17/2/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(16-02-24)759:Charlie Watts,Greg Foat & Gigi Masin,Aline's étoile magique.

1.

Charlie Watts - Anthology (2023) 

 

Aquest any 2023 s’ha publicat el disc Anthology, una antologia del catàleg més jazzístic  del reconegut bateria Charlie Watts, membre de la mítica banda Rolling Stones durant més de 55 anys. 'Anthology' és un homenatge a la faceta musical personal d'aquest bateria estimat i admirat, que va explorar el Jazz en diverses formacions com quartet, quintet, tentet i orquestra jazzística al llarg de gairebé 20 anys. Aquesta col·lecció pretén ser un record per als seus seguidors i una oportunitat per a nous admiradors per descobrir l'univers musical d'aquest artista excepcional.

 

Un dels temes que hi trobem és aquest Airto que hem escoltat, dedicat al percusionista Airto Moreira . Està inclòs al disc “Charlie Watts Jim Keltner Project” de l’any 2000.

 

Charlie Watts (bateria), Philippe Chauveau (congas, triangle, teclats programmation bandonéon, cordes, trombone, voix), Emmanuel Sourdeix (piano, programmation bandonéon, cordes, trombone, voix), Rémi Vignolo (baix), George C. Recile (percussions), Jim Keltner (percussions), Kenny Aronoff (percussions)

 

Airto

 


2.

Greg Foat & Gigi Masin - Dolphin 2023 

https://gregfoat.bandcamp.com/album/dolphin

 

Dolphin representa la primera col·laboració d'enregistrament rellevant entre Greg i Gigi. "Vaig sentir per primera vegada l'àlbum Wind de Gigi el 2016", recorda Greg. "Estava vivint a Miami i el vaig sentir sonant una nit d'estiu. Des de llavors, sempre ha estat al meu cap poder enregistrar junts".

Enregistrat a distància durant 2021-2022, l'àlbum pren forma en forma de composicions col·laboratives, desenvolupades gradualment en línia. Les sessions finals d'enregistrament es van dur a terme als Chale Abbey Studios a l'Isle Of Wight, amb Moses Boyd (bateria), Tom Herbert (baix) i Siobhan Cosgrove (flauta, clarinet. Les pistes inclouen el senzill reflexiu i melancòlic 'Viento Calido' , que acabem d’escoltar i la peça 'Sabena', que escoltem tot seguit, un homenatge a l'esposa de Gigi, que lamentablement va morir durant el 2022.

Viento Cálido, Sabena


3.

 

Aline's étoile magique - éclipse // elastic recordings 2023  https://alinehomzy.bandcamp.com/album/clipse-elastic-recordings

 

Aline Homzy - violin, veu, theremin

Michael Davidson - vibraphone, marimba, piano, synth

Marito Marques - percussion and bateria

Dan Fortin - bass

Thom Gill - guitars

João Frade - accordion

Felicity Williams - veu

 

Aline Homzy és una violinista i compositora guardonada. Reconeguda com una de les millors violinistes de jazz al Canadà, ha tocat i/o enregistrat amb Danilo Perez, Munir Hossn i The Weather Station. La seva música ha estat interpretada per la Toronto Symphony Orchestra, el guitarrista suec Mikko Hilden i el baixista sud-coreà Yongwon Cho. Homzy també és una construïdora de comunitat, posant èmfasi en posar en valor les dones instrumentistes i improvisadores.

 

Aliens are Pieces of Wind, Starring Space,Segment




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada