26/2/24

Ronda de Nit a Sants3Ràdio(23-02-24)760:Nils Petter Molvaer,Luísa Gonçalves,Jimi Prasad Orchestra,Etenesh Wassie...


 

1.

Jimi Prasad Orchestra: Help With Your Heart 2023 https://jimiprasadorchestra.bandcamp.com/album/help-with-your-heart

 

Additional bateria on track 1+8 - Sol Monk

Vox & Lyrics, Additional Composition on track 2 - KerenDun

Additional bateria on track 5 - Amir Bresler

Guitars on track 4+5+7+12 - Yonatan Albalak

Cello on track 2+4+5+6 - Esther Patricia Valladares Amador

Vox on track 7 - Maya Dunietz

Bass Clarinet on track 4 - Anat Cohen

Vox on track 6 + 10 - Avishai Cohen

 

Entre 2019 i 2022, el trio format per Jimi Prasad, Avishai Cohen i Yuvi Havkin va reunir una petita legió de músics de Tel Aviv i d'arreu del món per crear l'Orquestra Jimi Prasad. Lentament, però amb seguretat, el so de l'orquestra va prendre forma: segons el seus autors es tracta d’un so intemporal, còsmic i influït per la música clàssica; arrelat en el jazz ambient; música de meditació per a les masses que dormen a través de les seves vides despertes. Amb temps a la seva disposició, l'orquestra "hi va posar molt d'esforç darrere de cada nota", diu Havkin. "Si una nota és més alta que la nota anterior, o si és la mateixa nota, o si és una mica més amunt de l’altra, sempre ens preguntàvem per què." En les sessions d'escriptura i després a l'estudi, "tota la atmosfera era ceremonial", diu Cohen. "La recerca dels sons adequats requeria concentració real. No necessitàvem substàncies ni espelmes; Jimi ens proporcionava tot el que necessitàvem." Un procés lent i deliberat va donar a llum "Help With Your Heart", el primer àlbum de l'Orquestra Jimi Prasad..

 

Music by Jimi Prasad, Avishai Cohen and Rejoicer

 

Swim In Silhouettes,Help With Your Heart,On Essentiality


2.

Luísa Gonçalves - UNNO 2020 

https://luisagoncalves.bandcamp.com/album/unno

 

Música, pianista, compositora.Té el grau superior en interpretació de piano clàssic ESMAE (Escola Superior de Música e Artes do Espetáculo , a Porto) . Treballa freqüentment amb altres músics i en l’àmbit de les arts escèniques.

Luisa Gonçalves, nascuda en una família d'artistes i músics, va iniciar els seus estudis musicals de ben petita. Després de completar el seu curs musical a Lisboa, va començar a compondre a una edat primerenca. Amb l'ajuda d'un professor rus, va desenvolupar la seva tècnica al piano i va continuar la seva formació a Porto. Amb una curiositat incessant per altres gèneres musicals com el jazz i la música popular, va explorar la creació de cançons per teatre, dansa i poesia. La seva dedicació va centrar-se en trobar el so adequat al piano i entendre profundament la construcció musical. Després d'obtenir el seu mestratge a la Universitat d'Évora, ha donat concerts, en col·laboració amb poetes, principalment a Lisboa i París. Luisa també ensenya piano, especialment a nens petits, i ha llençat àlbums com "Book of Songs" i "O Cuco". La seva recerca musical continua amb nous projectes i col·laboracions.

 

Iceland Tribute, Ender Pearls

 


3.

Sophie Alour - Le temps virtuose (2023) 

La reconeguda saxofonista i compositora Sophie Alour presenta el seu novè àlbum en solitari, "Le Temps Virtuose". Amb una carrera que inclou una Victoire de la Musique i altres prestigiosos reconeixements, Alour ofereix una obra que fusiona elements de folk, jazz i influències musicals clàssiques. El disc destaca per la seva bellesa captivadora i els seus  arranjaments sumptuosos. Alour ha establert una personalitat musical distintiva, i "Le Temps Virtuose" captura una atmósfera delicada, sensible i conmovedora que busca la inspiració en el romanticisme, en la poesia i els viatges. Amb la seva inclinació per la fusió de gèneres i la seva habilitat per explorar noves textures, Sophie Alour destaca com una artista genuïna i inspiradora a l'àmbit europeu, consolidant la seva presència en el món de la música  amb aquest àlbum, “ Le temps virtuose”.

Sophie Alour (saxophone ténor), Pierre Perchaud (guitare électrique), Anne Paceo (batterie, percussions), Guillaume Latil (violoncelle)

Tout nu, Des lendemains qui chantent


4.

 

Nils Petter Molvaer – Certainty of Tides 2023

https://www.youtube.com/watch?v=TsIsl7JOyZ8&list=OLAK5uy_ma6jeZAE6-NKhJ-KHFzLeBkJlhdVa7UKo

 

Nils Petter Molvaer, destacat trompetista noruec del panorama europeu, presentava el 2023 el seu darrer treball, "Certainty of Tides". Amb una carrera que abasta des de l'electrònica pura fins al dub i el reggae, Molvaer ha decidit explorar un nou territori: la col·laboració amb una orquestra simfònica.

Acompanyat de l'Orquestra de la Ràdio Noruega, dirigida per Ingar Berby, "Certainty of Tides" selecciona sis peces destacades de la carrera del trompetista, reimaginant-les amb arranjaments de reconeguts compositors noruecs.

Els arranjaments evocan la mestria de Gil Evans i la intrigant "música nocturna" de Béla Bartók, atorgant una nova dimensió a l'obra de Molvaer.

Simply so, Kakonita

 


5.

Etenesh Wassie, Mathieu Sourisseau, Julie Läderach – Yene Alem 2018 

 

Contrabaix – Mathieu Sourisseau

Violoncel– Julie Läderach

Vocals – Etenesh Wassie*

 

Eténèsh Wassié, nascuda el 1971, és una cantant etíop reconeguda per la seva aproximació col·laborativa a la música i l'actuació. Va néixer a Gondar en una família ortodoxa etíop. Als anys 90, va començar a actuar a Addis Abeba en azmaribèt, amb una barreja de cabaret i de la tradició vocal Azmari. És coneguda per cantar en amhàric i és una destacada cantant de blues a Addis Abeba, on resideix. El 2007, Wassié va iniciar una col·laboració amb Mathieu Sourisseau, fusionant el seu coneixement de la música tradicional amb la seva guitarra ,creant l'Ethio-jazz. Va actuar al Festival de Seine-Saint Denis el 2018, commemorant vint anys d''Éthiopiques'. (una sèrie de discos compactes amb cantants i músics etíops. Molts dels CD compilen cançons de diversos senzills i àlbums que es van publicar durant les dècades de 1960 i 1970 a Etiòpia)

 

Sew Netu  



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada