4/2/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(02-02-24)757:Sidsel Endresen,Paolo Angeli,Terje Rypdal,Genevieve Artadi.


1.

Sidsel Endresen- Undertow 2000

https://sidselendresen.bandcamp.com/album/undertow

Sidsel Endresen - Vocals

Patrick Shaw Iversen - Flauta i bucles

Roger Ludvigsen - Guitarres, baix i percussió

Audun Kleive - Bateria, percussió i bucles 

Bugge Wesseltoft - Teclats i percussió ; 

Nils Petter Molvær - Trompeta

 

Sidsel Endresen (nascuda el 19 de juny de 1952) és una cantant, compositora i actriu noruega. Va formar part del grup Jon Eberson. Des de 1987, Endresen ha tingut una exitosa carrera en solitari, gravant per ECM.

L'àlbum segueix la línia dels treballs anteriors de Sidsel Endresen amb ECM i la seva col·laboració amb Bugge Wesseltoft. L'artista volia afegir elements rítmics més forts i veus més obertes, tot mantenint espai per a la fragilitat i la bellesa en la seva expressió musical. La improvisació amb el seu grup és clau en el desenvolupament de les cançons, amb l'objectiu de fusionar veus, lletres i instruments en un context lliure. Les estructures harmòniques són més simples que en els enregistraments anteriors, reflectint un retorn cap a les arrels tradicionals de la cantant i compositora.

 

Western Wind, Angel

 






2.

Paolo Angeli - Rade 2022

https://angelimanucheproductions.bandcamp.com/album/rade

Paolo Angeli : guitarra sarda preparada , veu, electrònica.

 

La proposta de Paolo Angeli és absolutament original : és una mena de l bruixot sard, que crea manualment una música bella i amb múltiples textures només amb la seva guitarra preparada: una orquestra híbrida que surt d'un instrument amb cordes que evolucionen en totes les  direccions.

 

Paolo Angeli (nascut el 1970 a Olbia, Sardenya, Itàlia) és un guitarrista, compositor, etnomusicòleg i constructor d'instruments associat a la música tradicional sarda, el flamenc, el jazz, el post-rock i la música experimental. Toca la seva pròpia guitarra sarda preparada, una orquestra-instrument amb 18 cordes, un híbrid entre guitarra, violoncel i bateria, dotat de martells i pedals de velocitat variable.

 

Mare lungo, Rade

 


3.

Terje Rypdal - Descendre 1980 

 

Terje Rypdal — electric guitarra, keyboards, flute

Palle Mikkelborg — trumpet, flugelhorn, keyboards

Jon Christensen — bateria, percussion

 

Terje Rypdal, nascut el 23 d'agost de 1947 a Noruega, és un guitarrista i compositor noruec. Ha estat un membre destacat de la comunitat de jazz noruec i ha realitzat concerts amb els guitarraristes Ronni Le Tekrø i Mads Eriksen com a "N3". Rypdal va començar com un guitarrista de rock influenciat per Hank Marvin amb The Vanguards i després es va dirigir cap al jazz el 1968, unint-se al grup de Jan Garbarek i més tard al sextet i orquestra de George Russell. Va cridar l’atenció a nivell internacional quan va participar en el festival de jazz lliure de Baden-Baden, Alemanya, el 1969.

Les seves composicions "Last Nite" i "Mystery Man" van aparèixer a la pel·lícula de Michael Mann, "Heat," i a la seva banda sonora. Rypdal ha estat un artista de l'etiqueta discogràfica ECM, on ha gravat material tant de jazz com de composicions clàssiques. Ha tingut dues unions matrimoni als llarg dels anys i entre els seus fills, hi ha el guitarrista Jakob Rypdal. Actualment, resideix a Tresfjord, Noruega.

Descendre és el novè àlbum del guitarrista de jazz noruec Terje Rypdal gravat l'any 1979 i publicat al segell ECM l’any següent.

 

Avskjed, Inseiling


4.

Genevieve Artadi - Forever Forever 2023

https://genevieveartadi.bandcamp.com/album/forever-forever

 

Genevieve Artadi, cantant, compositora i productora amb arrels a Los Angeles, presenta el seu últim àlbum "Forever Forever".  Artadi ofereix una obra musical que barreja influències del jazz amb elements d'alt-rock i avant-pop, recordant als innovadors Stereolab i Talking Heads.

 

Aquest àlbum reflecteix la diversitat d'influències de l'artista. La seva relació amb el guitarrista brasiler Pedro Martins i la seva col·laboració amb la Norrbotten Big Band de Suècia també destaquen com a elements clau de la seva proposta.

   

Gravat a El Desierto Studio al Mèxic, l'àlbum compta amb la participació de músics talentosos com Pedro Martins, Chiquita Magic i Louis Cole, aportant el seu toc personal a les composicions.

 

Forever,Forever.





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada