
Nascuda a Barcelona, va crèixer amb les sonoritats del flamenc i estudiant piano clàssic, Olivia sempre ha tingut una passió per la fusió d'estils musicals. Segons el compositor Osvaldo Golijov, la seva música "és una destil·lació impressionant i magnífica del lirisme profund i els ritmes que són ferotges i elegants alhora".
Produït per Gonzalo Grau, el disc inclou cançons originals d'Olivia i arranjaments de peces de Maurice Ravel i Frederic Mompou. El cor del disc és "Barcelona", un homenatge a la seva ciutat natal, amb arranjaments de música clàssica interpretats per una petita formació de cambra amb ritmes de flamenc, veu i palmellades.
Aquesta musica ha permès col·laborar amb músics de tot el món, incloent 18 destacats artistes internacionals. Amb "OLIVIA", la pianista manté les seves influències espanyoles i també s'aventura a l'Índia i el Pròxim Orient.

Combat del Somni, Le Tombeau de Couperin, Together

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada