11/2/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(09-02-24)758:Jaume De Viala,Sara Serpa & André Matos,Faraj Suleiman,Anela Strings.


 

1.

Jaume De Viala - Calidoscopi embruixat 2023

https://jaumedevialatorello.bandcamp.com/album/calidoscopi-embruixat

Jaume De Viala: guitarres
Dusan Jevtovic: guitarres
Judit Cucala: veu
Vasil Hadzimanov: Pianos, sintetitzadors i Orgue Hammond
Bernat Hernández: Baix Elèctric i Fretless
Asaf Sirkis: bateria
Aleksandar Petrov: Percusions i Tapan


Collaborators:
Pablo Selnik (1,4,6,7, 8,10): Flute
Robindro Nikolic (3,8): Clarinet
Carles Benavent: Baix Elèctric (11)
Joaquim “Max” Sunyer: guitarres (2)
Jordi Bonell: Electric guitarra (10)
Arnau Giordani: veu (11)
Paula Domínguez (2,3,4,5,6,7,8,11):veu
Elvira Pascual: lletres

 

Jaume de Viala presenta el seu segon àlbum "Calidoscopi embruixat", inspirat en el seu passat musical i actualitzat amb un estil més progressiu, sense perdre la influència mediterrània. Dirigit pel guitarrista serbi Dusan Jevtovic, el disc compta amb col·laboracions destacades com la del batería israelià Asaf Sirkis, el percussionista macedoni Aleksandar Petrov i el teclista serbi Vasil Hadzimanov. La veu de Judit Cucala apareix en tres peces. Amb una durada de 43 minuts, l'àlbum ofereix un viatge a través de paisatges musicals que evoquen la fusió dels anys 70, així com de l'essència mediterrània de Barcelona, segons expressa el seu autor. I afegeix que  "Calidoscopi embruixat" fusiona amb encant la riquesa del passat amb la innovació contemporània, oferint una experiència auditiva diversa i captivadora. Paraula de Jaume de Viala i la música d’aquest guitarrista que a més d’un , com a mí mateix, ens transporta a èpoques passades, sobretot als bons moments, que sempre son els que interessa recordar.

Cavalcada per la nocturnitat aràbiga, Llangardaixos a les portes de l'alba, Espurnes del crepuscle mediterrani, Calvet 1979


2.

Sara Serpa & André Matos - Night Birds 2023 

https://saraserpaandrematos.bandcamp.com/album/night-birds

 

Sara Serpa- veu

André Matos - electric and acustica guitarra, bass, percussion

Dov Manski - piano/ synth

João Pereira - bateria

Okkyung Lee - cello

Sofia Jernberg - veu

 

Els músics Sara Serpa i André Matos veuen el seu projecte Night Birds com un regal que ens ofereixen en format de, segons ells mateixos , duet creatiu i expansiu amb una col·lecció de composicions originals, improvisacions i una bagatel·la de Bartok. Amb la dotzena de temes que constitueixen Night Birds els autors volen reflexionar sobre les societats trepidants del món modern, qüestionant el consum i l'explotació dels ecosistemes naturals.

 

From a distance, Bagatelle, Op​.​6 Lento

Escolta el disc.

3.

Faraj Suleiman -As much it takes 2023 

Faraj Suleiman és un compositor i pianista palestí. La seva música està fortament influïda per les melodies i ritmes àrabs/orientals. Sovint incorpora aquestes tonalitats i modalitats en les seves composicions. A més d'estar inspirat per la seva cultura àrab, també està influït per les tradicions del jazz. Com a músic/pianista àrab format en música clàssica, busca constantment noves formes d'expressió per agradar tant als seus oients "orientals" com "occidentals".

Fins avui, Faraj Suleiman ha compost uns quants àlbums que col·loquen el piano "oriental" al centre de la composició, que van des de temes de piano sol fins a quartets, quintets, arranjaments per a cor i orquestres completes.

També ha fet música per a teatre i cinema, com la pel·lícula multipremiada de Ameen Nayfeh "200 meters" i recentment "Alam" de Feras Khoury.

Akka-safad, On your Toes


4.

Anela Strings - The Seven Rays 2012 PREPARAT PER LOCUTAR

https://anelastrings.bandcamp.com/album/the-seven-rays

 

Aquests dos músics residents a Kailua Kona, Hawaii, Kristin Aria i Irminsul, toquen arpes celtes, teclats i tambors amb un estil que anomenen nou sagrat.Tots dos han tocat música la major part de la seva vida, es van conèixer l'any 2009 a l'illa de Hawaii, començant el seu viatge de col·laboració i des d'aleshores han creat 3 àlbums, i van guanyar uns quants premis de música a Hawaii.

 

Dreamweaver



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada