19/12/23

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(15-12-23)750:Mar Serra,Nicolas Dary,Adam Baldych Quintet & Agata Szymczewska,Congé Spatial.


 

1.

Mar Serra Grup - Vivit 2022 

 

https://marserra.bandcamp.com/album/vivit

 

Mar Serra: piano i veu ; Lluna Aragón: violí i veu ; Gabriel Amargant: clarinet ; Martí Serra: saxo soprano i saxo tenor ; Bartolomeo Barenghi: guitarres i veu ; Pau Lligadas: contrabaix ; Joan Vidal: bateria 

 

"Vivit" és una suite musical creada durant el confinament i inspirada en cançons populars de la Mediterrània. Cada peça comença com una imatge que es converteix en música a través de la banda. Aquestes imatges capturen la cultura i l'essència mediterrànies, creant una unitat temàtica i formal a les composicions. Els temes aborden qüestions com la relació de la humanitat amb la natura, les conseqüències dels nostres actes i la invisibilitat de les dones. "Vivit" és un projecte que reflecteix la riquesa i diversitat de la Mediterrània i com aquesta inspira la música i la creació artística.

L’ocell, Vivit , Dama de foc


2.

Nicolas Dary - Le tourment de l'ogre (2023) 

 

https://www.radiofrance.fr/francemusique/jazz-bonus-nicolas-dary-le-tourment-de-l-ogre-8054838

 

Nicolas Dary (piano)

 

L'any 2014, Nicolas Dary, un dels saxofonistes més brillants de la seva generació, va ser afectat pels símptomes de la distònia, una patologia neurològica, que de la nit al dia va impedir totalment la seva pràctica musical. 

Havent dedicat la seva vida a la música, es va trobar amb un buit profund. 

Malgrat les dificultats, va tornar a la música, explorant teràpies i experiències diverses. Va començar a tocar el piano i a compondre, emergint de la seva foscor interior amb una llum diferent i fins i tot misteriosa.

Nicolas Dary va compondre amb necessitat, ferveur i passió, cercant comprendre's a si mateix i a un món nou. La seva recuperació va implicar anys de reconstrucció, incloent-hi la pedagogia musical, l'aprenentatge autodidacta del piano, l'estudi de la composició i l'escriptura. Aquest viatge el va portar a abraçar la seva nova identitat com a compositor de piano.

Durant aquesta etapa, va ser influït per mestres que va conèixer en la seva joventut, així com per compositors com Chopin, Scriabine, Ravel, Debussy, Messiaen i Schoenberg. El camí de Nicolas Dary va ser poc convencional i lliure de restriccions, i va conduir a aquest àlbum, que reflecteix tant la pèrdua (acceptant que ja no seria un saxofonista) com el renaixement (abraçant la seva nova identitat com a compositor de piano).

Fantome ; La Disparition Du Timbre Rouge ; Le Tourment De Logre ; Sous La Cendre

 


3.

 

Adam Baldych Quintet & Agata Szymczewska -Legend  2023 

 

 

Agata Szymczewska (violon), Adam Baldych (violon), Marek Konarski (saxo ténor), Lukasz Ojdana (piano), Michal Baranski (contrabaix), Dawid Fortuna (bateria)

El violinista polonés Adam Bałdych presenta aquest 2023 el seu nou àlbum "Legend" enregistrat amb el seu quintet i la violinista clàssica Agata Szymczewska com a convidada especial.

L'àlbum presenta interpretacions personals de la música de Henryk Wieniawski, reconegut violinista i compositor.

El diari alemany "Frankfurter Allgemeine Zeitung" va considerar Baldych "el violinista tècnicament més avançat dels nostres temps". La seva destresa tècnica i formació cuidadosa no impedeixen que Bałdych adopti un enfocament poc ortodox fins i tot a la sagrada tradició dels mestres. 

Romance sans paroles, Caprice nº 1

 


4.

 

Congé Spatial - Congé Spatial 2023

https://congespatial.bandcamp.com/album/cong-spatial

 

Pierre Lapprand (saxo ténor), Etienne Manchon (piano)

 

Així defineixen la seva música els autors d’aquest disc a la seva pàgina de Bandcamp : “Congé Spatial és un vaixell d'exploració musical orbital pilotat per dos aventurers a la recerca de constel·lacions sonores desconegudes. Entre sacsejades rítmiques a la velocitat de la llum i vol harmònic flotant, aquest curiós biplaça pren trajectòries sonores inesperades, explosives i eclèctiques. Enlairament immediat!”

 

Il fait mi-beau, La boiteuse, Kuti, Ivre mais sinc​è​re


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada